Eerste werken aan nieuwe ‘Brouwershof’ gestart

Voormalige brouwerij in Westrozebeke wordt getransformeerd tot energiezuinige residentie

Op de site van de oude brouwerij Lowie in het West-Vlaamse Westrozebeke zijn zopas de eerste werken gestart van een gloednieuw woonproject. In totaal komen er tegen het einde van volgend jaar 24 nieuwe appartementen, verdeeld over twee gebouwen. De residentie krijgt de toepasselijke naam ‘Brouwershof’. Het wordt een duurzame residentie in Westrozebeke waar het komende jaar volop aan wordt gebouwd.

Zopas zijn tientallen arbeiders gestart aan de grondwerken van het nieuwbouwproject ‘Brouwershof’, aan de Dorpsstraat 42 in Westrozebeke. Binnen enkele maanden rijzen op de site van de voormalige brouwerij Lowie, die er al sinds 1898 was gevestigd, 24 gloednieuwe appartementen.

De komst van de nieuwe appartementen zal de oude site, bestaande uit de brouwerij en vier huizen, nieuw leven inblazen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het pand vernield, maar kort daarna opnieuw in ere hersteld. Vervolgens, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd de brouwerij stilgelegd en werd het een drankenopslag tot 1973. Sindsdien stond de site te verkommeren. 

De panden van de brouwerij liggen sinds 2019 plat om er plaats te maken voor de nieuwe appartementen. Global Estate Group, projectontwikkelaar uit Oostkamp, is gespecialiseerd in de herontwikkeling van (verontreinigde) industriegronden tot industriële en residentiële nieuwbouwprojecten. Eerder ontwikkelde het ook al de nieuwe residenties Green Front in Brugge en Park Bell in Roeselare. 

“Met onze projecten proberen we ons telkens te onderscheiden door duidelijk te kiezen voor hun strategische ligging, opvallende architectuur en een duurzame afwerking. Dat is bij het ‘Brouwershof’ niet anders. Roeselare en Ieper liggen op amper een kwartiertje rijden met de wagen en ook centrumstad Kortrijk ligt vlakbij. Door te kiezen voor een moderne materiaalkeuze en architectuur zal het gebouw bovendien mooi opgaan in de omgeving en komt het de buurt ten goede.”

Kathleen Dewulf, managing partner Global Estate Group

Energiezuinige appartementen

Het ‘Brouwershof’ bestaat uit 24 appartementen van één tot drie slaapkamers, telkens met een groot terras en zicht op reeds bestaand groen. Ze worden volgens de huidige duurzame normen opgetrokken en krijgen in totaal 48 zonnepanelen. 

“We doen ons uiterste best om het energieverbruik van de appartementen tot het minimum te beperken en streven een zo laag mogelijk E-peil na. Westrozebeke krijgt er dus een duurzame nieuwe residentie bij het komende jaar.”

Kathleen Dewulf, managing partner Global Estate Group 

Ook de burgemeester van Staden, de moedergemeente waar Westrozebeke deel van uitmaakt, is enthousiast over de nieuwe plannen op de site. 

“Het Brouwershof wordt een mooi voorbeeld van een verdichting in een landelijke gemeente als Westrozebeke. Smaakvolle en tijdloze architectuur in combinatie met respect voor de omgeving. Het project zal een echte meerwaarde creëren voor Westrozebeke.”

Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden

De verkoop is intussen gestart. Tegen eind volgend jaar zullen de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen. 

Kathleen Dewulf

Global Estate Group

Marthe Saelens

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be