Grootste 3D-specialist van België opent eerste buitenlandse uitvalsbasis in Amsterdam

Nanopixel lanceert ook innovatieve tool die rondleidingen mogelijk maakt in nieuwbouw nog vóór eerste steen is gelegd

Nanopixel, de Belgische marktleider op het vlak van high-end 3D-visuals en animaties schakelt een flinke versnelling hoger. Deze week nog opent het Roeselaarse proptechbedrijf een eerste uitvalsbasis in het buitenland, in Amsterdam. Tegelijk lanceert het een nieuwe, innovatieve tool die het voor het eerst in ons land mogelijk maakt om al door een compleet afgewerkte nieuwbouw woonst te wandelen, nog vóór de eerste steen is gelegd. Zowel de uitbreiding als de innovatie komen niet toevallig. Steeds meer Belgische én Nederlandse huizenjagers willen hun toekomstige woning al in detail kunnen aanvoelen voor ze beslissen om te kopen. De trend is een duidelijk gevolg van de coronacrisis, die ook de strijd om de nieuwbouw-klant helemaal doet losbarsten.

Voor vele vastgoedspelers zijn de voorbije weken niet bepaald een ‘wandeling in het park’ gebleken. Werven werden noodgedwongen stilgelegd, projecten liepen vertraging op en potentiële kopers konden geen bezoek meer brengen aan de showrooms. Bovendien lijken nu ook heel wat gezinnen een afwachtende houding aan te nemen. Met als gevolg een hevige concurrentie bij ontwikkelaars en makelaars om kandidaten binnen te halen die op plan willen kopen. Dat blijkt ook uit de grotere vraag naar 3D-visualisaties. 

“De toegenomen vraag naar 3D-visuals in vastgoedland heeft voor een belangrijk stuk met de lockdown te maken. De voorbije twee maanden heeft de Belg een ongeziene digitale versnelling gemaakt. Van online winkelen en aperitieven over videoconferentie tot skypen: iedereen kan het nu en doet het bijna de klok rond. Ook de vastgoedsector is aan die digitale acceleratie niet ontsnapt. Vele Belgen willen nu eerst vastgoedprojecten beter en gedetailleerder verkennen vanuit hun huiskamer. Dit omdat ze minder snel een bezoek overwegen aan het verkoopkantoor. En die omslag is niet meer terug te draaien.”

Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel

Innovatieve tool

Heel wat vastgoedmakelaars maken al een tijdje gebruik van VR-rondleidingen in bestaande huizen. Door de lockdown zijn die 360 graden wandelingen nu bijna ‘standaard’ geworden voor elke te verkopen woning. Maar voor projectontwikkelaars ligt zo’n rondleiding echter moeilijk, aangezien zij grotendeels panden moeten verkopen die simpelweg nog niet bestaan. Daarom heeft Nanopixel vernieuwende 3D-visuals ontwikkeld die dat obstakel uit de weg werkt: ‘Walkin’.

“Dankzij deze nieuwe tool kan je doorheen een volledig afgewerkt pand wandelen. Dat is mogelijk omdat we erin geslaagd zijn het fotorealisme van zogeheten ‘renders’ te combineren met de volledige bewegingsvrijheid die een Virtual Reality-rondleiding te bieden heeft. Walkin is zeer intuïtief opgebouwd, gemakkelijk in gebruik en werkt op alle toestellen die je in huis kan hebben: van laptops en tablets tot smartphones. Eenmaal je in zo’n woning staat, zou je zweren dat het écht is.”

Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel
 

VDD Project Development is een van de eerste projectontwikkelaars die de nieuwe 3D-visual al heeft toegepast, in haar nieuwe project ‘Weylerkazerne’ in Brugge. 

“Door de coronaproblematiek willen vele kandidaat-kopers in hun veilige thuisomgeving blijven, maar tegelijk een nieuwe woonst kunnen aanvoelen. Met de nieuwe tool kunnen we nu ook woningen die nog niet klaar zijn toch écht laten spreken. Zo krijgen klanten een veel realistischer beeld van het uitzicht dat ze zullen genieten, kunnen ze de hoogte van een plafond correcter inschatten, vlot van de ene kamer naar de andere lopen, de ruimte en de ‘look and feel’ van het salon voelen, enz. Een totaalbeleving zeg maar. Wij zijn ervan overtuigd dat ook op de lange termijn de digitale verkoop een veel belangrijkere rol gaat spelen.”

Thibaut De Vos, Managing Partner van VDD Project Development

Buitenland

 De vraag vanuit de vastgoedsector naar high-end 3D-visuals en andere technologische verkooptools is momenteel niet alleen groot in ons land, maar ook in Nederland, zo blijkt. Daarom heeft Nanopixel beslist om nu ook de sprong te wagen om een kantoor in Amsterdam openen.

“De vraag naar zo’n technologie is in onder andere de Nederlandse vastgoedsector bijzonder hoog. 3D-visuals, animaties en showreal zijn daar al een heel gangbare praktijk. Aangezien we met Walkin nu enerzijds een tool hebben ontwikkeld die elke concurrentie op de Europese markt aankan én anderzijds de nieuwbouwmarkt in Nederland stevig standhoudt, was het voor ons logische stap om uit te breiden naar Amsterdam. Over drie jaar willen we Nederlands marktleider zijn.”

Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel

Nanopixel heeft de ambitie om ook buiten de Lage Landen nog te groeien en Europees marktleider te worden. Nu al heeft het proptechbedrijf tal van projecten lopen in onder andere Luxemburg, Zwitserland en Saoedi-Arabië. De groei moet ervoor zorgen dat de omzet over drie jaar verdubbeld is. Momenteel telt de Roeselaarse onderneming 55 medewerkers, in 2023 moeten dat er 100 zijn.

Dietrich De Blander

CEO, Nanopixel

Joost Freys

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be