Gents bedrijf trakteert alle medewerkers op acht dagen “coronaverlof”

Gents projectontwikkelaar Revive trakteert – al voor de tweede keer dit jaar - alle medewerkers op acht extra dagen verlof. Die vakantiedagen krijgen ze cadeau om energie te tanken na een jaar vol coronastress. “Onze medewerkers werken intussen al bijna twee jaar in de meest bijzondere omstandigheden keihard door. Hen trakteren op een welverdiend extra weekje verlof, is voor ons slechts een kleine moeite”, vertelt Mieke Vanhuyse, Chief HR bij Revive.

Het welzijn van medewerkers is voor elk bedrijf het dierbaarste goed. Dat heeft de Gentse projectontwikkelaar Revive goed begrepen. De 60 medewerkers van het bedrijf genieten na de klassieke kerstvakantie nog een extra week vakantie. De geste is er om de medewerkers te bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet het afgelopen jaar. Zo moeten jonge ouders niet zoeken naar opvang. De medewerkers krijgen zo bovendien meer tijd om te genieten met hun gezin en de batterijen op te laden.  

“We sluiten sowieso collectief de deuren voor twee weken vanaf 24 december. Er is niks kostbaarder dan tijd, dus dachten we om mensen een beetje tijd cadeau te doen met hun gezin. Ondanks de lockdowns, afgelaste teamactiviteiten, het telewerken bleven de Revive-medewerkers zich onvoorwaardelijk inzetten. Hen trakteren op wat extra rust en tijd met het gezin is het minste wat we kunnen doen.”

Mieke Vanhuyse, Chief HR  bij Revive

Het is overigens al de tweede keer dit jaar dat de medewerkers kunnen genieten van enkele extra dagen “coronaverlof”. Ook in maart trakteerde de projectontwikkelaar haar team al op een paar extra dagen verlof als “coronageste”.

Wederzijdse dankbaarheid

Voor het jonge team van Revive was het de afgelopen periode allesbehalve evident. Het gros van de medewerkers zijn bedienden en werden dus aangewezen op telewerken. Dat gaat  gepaard met verschillende voordelen maar ook een moeilijke werk-privé balans en gebrek aan sociaal contact. Net daarom zijn deze extra rustdagen voor de medewerkers meer dan welkom.

“Deze geste is eigenlijk gestoeld op wederzijdse dankbaarheid. Enerzijds zijn wij gewoon enorm dankbaar voor wat het jonge team gepresteerd heeft de afgelopen maanden. Anderzijds zijn de medewerkers ook énorm dankbaar voor deze extra verlofdagen. De appreciatie is duidelijk merkbaar en onze medewerkers krijgen een weekje extra om de batterijen op te laden voor 2022.”

Mieke Vanhuyse, Chief HR  bij Revive.

Jules Fremaut

Communicatie, Bereal

Mieke Vanhuyse

Chief HR, Revive

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be