“Er is wel een oplossing voor wie nu nog een woning wil kopen en van de woonbonus wil genieten”

Heylen Vastgoed reageert op woonbonus

“Er is heel wat onduidelijkheid voor de Vlaming omtrent de afschaffing van de woonbonus. De laatste dagen werd het gevoel gecreëerd dat het geen zin meer heeft om nu nog een woning te kopen en nog te genieten van de huidige woonbonus. Maar zo zwart-wit is het niet.” zo zegt Cedric Vanhencxthoven van Heylen Vastgoed

Heel wat Vlamingen vrezen momenteel dat ze niet meer kunnen genieten van de woonbonus als ze de komende weken een woning kopen. Heylen Vastgoed geeft aan dat - voor aankopen die voor eind november kunnen plaatsvinden - de consument wel nog van de huidige regelgeving kan genieten.

“Het is zo dat voor eenvoudige dossiers die vlot kunnen afgehandeld worden, de consument wel nog van de woonbonus zal genieten. Maar de doorslaggevende voorwaarde hierbij is het ondertekenen van de kredietakte, die gekoppeld is aan het verlijden van de authentieke akte. Het schoentje wringt namelijk wanneer de banken niet meer mee kunnen om de kredietakte rond te krijgen. En wij schatten in dat het zo zal zijn naar eind december toe, wanneer de feestdagen eraan komen.”

Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder Heylen Vastgoed

“Daarnaast valt dit ook op te lossen met een aankoop- en verkoopbelofte. De aankoop- en verkoopbelofte wordt opgemaakt wanneer een compromis nog niet kan worden opgemaakt omwille van cruciale info die de verkoper nog niet kan aanleveren over de woning.  Denk hierbij aan de stedenbouwkundige informatie, het bodemattest, etc. Het duurt soms wel een paar weken om al die documenten te verkrijgen. Met de aankoop- en verkoopbelofte kan je alvast naar de bank gaan om een krediet aan te vragen. De banken moeten natuurlijk wel kunnen en willen meewerken om alles nog tijdig rond te krijgen. Lukt het niet om de authentieke akte en de kredietakte voor eind dit jaar rond te krijgen, dan val je vanaf januari 2020 in het nieuwe systeem met 6 procent registratierechten.”

Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder Heylen Vastgoed

 

Cedric Vanhencxthoven

Zaakvoerder, Heylen Vastgoed

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be