Feestelijke opening: Bree krijgt eerste woonbuurt met leefcoaches voor jong en oud

Nagelnieuwe woonbuurt op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg zet volop in op duurzamere levensstijl

Op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg wordt zondag met een groot feest de nagelnieuwe woonbuurt ‘Triamant Bree’ geopend. Bijzonder is dat alle bewoners in deze woon- en leefbuurt er straks op een doorgedreven manier begeleid worden door een heuse leefcoach. Die helpt ze om een duurzamere levensstijl te ontwikkelen. Dat gaat van meer gevarieerde voeding over intellectuele stimulatie en relaxatieoefeningen tot meer sociale contacten. Alles om een zo kwaliteitsvol en gezond leven te leiden. “We zijn vereerd om zo’n uniek concept te verwelkomen in onze stad”, aldus burgemeester Liesbeth Van der Auwera, die zaterdag al de nieuwe buurt officieel zal inhuldigen. 

Wie dit weekend een leuke zondagsactiviteit zoekt, moet zeker langsgaan op het voormalige kloosterdomein Gerkenberg. Alle inwoners van Bree en omstreken kunnen er vanaf 13 uur terecht voor de feestelijke opening van de nieuwe Triamant woonbuurt. Op het domein organiseert woon- en leefbuurtontwikkelaar Triamant tal van leuke activiteiten voor jong en oud, zoals een familiequiz, een oldtimerhappening, een auto- en huisdierenzegening, een memory lane photo booth, kinderanimatie en muziek.  

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera zal zaterdag al de woonbuurt officieel inhuldigen. Concreet is ‘Triamant Bree’ een woonbuurt met 148 flats en studio’s. Die worden aangevuld met “stedelijke toevoegingen” zoals een brasserie, wassalon, en zelfs vergader- en eventmogelijkheden. Bewoners kunnen à la carte een beroep doen op diensten zoals huishoudhulp, was-, strijk- of boodschappenservice. Handig voor wie een dagje ouder wordt, er alleen voor staat of met een rollator beperkt is in mogelijkheden.  

"Oud en jong voelen zich hier thuis. Er is ruimte voor ontspanning, zorg én ontmoeting. Zo is er een brasserie, een speeltuin en een ontwijde kerk die dient als eventlocatie. Met tal van ontmoetingsplaatsen, diensten en voorzieningen, is Triamant een dorp in de stad. Het succes van deze levendige woonbuurten is al eerder gebleken en we zijn verheugd om het concept nu ook te introduceren in Bree.“ 

Jo Robrechts, uitvoerend voorzitter Triamant 

Vitaler ouder worden 

Bijzonder aan Triamant Bree is dat er gewerkt wordt met een leefcoach die (buurt)bewoners helpt mekaar te vinden en een prettige en gezonde(re) levensstijl te ontwikkelen. Zowel de jongere als de oudere buurtbewoners kunnen een beroep doen op die begeleiding. Een unieke aanpak in Vlaanderen, die niet uit de lucht komt vallen. Recent onderzoek wijst immers uit dat levensstijl en omgeving een enorme impact hebben op de gezondheid. Met een gezonde levensstijl stijgen de kansen op extra levensjaren en daalt het risico op diabetes, hart- en longziekten. Je leeft dus niet alleen langer, maar krijgt ook nog eens meer gezonde levensjaren cadeau. Net daarom zet Triamant dus volop in op levensstijl.  

“We zijn bijzonder tevreden dat we zo’n unieke woonbuurt in onze stad mogen verwelkomen. Een plek waar mensen opmerkelijk vitaal ouder moeten kunnen worden. Onze ouderen krijgen in deze buurt de extra omkadering en warmte die ze nodig hebben én verdienen. En ook jongere mensen krijgen hier professionele begeleiding om een kwaliteitsvol leven te leiden. Ongezien. Bovendien is de Triamant-buurt gelegen op een unieke locatie en draagt het bij tot de opwaardering van onze stad.” 

Liesbeth Van der Auwera, Burgemeester van Bree

Triamant Bree is de vijfde woon- en leefbuurt die Triamant opent. In Puurs staat de zesde buurt al in de steigers. 

Wie meer informatie wenst over de Triamant-buurt in Bree of de grote feestelijke opening kan terecht op: https://www.triamantbree.be/opening

Jules Fremaut

Bereal, Communicatie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be