Gloednieuw kantoorgebouw voor Liantis en UNIZO Limburg op oude Concentra-site

Hr-dienstengroep Liantis en ondernemersorganisatie UNIZO Limburg starten vanaf 29 maart de bouw van een gloednieuw kantoorgebouw aan de Herkenrodesingel in Hasselt. Herkenrode Development, een samenwerking tussen de ontwikkelaars Ciril en Futurn, kreeg daarvoor groen licht. “Ondanks de coronacrisis blijven we investeren op lange termijn”, klinkt het bij Liantis en UNIZO Limburg.

De herontwikkeling van de oude Concentra-site krijgt opnieuw meer vorm. In de week van maandag 29 maart starten de bouwwerken van een nieuw gebouw met een kantooroppervlakte van ruim 5.200 vierkante meter. Hr-dienstengroep Liantis en ondernemersorganisatie UNIZO Limburg willen vervolgens in het najaar van 2022 hun intrek nemen in het gebouw.

Investeren in ondernemers

Voor Liantis maakt deze investering – zelfs in coronatijden – deel uit van een strategisch meerjarenplan. “We gaan momenteel door moeilijke tijden. Toch mag de huidige crisis ons er niet van weerhouden om op lange termijn verder te investeren in een sterke ondersteuning van het ondernemerschap in dit land. We geloven er rotsvast in dat we ondernemers kunnen helpen om schouder aan schouder onze economie er opnieuw bovenop te helpen”, aldus gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis. “Onze klanten kunnen op ons blijven rekenen. Met dit nieuwe kantoor in Hasselt zullen we hen nog beter kunnen ontvangen en verderhelpen met hun onderneming.”

Ook bij UNIZO Limburg investeren ze verder in een goede, persoonlijke ondersteuning van ondernemers. “Wij blijven natuurlijk in de eerste plaats een belangenbehartiger maar de voorbije jaren hebben wij vanuit UNIZO Limburg zeer sterk ingezet op 1-op-1 begeleidingen en persoonlijk contact met onze ondernemers. Door deze nieuwbouw kunnen we onze ondernemers nog beter ontvangen in een moderne en dynamische werkomgeving. Bovendien past dit nieuwe gebouw ook zeer mooi in de moderniseringsoperatie die wij een aantal jaren geleden hebben ingezet. UNIZO Limburg is klaar voor de toekomst ”, vertelt Bart Lodewyckx van UNIZO Limburg.

Duurzaam project

Het nieuwe kantoorgebouw aan de Herkenrodesingel - waarvoor Liantis en UNIZO Limburg het architectenbureau Mamu Architects inschakelden - is een erg duurzaam project. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en is er gekozen voor een lucht/water- warmtepompsysteem en klimaatplafonds, waarmee je verschillende lokalen, eilanden en zones onafhankelijk van elkaar kan koelen en verwarmen.

Daarnaast wordt ook het regenwater van het dak afgevoerd naar een ondergrondse hemelwatertank van circa 50.000 liter waar het wordt gefilterd en klaar is voor hergebruik. Bovendien is het kantoorgebouw ook vlot bereikbaar voor ondernemers uit de streek. Zo is er een ondergrondse parking voorzien met 60 fietsstaanplaatsen en 145 parkeerplaatsen. Bovengronds is er plaats voor 15 parkeerplaatsen en 9 fietsstaanplaatsen voor bezoekers.

Heros Business Park

Het gloednieuwe bedrijfsgebouw is een mooie aanvulling op het Heros Business Park, dat gefaseerd verloopt en momenteel nog KMO-units en een projectgrond langsheen de Herkenrodesingel in de aanbieding heeft.

Naast spelers als Carglass en Mediahuis zullen ook Liantis en UNIZO Limburg bijdragen tot een aantrekkelijke en indrukwekkende toegangspoort tot de rest van het park.

Meer informatie over de volledige site is terug te vinden op de website https://www.herosbusinesspark.be/.

Bart Lodewyckx

Unizo Limburg

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be