Groep van assistentiewoningen Gaudium-Mol opent officieel haar deuren

Met 64 gloednieuwe woningen - meteen ook de grootste groep van assistentiewoningen in Mol - opent Gaudium-Mol officieel haar deuren. Op zondag 29 september nodigt beheersmaatschappij Gaudium vzw alle geïnteresseerden uit voor een exclusieve rondleiding. Het project speelt in op de vergrijzingsgolf die de Kempense gemeente de komende jaren zal kennen. Tegen 2028 wordt er namelijk een stijging van maar liefst 25 procent meer senioren verwacht. Maar daarnaast is er ook ruimte voor bewoners jonger dan 65 die er graag hun intrek willen nemen. Het overgrote deel van de assistentiewoningen is al verkocht, en ook de recent opgestarte verhuur loopt volgens de verwachtingen.

Twee jaar na de start van de werken is het woonproject Gaudium-Mol volledig klaar om de nieuwe bewoners te ontvangen. Het project vormt een geheel van 64 moderne 1- en 2-slaapkamerappartementen, een cafetaria, een groot buitenterras, een grote tuin, een petanquebaan, een moestuin, zitbanken en speeltuigen voor kinderen. Hoewel als doelgroep voor assistentiewoningen meestal de zelfredzame 65-plusser genoemd wordt, is er ook plaats voorzien voor jongere bewoners. Want opmerkelijk: volgens de wet mag maar liefst 20 procent in een groep van assistentiewoningen bewoond worden door een jongere doelgroep. 

“Het wooncomplex onderscheidt zich van de klassieke rusthuizen en voorziet comfortabele privé-appartementen waar we volledig zelfstandig wonen en een echt thuisgevoel kunnen creëren. Er is ook vanalles te doen. Zo is er de ontmoetingsruimte met terras en met zicht op de grote binnentuin waar er veel interactie is tussen alle bewoners. In de cafétaria worden ook allerhande activiteiten georganiseerd .”

Jo Van de Perre, bewoonster Gaudium-Mol

Centrale ligging  

Dankzij de uiterst centrale ligging van Gaudium-Mol worden zelfstandig en actief wonen sterk gefaciliteerd en gestimuleerd. Er zijn - naast de verschillende faciliteiten in het wooncomplex - ook de nodige winkels, horeca én wekelijks twee markten op wandelafstand van de woningen. Bovendien bevindt het station van Mol zich vlakbij en passeert er ook een bus op minder dan 150 meter van het gebouw. 

“We zijn bijzonder tevreden met de grote belangstelling voor het woonproject. Ouderen willen zo lang mogelijk hun zelfstandigheid behouden en vooral ook actief bezig blijven. Met dit project spelen we daarop in door de centrale ligging en de vele voorzieningen. Daarnaast zorgen gemeenschappelijke ruimtes voor spontane interactie tussen de bewoners, en de activiteiten die georganiseerd worden zorgen ervoor dat eigen bewoning en sociale cohesie hand in hand gaan. ” 

Kris Borgers, Gaudium vzw 

Dagelijkse begeleiding 

Sinds de eerste bewoners in mei zijn ingetrokken, is er woonassistentie van Familiehulp aanwezig om hen dagelijks bij te staan. Ze vormt het aanspreekpunt voor alle kleine en grotere problemen en brengt diensten en ontspanning binnen handbereik. 

“De ouderen van vandaag wonen graag zelfstandig, ongeacht hun leeftijd. De bewoners krijgen hier snel een thuisgevoel omdat ze hun eigen woning hebben en die ook naar behoefte en smaak kunnen inrichten. Daarnaast behouden ze de controle over hun eigen leven maar er is toch steeds iemand ter beschikking om hen met raad en daad bij te staan.“

Liesbet Smets, Familiehulp regio Turnhout 

Geïnteresseerden zijn welkom op de officiële opening op 29 september tussen 11 uur en 17 uur op de hoek van de Guido Gezellestraat en de Bergstraat in Mol. 

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be