Groep Huyzentruyt investeert 2,5 miljoen euro in hybride wagenpark

Waregemse projectontwikkelaar bestelt 50 wagens bij Volvo

Groep Huyzentruyt sluit een deal voor de levering van 50 plug-in hybride bedrijfswagens met Novabil Waregem. De projectontwikkelaar met hoofdkantoor in dezelfde stad, reduceert daarmee zijn uitstoot met maar liefst 70 procent en zet daarmee een nieuwe stap in de vergroening van zijn wagenpark. “Binnen enkele jaren rijden we zelfs helemaal elektrisch”, klinkt het ambitieus. Die omschakeling past in een bredere, nationale trend, want van alle bedrijfsvoertuigen die in de eerste drie kwartalen van 2021 ingeschreven werden, was 23,5% een hybridewagen. In 2020 was dat nog maar zo’n 15%.

De evolutie naar elektrisch rijden blijft zich doorzetten, ook bij bedrijven. Volgens FEBIAC, de federatie van de auto- en tweewielerindustrie in België en Luxemburg, steeg het aandeel hybride bedrijfswagens, plug-in en non plug-in, in de eerste drie kwartalen van 2021 (de meest recente cijfers van FEBIAC, red.) met meer dan 8% in vergelijking met 2020, van 15,3% naar 23,5%. En waar het aandeel vollédig elektrische bedrijfswagen in 2020 nog 5,3% bedroeg, had in de eerste drie kwartalen van vorig jaar 7,6% van alle geregistreerde bedrijfswagen een zuivere elektromotor.

Sterk partnership

Een bedrijf dat die trend volgt, is Groep Huyzentruyt uit Waregem. De projectontwikkelaar plaatste een bestelling van 50 plug-in hybride bedrijfswagens bij het Waregemse Novabil om zijn huidige bedrijfswagens, hoofdzakelijk diesels, te vervangen. Het gaat om de modellen V60 en XC40 en de eerste 36 voertuigen, die voorzien zullen worden van Groep Huyzentruyt-bestickering, worden in december van dit jaar geleverd. Later volgen nog 14 anderen. Novabil Waregem is al jaren trouwe partner van Groep Huyzentruyt en met deze deal verlengen beide partijen hun langdurend partnership. Dat past bovendien perfect in de filosofie van de ontwikkelaar om richting 2025 verder te streven naar preferred partnerships met onderaannemers en andere leveranciers.

"We stellen vast dat steeds meer bedrijven de switch maken naar hybride of elektrische wagens. We waarderen het partnership met Groep Huyzentruyt enorm. De kernwaarden ecologie, lokale productie (beide modellen worden in Gent geproduceerd) en werknemerswelzijn staan bij beide bedrijven centraal.”

Mathias Goos en Robin Quaeghebeur van Novabil Waregem

Investering van 2,5 miljoen euro

De investering in de plug-in hybrides, goed voor 2,5 miljoen euro, geldt als een tussenstap. Op termijn – de ontwikkelaar denkt dat een termijn van een jaar of vier realistisch is – wil Groep Huyzentruyt al zijn bedrijfswagens volledig elektrisch hebben. Vandaag kan dat nog niet omdat de Belgische laadinfrastructuur nog ontoereikend is en het op werven vaak helemaal nog niet mogelijk is op te laden.

"Wij gaan vol voor vergroening en meer duurzaamheid. Met deze investering halen we onze ecologische voetafdruk toch een stukje naar beneden. Daarnaast merken we ook dat een groen wagenpark steeds belangrijker wordt in het aantrekken van nieuw talent. Niet alleen jongeren, iedereen is daarmee bezig en daar kan je als bedrijf toch het verschil maken. Het draagt bij aan je geloofwaardigheid."

Thomas van Poucke, CEO van Groep Huyzentruyt

CO2-reductie van meer dan 70%

De groenere bedrijfswagens zullen ook een aanzienlijke reductie betekenen van de CO2-uitstoot van het wagenpark. Zo stoot de huidige vloot van Groep Huyzentruyt zo’n 5.532 gram CO2 per gereden kilometer uit en zal dat met het nieuwe wagenpark nog maar 1.530 gram CO2 zijn. Een daling met meer dan 70% dus.

De aankoop van de (deels) elektrische wagens, die bovendien ook minder onderhoud betekent, gaat ook gepaard met een investering in laadmogelijkheden.

“We voorzien bijkomende stopcontacten en een paar laadpalen voor bezoekers. Werknemers die hun bedrijfswagen thuis willen opladen, zullen dat kunnen doen met een smart cable die toelaat om het energieverbruik te meten en dus ook te vergoeden, een beetje te vergelijken met de tankkaart die we bij onze huidige dieselwagens voorzien."

Thomas van Poucke, CEO van Groep Huyzentruyt

Novabil Waregem laat tot slot nog weten dat de levertermijnen voor 100% aftrekbare modellen best aanvaardbaar zijn en dat de wagens geleverd worden op all-seasonsbanden samen met een onderhoudscontract dat de best mogelijke service garandeert. 

Isabelle Bouckaert

HR Manager, Groep Huyzentruyt

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be