Grootste bedrijvenpark van Hasselt start ontwikkeling van 19 nieuwe KMO-units en 10.500 m² projecten op maat

Heros Business Park krijgt ook extra verbindingsweg en meer groen

Het grootste bedrijvenpark van Hasselt - het Heros Business Park - krijgt met de start van de tweede grote fase helemaal vorm. Nadat in 2017 al splinternieuwe bedrijfsgebouwen voor Carglass, Mediahuis en Delorge werden opgetrokken, zijn nu de oude gebouwen van Concentra aan de beurt. Futurn en Ciril (de nieuwe naam van DMI Vastgoed) hebben de gebouwen vakkundig afgebroken en zijn nu klaar om ondernemers in Hasselt nog meer groeiruimte te bieden. In totaal komen er liefst 19 KMO-units bij en is er nu ook ruimte voor 10.525 m² aan nieuwe projecten op maat. De gebouwen die reeds op Heros Business Park zijn opgetrokken, vormen een state of the art herkenningspunt aan de Hasseltse ring. De nieuwe gebouwen die eraan komen, zullen dat beeld alleen maar versterken. 

Futurn en DMI Vastgoed (nu Ciril) verwierven in mei 2017 officieel de oude bedrijfssite Concentra voor herontwikkeling. Meteen zetten ze er de splinternieuwe gebouwen van Carglass, Mediahuis en Delorge neer. Ondertussen zijn die eerste twee doorverkocht aan Intégrale, de huidige beheerder, en is het tijd voor fase 2 in de ontwikkeling van het nieuwe bedrijvenpark aan de Herkenrodesingel. Concreet komen er 19 KMO-units bij en is er voor ondernemers plaats voor in totaal 10.525 m² aan nieuwe projecten op maat. 

In de voorbije weken hebben arbeiders op de oude Concentra-site al vakkundig de voormalige gebouwen van Het Belang Van Limburg afgebroken en is gestart met de grondwerken. “Nu wordt de volledige site opgedeeld in aparte zones met elk hun eigenheid: van projectgronden, kantoren tot bedrijfsverzamelgebouwen met KMO-units in een groen kader”, luidt het bij projectontwikkelaars Futurn en Ciril (de nieuwe naam van DMI Vastgoed). “De oude Concentra-site krijgt zo een compleet nieuwe dynamiek. Bedrijven in volle groei vinden er meer ruimte en krijgen er de ideale kans om in een moderne en duurzame omgeving in zichzelf te investeren.”  

De KMO-units worden gebouwd volgens de strengste energieprestatieregelgeving (EPB) en brandveiligheidsnormen. “Daarnaast zijn we voor sterke architectuur gegaan, die gebruik maakt van onderhoudsvrije materialen en veel natuurlijk daglicht. Het parkmanagement staat dan weer in voor tuinonderhoud, controles en verzekering. Zo profiteren de nieuwe ondernemers van meer ruimte, groen en visibiliteit.” 

Extra verbindingsweg

Omdat het bedrijvenpark langs de Hasseltse grote ring ligt en vlakbij de E313-autosnelweg, geniet Heros Business Park al van een uitstekende ontsluiting met de wagen en het openbaar vervoer. Om het in- en uitgaande verkeer nog vlotter te laten verlopen, komt er nog eens een extra verbindingsweg tussen de Herkenrodesingel en de parallel lopende Oude Spoorbaan, tot in het hart van de Heros-site. Daar zijn dan ruime parkeerplaatsen voorzien voor alle bedrijven en hun klanten: parkeren voor de deur wordt geen probleem. 

Heros Business Park wordt volledig ontwikkeld door projectontwikkelaars Futurn en Ciril, die de handen in elkaar sloegen om van dit bedrijventerrein een echte economische katalysator te maken voor ondernemers én stad Hasselt.

 

Over Futurn 

Futurn nv is actief als ontwikkelaar van bedrijfsvastgoed en specialiseert zich in de herontwikkeling van bestaande bedrijfssites tot multifunctionele bedrijvenparken. Futurn heeft momenteel 28 projecten in portefeuille, goed voor meer dan 70 ha grond over heel Vlaanderen. Voor meer info omtrent de projecten van Futurn, neem een kijkje op www.futurn.com.

Over Ciril

Ciril (www.ciril.be) is de nieuwe naam van DMI Vastgoed. Met de naam beklemtoont het bedrijf 30 jaar ervaring in projectontwikkeling en een sterke focus op stadsontwikkeling: Ci-ril verwijst naar oprichter Cyriel Demot en naar City Real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril zoekt naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: City real estate for real people. 

Over Democo Group 

Democo Group verzamelt de expertise van 8 gespecialiseerde bedrijven en meer dan 700 medewerkers om toegevoegde waarde te leveren in Aanneming, Ontwikkeling, Technieken en Afwerking. De groep brengt ideeën, materialen en mensen samen om bij elk bouwproject verwachtingen van klanten en partners te overtreffen. 

Over Mathieu Gijbels

Nv Mathieu Gijbels is een geïntegreerde aannemer, gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Als ‘voordenkend’ aannemersbedrijf biedt Mathieu Gijbels voor iedere bouwbehoefte een oplossing: van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud en dit voor diverse projecten in verschillende segmenten.

 

 

Thomas Bijnens

Marketing manager, Ciril - Democo Group

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be