Forse uitbreiding kantorennetwerk én digitale transformatie moet Dewaele Vastgoedgroep verder laten groeien

Filip Dewaele geeft fakkel door aan nieuwe CEO Sofie Spriet en wordt voorzitter van Raad van Bestuur

De grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van het land - Dewaele Vastgoedgroep - schakelt een versnelling hoger. Zo is het bedrijf vast van plan om haar netwerk de komende vijf jaar verder uit te breiden van 43 naar een 70-tal kantoren om tegelijk digitaal te transformeren. Dat moet de groep in staat stellen om de omzet de komende vijf jaar te verdubbelen. De ambitieuze plannen brengen tegelijk enkele veranderingen met zich mee aan de top van de vastgoedgroep. Zo geeft Filip Dewaele na 14 jaar de CEO-fakkel door aan Sofie Spriet, de huidige COO. Vanaf 1 september wordt Filip Dewaele de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. “We geloven absoluut in de kracht van lokale verankering, in combinatie met digitale dienstverlening”, klinkt het. “Het doel is om onze klanten een leven lang te begeleiden in alles wat ze ondernemen met vastgoed.”

De tijd dat de Belg tijdens zijn leven één woning kocht en er tot het einde bleef wonen, is stilaan voorgoed voorbij. Steeds meer landgenoten passen hun woongedrag meermaals in hun leven aan. Een trend die de voorbije maanden nog een versnelling heeft gekend door de coronacrisis. Ook Dewaele Vastgoedgroep past zijn strategie en ambities aan dat veranderend woongedrag aan. Zo schreef Filip Dewaele onlangs nog het boek 'Levenslang succesvol met vastgoed', boordevol praktijkadvies omtrent elke levensfase waar mensen met vastgoed in aanraking komen. Dat was ook meteen het startschot van hun visie voor de toekomst. 

“Vanaf de eerste stappen die je op de huurmarkt zet als nestverlater tot het moment dat je de overdracht van je vastgoed aan de volgende generatie regelt, steeds kan je hiervoor bij één van onze vakspecialisten terecht. Wij willen onze klanten een leven lang begeleiden bij alle beslissingen die zij nemen op het vlak van zowel woon-, investerings- als bedrijfsvastgoed. Om dit mogelijk te maken zetten we ook de komende jaren vol in op nabijheid, doorgedreven adviesverlening en de ontwikkeling van bijkomende kwalitatieve vastgoedoplossingen.”

Filip Dewaele, CEO Dewaele Vastgoedgroep 

Met verschillende overnames - waaronder de meest recente van NOA Real Estate begin dit jaar in regio Brussel - toont Dewaele Vastgoedgroep haar groeiambitie. Het bedrijf werkte de afgelopen jaren intens op het professionaliseren van haar organisatiestructuur, is vandaag eigenaar van 43 kantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel en is daarmee de grootste onafhankelijke speler in ons land én de derde grootste speler na franchiseketens ERA en Century 21. Maar de groep is van plan om binnen de komende vijf jaar haar netwerk uit te breiden met een 30-tal extra kantoren verspreid over gans Vlaanderen en Brussel, zowel via autonome groei als door middel van integraties van bestaande vastgoedkantoren die dezelfde waarden en cultuur van de Groep in zich dragen. 

“In tegenstelling tot de evolutie die we bijvoorbeeld bij de banken en verzekeraars zien waarbij verschillende fysieke vestigingen gesloten worden en de klant steeds vaker enkel toegang heeft tot online hulp, geloven wij nog steeds heel hard in lokale verankering onder de vorm van fysieke ontmoetingsplaatsen dicht bij onze klanten, zij het steeds in een slimme combinatie met digitale dienstverlening op maat van onze klanten.“

Sofie Spriet, toekomstige CEO Dewaele Vastgoedgroep

Digitalisering

In combinatie met een uitbreiding van het kantorennetwerk, wil de groep ook verder digitaal transformeren waarbij de kantoren en het digitale luik niet los te koppelen zijn. Zo ontwikkelde de groep recent nog soldandset.be, een online vastgoedplatform voor klanten die hun woning zélf willen verkopen zonder de fysieke hulp van de vastgoedmakelaar én participeert het bedrijf regelmatig in verschillende vastgoed startups zoals het digitaal (ver)huurplatform Rentio. De groep investeerde de afgelopen jaren ook hard in de uitbouw van eigen vastgoedsoftware én beschikt als enige binnen de sector over eigenhandig ontwikkelde algoritmes om vastgoedadvertenties volautomatisch tot bij de juiste doelgroepen op kanalen zoals Google en Facebook te brengen.

