Eerste ‘Instarooms’ van België komen naar Wijnegem

Moeder aller shoppingcentra trapt nieuwe Modeweken af met tal van events en expo ‘60 jaar Barbie’

Dé wereldwijde hype onder jongeren strijkt vanaf 7 september voor het eerst ook in ons land neer: ‘Instarooms’. Dat zijn avontuurlijk en kleurrijk ingerichte kamers waarin je de meest originele Instagram-foto's kan maken en dat zonder dat je halsbrekende toeren hoeft uit te halen. De vijf eerste ‘Instarooms’ van ons land vind je vanaf zaterdag in Wijnegem Shopping, dat dan tegelijk haar nieuwe Modeweken aftrapt. Daarbij horen nog tal van andere leuke events, zoals o.a. modeplatformen met levensgrote dollboxen, workshops waar je kan leren hoe je een persoonlijke touch aan je kleding kan geven én een mini-expo rond ‘60 jaar Barbie’.

Heerlijk flaneren langs pastelkleurige typisch Britse voorgevels, schommelen in de natuur of tussen berkenbomen op een catwalk lopen. In de ‘instagrammable’ kamers, of kortweg ‘Instarooms’, kan je de gekste en origineelste foto’s maken die je op social media kan delen. In de VS zijn ze al enige tijd een hit. In hippe steden zoals New York en San Francisco is het fenomeen zelfs al uitgegroeid tot heuse Instagram-musea. Dat zijn grote ruimtes vol met kamers die origineel zijn vormgegeven door designers, kunstenaars en artiesten. Inmiddels zijn al gelijkaardige musea geopend in o.a. Keulen, Londen, Amsterdam en Boedapest. Dit najaar strijken in Wijnegem ook de eerste vijf ‘Instarooms’ van ons land neer. 

“Jongeren met een sterke interesse voor mode vinden het leuk om selfies te maken op bijzondere plekken en die dan op sociale media te posten. In het buitenland zie je dat jongeren hiervoor ook steeds vaker in een ‘instaroom’ duiken. Omdat er in ons land nog geen te vinden zijn, besloten we om er zelf een vijftal te laten ontwerpen en in te richten. Vanaf zaterdag hebben jongeren nu dus hun eigen, aparte ruimtes in Wijnegem waar ze naar hartelust unieke en fantasierijke foto’s kunnen maken. In onze Green Garden, Pretty in Pastel, Colourful Living, Nature Catwalk en Infinity Room kunnen ze nog zeker een hele maand lang hun creativiteit botvieren.”

Zsofi Horvath van Wijnegem Shopping

Levensgrote dollboxen

Dit weekend trapt Wijnegem tegelijk ook de nieuwe Modeweken af. En daar horen - naast de ‘Instarooms’ - nog tal van andere interessante en leuke events bij. Zo worden op verschillende plaatsen in het shoppingcenter levensgrote dollboxen opgesteld van goed 2,5 meter hoog, met daarin paspoppen die de nieuwe wintercollecties dragen en bijhorende accessoires.

“Een vette knipoog naar de bekende poppendozen van Barbie. Iedereen die een beetje met mode bezig is, heeft wel met zo’n popje gespeeld. Zelfs grote designers als Karl Lagerfeld of Donatella Versace waren grote fans en beschouwden Barbie als het meest representatieve mode-icoon ter wereld. In totaal zijn er vijf dollboxen, telkens in een ander thema. In één van de dozen kan je ook zelf plaatsnemen, voor wie een leuke foto wil maken.”

Zsofi Horvath van Wijnegem Shopping

Expo 60 jaar Barbie

Wijnegem brengt overigens nog meer hommage aan Barbie. Dankzij een samenwerking met Mattel, de producent van de wereldberoemde modemuze, kan jong en oud de komende weken ook een bezoekje brengen aan een mini-expo rond 60 jaar Barbie. Ook het Speelgoedmuseum van Mechelen, dat zelf een Barbie-tentoonstelling organiseert tot eind november, leende enkele poppen uit. 

“Voor deze expositie hebben we bovendien enkele unieke poppen in bruikleen mogen nemen van twee privéverzamelaars. Zo kan je uiteindelijk kennis maken met in totaal 100 bijzondere Barbies, waaronder enkele collector’s items en fashionista’s, zoals de Amelia Earheart en Scarlett O'Hara (Gone with the Wind) Barbie en een replica van de allereerste Barbie.”

Zsofi Horvath van Wijnegem Shopping

Workshops

Op woensdag- en zaterdagnamiddagen kunnen bezoekers tot slot ook gratis deelnemen aan verschillende workshops om kledij te personaliseren. Het gaat telkens om sessies van 90 minuten, waarin professionals je leren om leuke quotes, patches, enz. te maken en aan te brengen. Er worden trouwens ook een 20-tal echte Singers voorzien waarmee je een eigen accessoire kan maken, zoals een tote bag.

Zsofi Horvath

Communicatiemanager, Wijnegem

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be