Grootste kmo-park van Jabbeke schiet uit de startblokken

‘Permeke’ biedt vanaf 2023 duurzame ruimtes aan 24 ondernemers

In het West-Vlaamse Jabbeke is zopas het startschot gegeven voor de bouw van een gloednieuw kmo-park dat plaats biedt aan een 24-tal nieuwe ondernemers. Het bedrijvenpark ‘Permeke’ – niet toevallig vernoemd naar de bekende lokale schilder - zal volgens ontwikkelaar Global Estate Group zowel qua oppervlakte als qua duurzaamheid een eyecatcher in de regio worden. Dankzij de uitstekende ligging en het nijpende tekort aan ruimte om te ondernemen in de regio, is de interesse in het project nu al bijzonder groot.

Bijkomende ruimte voor lokale ondernemers is broodnodig, zeker in de ruime regio van Jabbeke. Het aanbod aan betaalbare, kleinere bedrijfsunits in de streek is te beperkt en veel loodsen en magazijnen zijn te groot voor wat een doorsnee schilder of schrijnwerker nodig heeft.  

“Ook zelf grond kopen en een magazijn bouwen is niet voor elke kleine ondernemer haalbaar. Heel wat lokale bedrijven zijn dan ook al jaren op zoek naar een geschikte uitvalsbasis om hun zaak verder uit te bouwen. Die ondernemers willen we nu tegemoet komen met dit nieuwe state-of-the-art bedrijventerrein”

Kathleen Dewulf, managing partner van Global Estate Group  

Daarom bouwt Global Estate Group - één van de belangrijkste West-Vlaamse ontwikkelaars in bedrijventerreinen - nu aan de Gistelsteenweg, vlakbij de afrit Jabbeke langs de E40 ‘Permeke’, een nieuwe kmo-park dat twee bedrijfsverzamelgebouwen omvat met in totaal 24 casco units. Het eerste gebouw telt 20 units met oppervlaktes van 300m² tot 387m² die uitermate geschikt zijn als opslagplaats, atelier of magazijn.  

Het tweede gebouw – op een prachtige zichtlocatie aan de Gistelsteenweg - bevat 4 units met een open verdieping en geïntegreerde showroom en kantoorruimte. Deze units hebben oppervlaktes van 466m² tot 483m².  Er zijn ook 92 parkeerplaatsen, een fietsenstalling en laadpalen voorzien.  

Oude loodsen vervangen 

De site is al sinds 2018 in handen van de ontwikkelaar uit Oostkamp. Op het 15.000m² grote terrein stond oorspronkelijk een woonhuis waar een chocolatier gevestigd was en twee oude, vervallen loodsen die in units verhuurd werden. De chocolatier verhuisde naar een pand verderop in de straat, het woonhuis werd vorig jaar al afgebroken en begin 2022 worden dan ook de oude loodsen gesloopt om plaats te maken voor nieuwe ondernemers. 

“De vervanging van die oude loodsen komt geen moment te vroeg. Ze zijn niet meer conform de laatste energienormen waardoor ze bakken energie verslinden, zijn volledig uitgeleefd en maakten de plek er niet aantrekkelijker op. Met de plannen die nu voorliggen zetten we vol in op een duurzaam en modern bedrijventerrein en geven we de Jabbekenaren opnieuw ruimte om te ondernemen.”

Kathleen Dewulf, managing partner van Global Estate Group 

Burgemeester Daniel Vanhessche is alvast tevreden met de komst van de nieuwe bedrijvensite. 

“Deze nieuwe kmo-site zal heel wat nieuwe bedrijven uit de ruime omgeving aantrekken en een boost geven aan de economische activiteit van Jabbeke. Dat kunnen wij als gemeente alleen maar toejuichen.”

Daniel Vanhessche, burgemeester Jabbeke 

Grote interesse 

Vastgoedontwikkelaar Global Estate Group zet al langer in op dit soort projecten. In West-Vlaanderen realiseerde het al met succes kmo-parken in onder meer Roeselare, Veldegem, Waardamme, Bredene en Wielsbeke. 

"Dankzij onze ervaring kunnen wij deze projecten perfect afstemmen op wat een lokale ondernemer echt nodig heeft. Alle loodsen zijn opgetrokken in kwalitatieve materialen en worden casco opgeleverd, zodat de ondernemer de unit helemaal kan afstemmen op zijn eigen behoefte. Bovendien zien we dat in deze bedrijvenparken interessante dynamieken ontstaan tussen de ondernemers en als het ware als economische katalysator fungeren."

Kathleen Dewulf, managing partner van Global Estate Group  

De voorbereiding van de werken is deze maand gestart. De oplevering wordt eind 2022 verwacht. De verkoop is nog maar pas gestart – in handen van vastgoedmakelaar Ceusters – maar intussen dienden zich al tientallen kandidaten aan.

 

 

Over Global Estate Group  

Global Estate Group is een projectontwikkelaar uit Oostkamp gespecialiseerd in de herontwikkeling van (verontreinigde) industriegronden tot hoogstaande industriële en residentiële nieuwbouwprojecten. Braakliggende industrieterreinen en leegstaande panden transformeren we tot aangename en duurzame woon- en werkruimtes. Onze projecten onderscheiden zich door hun strategische ligging, opvallende architectuur en kwalitatieve en duurzame afwerking.

Maaike Spanhove

Marketing, Global Estate Group

Koen Cypers

Business Manager, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be