“Om de mensen volledig te ontzorgen willen wij naast onze fysieke dienstverlening nog meer de juiste digitale tools ter beschikking stellen. Heel vaak gaat het om een mix, waarbij ze in het kantoor advies krijgen én reeds voeling krijgen met hun droompand. Maar daarnaast ook ondersteuning krijgen rond verkopen, kopen, verhuren of huren via digitale kanalen. De keuze van de klant voor die oplossing die hem of haar het beste past, staat bij ons centraal. Om te kunnen blijven investeren in onze fysieke én digitale vastgoedoplossingen, hebben wij het pad van schaalvergroting al enige tijd ingeslagen. Op dat elan willen wij de komende jaren verder gaan. We geloven absoluut in de kracht van lokale verankering gecombineerd met uitgebreide digitale dienstverlening.”

Filip Dewaele, CEO Dewaele Vastgoedgroep

Deze hybride groeistrategie, van lokale verankering in combinatie met digitale transformatie, moet Dewaele Vastgoedgroep in staat stellen om de omzet van de groep de volgende vijf jaar te verdubbelen. 

Fakkel doorgeven 

Bij deze groeistrategie hoort ook een switch op managementniveau. Zo zal Filip Dewaele op 1 september na 14 jaar de fakkel als CEO doorgeven aan Sofie Spriet, de huidige COO van de groep. Sofie is 36, werkt inmiddels 8 jaar voor Dewaele Vastgoedgroep en kent de werking als geen ander. In 2013 ging zij aan de slag bij de groep als head of legal en in 2015 trad ze toe tot het directieteam als COO. 

“Een wijze collega zei me ooit: ‘bij Dewaele werk je niet voor het bedrijf, maar je bent er een deel van. Dat beschrijft perfect de passie en samenhorigheid die onze groep kenmerkt.  Elk van onze specialisten geeft dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten succesvol te maken met vastgoed. Dewaele Vastgoedgroep is de laatste jaren enorm gegroeid en  samen met Filip en alle collega’s heb ik mijn schouders onder die groei gezet. Die ambitie wil ik als CEO verder zetten. Het is dan ook een eer om in de voetstappen van Filip te mogen treden en ik ben ongelofelijk gemotiveerd om in de functie van CEO mee te kunnen verder schrijven aan ons succesverhaal.”

Sofie Spriet, toekomstige CEO Dewaele Vastgoedgroep

“Sofie en ik werken al acht jaar samen en ik heb haar leren kennen als een gedreven persoon die onze passie voor vastgoedadvies ontegensprekelijk deelt. Ze heeft in haar functie als COO de afgelopen jaren een groot aandeel gehad in de groei van ons bedrijf en geniet dan ook het volste vertrouwen van alle aandeelhouders binnen de groep. Sofie haar leiderschap, scherp strategisch inzicht en DNA maken van haar de ideale kapitein. Verder verdwijn ik natuurlijk niet van het toneel en zal ik in mijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur nog steeds actief zijn en komt er nu meer tijd vrij om mijn ervaring ter beschikking te stellen van onze kantoren en onze klanten, en vooral mee te helpen aan de expansie van onze groep.”

Filip Dewaele, huidige CEO Dewaele Vastgoedgroep

 

 

Dewaele Vastgoedgroep werd opgericht in 1984 door wijlen Pol Dewaele en bestaat op vandaag uit een netwerk van 43 kantoren in eigen beheer, verspreid over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. De Vastgoedgroep telt momenteel 250 medewerkers, actief in zowel bemiddeling bij verkoop en verhuur van residentieel vastgoed, commercieel vastgoed, investeringsvastgoed, luxevastgoed, alsook privatief beheer van vastgoedpatrimonium en syndicusactiviteiten. De Groep is jaarlijks goed voor een geconsolideerde omzet van 26,5 miljoen EUR. 

Filip Dewaele

huidige CEO, Dewaele Vastgoedgroep

Sofie Spriet

toekomstige CEO, Dewaele Vastgoedgroep

Hannelore Schmid

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be