“Grondwater opvangen op werven is voor ons bijna een evidentie”

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group reageert op nieuwe milieuregels van Vlaams minister Zuhal Demir

Antonissen Development Group, een van de grootste Antwerpse projectontwikkelaars, reageert positief op de nieuwe milieuregels die Vlaams minister Zuhal Demir wil opleggen en moeten voorkomen dat te veel grondwater verloren gaat op bouwwerven. “De nieuwe regels zijn voor ons een stap in de goede richting. Vandaag werken wij op verschillende werven al met containers die het overtollig water opvangen en ter beschikking stellen van gemeentediensten en buurtbewoners”, klinkt het.

Volgens Dave Anthonissen, technisch directeur bij Antonissen Development Group, is het haast ondenkbaar dat er vandaag nog water verspild wordt door het rechtstreeks in de riolering te pompen. 

“Wij werken bij een groot deel van onze projecten in Vlaanderen en Brussel al met een opvangcontainer waarin het overtollig water opgevangen wordt en nadien ter beschikking gesteld wordt aan de gemeente”, aldus Dave Anthonissen. “Via een digitaal platform kunnen dan o.a. buurtbewoners, stadsdiensten en brandweer nagaan waar en hoeveel water er ter beschikking is. Wanneer ze vervolgens een seintje geven, kunnen ze water komen ophalen.” 

In twee projecten in Brussel werkt Antonissen Development Group met een container waarbij de gemeente opgepompt grondwater kan gebruiken om straten te reinigen en planten en bloemen in de buurt water te geven. Ook in de toekomstige projecten zal de projectontwikkelaar zoveel mogelijk inzetten op het opvangen van grondwater. 

“Het is pure zonde om water zomaar weg te laten stromen in de rioleringen”, aldus nog Antonissen. “Zeker als je ziet dat we de voorbije jaren elke zomer te kampen hadden met een watertekort. Als Vlaanderen de vierde laagste waterbeschikbaarheid heeft van alle OESO-landen en het zelfs slechter doet dan Spanje of Zuid-Italië, dan moet er toch een belletje beginnen rinkelen. De nieuwe regels zijn dus zeker een duurzame oplossing waar verschillende partijen baat bij hebben.” 

Contacteer ons
Dave Anthonissen Technisch directeur, Antonissen Development Group
Hannelore Schmid Communicatie, Bereal
Dave Anthonissen Technisch directeur, Antonissen Development Group
Hannelore Schmid Communicatie, Bereal
Over Bereal

Credible real estate communication