Goede doelen krijgen samen 12.000 euro dankzij bouwprojecten in de buurt

Bouwbedrijf Durabrik zet zich in voor lokale vzw's

12 nieuwbouwprojecten die het afgelopen jaar werden opgestart leveren evenveel goede doelen in totaal maar liefst 12.000 euro op. Wanneer bouwonderneming Durabrik een nieuw project opstart, schenkt het namelijk 1.000 euro aan een goed doel dat in dezelfde of een naburige gemeente ligt. Dat doen ze via het initiatief ‘Een Hart Voor Mensen’. Durabrik ondersteunt zo verschillende organisaties, gaande van woonvoorzieningen voor mensen met een beperking tot verenigingen die mensen helpen omgaan met het verlies van een dierbare.

Als bouwbedrijf helpt Durabrik mensen aan een gloednieuwe woning, maar vergeet het daarbij niet de gemeenschap waarin de nieuwe bewoners zich thuis willen voelen. Daarom ondersteunt Durabrik bij elk nieuwbouwproject het ontwikkelen van een warme buurt, waar iedereen oog heeft voor elkaar. Zo ontstond enkele jaren geleden het initiatief ‘Een Hart Voor Mensen’.

Bij Durabrik staan mensen centraal. Niet alleen de mensen voor wie we een huis bouwen, maar ook de mensen uit de omgeving van het nieuwbouwproject. Door telkens 1.000 euro te schenken aan een goed doel in de buurt van elk project, willen we iets teruggeven aan de mensen die ons als bedrijf en de uiteindelijke bewoners verwelkomen in hun buurt. Zo willen we onze betrokkenheid tonen en onze waardering uitdrukken. Niet omdat het moet, maar omdat het juist aanvoelt." Lara Vandecappelle, Dienstbaarheidscoördinator bij Camino

Positieve impact

Zopas nodigde Durabrik de 12 goede doelen uit op hun hoofdkantoor in Drongen. Daar ontving elk van hen een cheque van 1.000 euro. Volgens de vrijwilligers van de goede doelen is die financiële steun meer dan welkom.

“Deze genereuze bijdrage helpt ons om meer sterrenouders te ondersteunen met warme en mooie herinneringen van hun kindje. Het is hartverwarmend om te zien dat een bouwonderneming verder kijkt dan hun eigen projecten. Onze werking is volledig afhankelijk van giften. Elke cent telt dus. We willen Durabrik dan ook heel hard bedanken voor dit initiatief en hun steun. Dit maakt echt wel een verschil!" Anneleen Fransen, Oprichtster Boven de wolken

Maatschappelijke impact

Camino, de holding die Durabrik en een uitgebreid aantal andere bouwgerelateerde bedrijven groepeert, hecht veel belang aan een positieve maatschappelijke impact. Zo gaan medewerkers regelmatig als vrijwilligers op pad om hun steentje bij te dragen zoals bij de heropbouw van woningen in Trooz na de tragische natuurramp daar en bij de Special Olympics die onlangs plaatsvonden in Mechelen.

“Als bouwonderneming willen we niet alleen woningen opbouwen, maar ook meebouwen aan een betere samenleving. Alle organisaties die we steunen met dit initiatief stellen net als onze onderneming mensen centraal. Of het nu gaat om mensen met een verstandelijke beperking mee te laten draaien in de maatschappij, jongeren op te vangen die het moeilijk hebben of mensen in hun rouwproces te ondersteunen. Met onze schenking willen we een positieve impact creëren en een verschil maken in het leven van anderen." Femke Dhont, HR Directeur bij Camino

Deze projecten kunnen dit jaar rekenen op de steun van Durabrik:

 1. Woonhuis Pegode in Niel biedt een huis voor mensen met een verstandelijke beperking en ondersteunt hen in hun dagelijkse leven.
 2. De Emiliushoeve in Nijlen is een zorgboerderij die zich inzet voor een inclusieve samenleving en mensen met een verstandelijke beperking mee laat werken op de boerderij.
 3. Huis van de Sterren uit Gavere is er voor alle middelbare scholieren bij wie het (op school) even niet meer gaat.
 4. Let’s Save Food uit Gentbrugge helpt voedselverspilling tegengaan door voedseloverschotten te verzamelen en te verdelen.
 5. Boven De Wolken uit Aalter steunt ouders die hun baby verloren met prachtige foto’s van hun sterrenkindje.
 6. OOOC Ter Heide in Keerbergen biedt een opvang en ondersteuning voor kwetsbare kinderen en jongeren.
 7. Vakantiehuisje In’t Groen (’t Veldzicht vzw) uit Beernem helpt zorgvragers maar ook hun zorgdragers in het organiseren en beleven van vakantie.
 8. Gooikenshoeve uit Evergem helpt psychisch en maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen aan een zinvolle dagbesteding in een kleinschalige, veilige en warme omgeving.
 9. De Verhalenweverij in Herenthout organiseert activiteiten rond lezen en schrijven in het kader van leesbevordering bij kansengroepen.
 10. Villa Ooievaar in Wondelgem draagt als restaurant bij aan de tewerkstelling van kansengroepen, betaalbare voeding en het verkleinen van de afvalberg.
 11. Tondeldoos komt in de regio van Groot-Dendermonde op voor de belangen van kinderen en gezinnen in armoede.
 12. Rouwkost uit Ternat ondersteunt mensen die een dierbare hebben verloren.

 

Lara Vandecapelle

Coördinator Dienstbaarheid, Camino

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be