Ex-digitale topman Belfius Geert Van Mol wordt co-CEO van vastgoedbedrijf Steenoven

West-Vlaamse ontwikkelaar bouwt verder aan toekomst met nieuw management en nieuwe strategie

Geert Van Mol komt als co-CEO mee aan het roer van de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar Steenoven. Met de voormalige digitaal directeur van Belfius verstevigt het Roeselaarse vastgoedbedrijf zijn vernieuwde management. Van Mol zal samen met co-CEO Bart Vanderdonckt en eigenaar Peter Temmerman de komende maanden de strategie verder uittekenen, met de focus op Belgische projecten en totaaloplossingen. De familie Heemeryck-Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden oprichtte, trekt zich volledig terug uit de dagelijkse leiding en blijft aan als investeerder. 

Eind december nam Peter Temmerman, gedelegeerd bestuurder van aannemer Alheembouw, Steenoven volledig over. De Roeselaarse vastgoedontwikkelaar schakelt nu ook enkele versnellingen hoger. Zo komt Geert Van Mol aan boord om, samen met vaste waarde Bart Vanderdonckt, mee de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich te nemen. De opdracht is duidelijk: een nieuwe strategie uittekenen die volledig op maat gemaakte oplossingen biedt voor steden en gemeenten, investeerders, bewoners en consumenten. En dit zowel op het vlak van ontwikkeling en bouwen, als van financiering.

De 47-jarige Van Mol geniet alvast een stevige reputatie op het vlak van vernieuwing. Hij was tot voor kort de digitale directeur van Belfius, waar hij sinds eind jaren ’90 aan de slag was. Het voorbije decennium loodste hij de bank het digitale tijdperk in. Hij lag mee aan de basis van de Belfius’ app, die is uitgeroepen tot ’s werelds tweede beste bankapp.

“De vastgoedsector is grotendeels nieuw voor mij, maar voelt tegelijk al heel vertrouwd aan. Er zijn uiteraard raakvlakken met de financiële wereld. Maar bovenal is het een complexe omgeving en daar houd ik echt van. Betaalbaar wonen, bouwshift, reconversie, duurzame energie en mobiliteit, digitale en financiële moeilijkheden, ... De sector staat de komende jaren voor een aantal stevige uitdagingen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we met Steenoven straks duidelijke oplossingen kunnen bieden, volledig op maat, en in samenwerking met tal van Belgische partners.”

Geert Van Mol, co-CEO van Steenoven 

Continuïteit na familie Heemeryck-Spriet 

Van Mol zal de komende maanden een nieuwe strategie uittekenen met co-CEO Bart Vanderdonckt, die sinds 2008 mee de dagelijkse leiding van Steenoven heeft. Het duo kijkt alvast met veel enthousiasme uit naar de samenwerking. 

“Met Steenoven zijn we de voorbije decennia een vaste waarde geworden in Oost- en West-Vlaanderen. We zijn vast van plan om onze horizon te verruimen. Niet alleen naar de rest van Vlaanderen, maar ook naar Brussel en Wallonië. We hebben daarvoor nu alle nodige troeven in handen. Dankzij onze opgebouwde reputatie, onder andere op het vlak van duurzaamheid, oog voor detail en keuze van projecten, kunnen wij samenwerken met de meest gerenommeerde architecten. Door de recente alliantie met Alheembouw en de komst van Geert zijn we nu ook sterk gewapend om de complexe uitdagingen in de ontwikkelingswereld aan te pakken.” 

Bart Vanderdonckt, co-CEO van Steenoven 

De familie Heemeryck-Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden oprichtte, trekt zich volledig terug uit de dagelijkse leiding en blijft aan als investeerder. Voor de 25 werknemers van Steenoven verandert er niets. 

“Met Steenoven willen we in alle aspecten van onze business een balans vinden tussen economie, ecologie en humanisme – zowel op korte als lange termijn. En tegelijk ook een evenwicht vinden tussen vernieuwing en continuïteit. Bart heeft als co-CEO een bewezen staat van dienst in de ontwikkeling van vastgoed in diverse gebieden: van Publiek-Private Samenwerkingen (PPS) en residentieel vastgoed tot hotels en kantoren. Geert heeft dan weer 24 jaar bankervaring en brengt zijn persoonlijkheid en expertise mee aan boord om een nieuwe ambitie en visie mee vorm te geven. En om die uiteraard in de praktijk om te zetten. Daarnaast zal hij de nieuwe funding structureren naar privé-investeerders, banken, en verzekeringsmaatschappijen. Het is duidelijk dat Steenoven vol vertrouwen de toekomst tegemoet kijkt.”

Peter Temmerman, eigenaar Steenoven en gedelegeerd bestuurder van Alheembouw 

 

 

******

Over Steenoven: 

Steenoven is een projectontwikkelaar uit Roeselare met bijna 30 jaar ervaring. Het bedrijf heeft een ontwikkelingsportefeuille van circa 650 miljoen euro die meer dan 30 vastgoedprojecten bevat, verspreid over heel Vlaanderen. Bij elk project besteedt het grote aandacht aan locatie, architectuur, duurzaamheid en leefkwaliteit.

Steenoven staat bekend als een betrouwbare en solide partner en bouwde de voorbije jaren een stevige reputatie op bij investeerders en op het domein van Publiek-Private Samenwerkingen (PPS). Het team van Steenoven bestaat uit 30 dynamische medewerkers die over de nodige technische, financiële, juridische en commerciële kennis beschikken voor het ontwikkelen van zowel residentieel als commercieel vastgoed.

Sinds het najaar van 2021 is Steenoven een zusterbedrijf van aannemer Alheembouw. Beide ondernemingen zijn eigendom van de Oost-Vlaamse zakenman Peter Temmerman

Meer informatie over Steenoven en haar activiteiten vind je op https://www.steenoven.be/  

Over Alheembouw: 

Alheembouw is een bouwbedrijf uit Staden dat in 1970 werd opgericht door Alberic Heemeryck en vandaag wordt geleid door eigenaar Peter Temmerman. De aannemer is in de voorbije 50 jaar uitgegroeid tot een van de grootste scholenbouwers van België en geniet een stevige reputatie op het vlak van industriebouw, Publiek-Private Samenwerkingen (PPS) en DBFM.

Het bouwbedrijf onderscheidt zich met vaak complexe bouwprojecten en een duurzame en transparante aanpak. Recente, bekende projecten van het Alheembouw omvatten onder andere het prestigieuze Waterfront-project in Waregem, 's werelds grootste chocolademagazijn ‘The Chocolate Box’ van Barry Callebaut in Lokeren en het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge.

Alheembouw stelt ruim 400 mensen tewerk en boekte vorig jaar een omzet van 230 miljoen euro. Sinds het najaar van 2021 is projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare een zusterbedrijf van Alheembouw. 

Meer informatie over het bouwbedrijf vind je hier: https://www.alheembouw.be/  
 

Peter Temmerman

Gedelegeerd Bestuurder, Alheembouw

Bart Vanderdonckt

co-CEO, Steenoven

Geert Van Mol

co-CEO, Steenoven

Jules Fremaut

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be