Groen licht voor duurzaam luxenieuwbouwproject aan Potuitpark

Verkoop 31 BEN-appartementen zopas begonnen, bouw start volgende lente

De Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group heeft een vergunning gekregen voor het Oak Park in Sint-Amandsberg. Vlak naast het Potuitpark komen 31 uiterst duurzame luxeappartementen in een groene oase. De verkoop van die appartementen is zopas van start gegaan, in april 2024 beginnen de werkzaamheden. “Het groene karakter van Oak Park is voor ons van cruciaal belang. Daarom is 80 procent van de huidige site voorzien voor een park en een wilde tuin”, zegt CEO Sven Potvin.

Sint-Amandsberg is de voorbije jaren een populaire woonplek geworden. Begin dit jaar overschreed de deelgemeente de grens van 20.000 inwoners, of 1,6 procent meer dan in 2021. Om aan die toenemende woonvraag tegemoet te komen voorziet Antonissen Development Group 31 nieuwbouwappartementen in twee woonunits aan het Potuitpark. De projectontwikkelaar kreeg zo pas definitief groen licht en mag vanaf april volgend jaar beginnen met bouwen. Als alles volgens plan verloopt zullen de eerste bewoners in de loop van 2026 er hun intrek kunnen nemen.

Uiterst duurzaam

De 31 BEN-appartementen zijn erg energiezuinig. Fossiele brandstoffen zijn er immers uit den boze: alle appartementen worden verwarmd via lucht-waterwarmtepompen. Daarnaast liggen er zonnepanelen op de daken van de twee gebouwen, waardoor het E-peil op 30 ligt. Ieder appartement op de gelijkvloerse verdieping heeft een eigen privétuin. Oak Park telt 35 ondergrondse parkeerplaatsen die bestemd zijn voor de bewoners, 53 ondergrondse fietsplaatsen, 17 bovengrondse plaatsen in het paviljoen en 30 fietsplaatsen in openlucht.

“Met onze projecten proberen we telkens ons steentje bij te dragen aan het klimaat. De appartementen zijn erg energiezuinig en dat is een win-win voor zowel de toekomstige bewoners, die aanzienlijk minder zullen betalen voor hun energiefactuur, als voor het klimaat.” – Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Groene long

Van het volledige terrein - dat in totaal 8.120 vierkante meter groot is - wordt ruim 80 procent van het groen behouden. Een groot deel van het bestaande groen blijft dus onaangeroerd en ook de eik, centraal in het park, wijkt niet. Meer nog, het park wordt uitgebreid met een wadi. Dat is een verlaagde zone die overtollig regenwater opvangt en zorgt voor een optimale infiltratie van regenwater.

Daarnaast krijgt Oak Park er ook een publieke ‘Woodland Garden’ bij, een wilde tuin waarin de sfeer van een bos wordt nagebootst met streekeigen bomen en planten, gaande van jonge wilgenbosjes tot hoogstambomen. Het park op de site zal naadloos en op een natuurlijke manier overgaan in het naburige Potuitpark. Voor de Antwerpse ontwikkelaar gaat het om het eerste project in Gent.

“Voor ons was het heel belangrijk dat het groene karakter op de site behouden blijft. Zo kunnen de toekomstige bewoners maximaal genieten van de rust en de natuur in deze groene long, terwijl ze op slechts een steenworp van het stadscentrum wonen. De bedoeling is dat dit een rustige, groene en aangename woonplek wordt.” – Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Publieke verkoop gestart

Sinds vandaag is de publieke verkoop van de appartementen officieel gestart. Voor een éénslaapkamerappartement starten de prijzen aan 299.000 euro. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in de loop van 2026 intrekken. Meer info via de website www.oakpark.be.

Perscontact:

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be