Eerste bedrijven vestigen zich vandaag in gloednieuw KMO-park in Wielsbeke

Nieuwe invulling van oude bedrijfssite biedt antwoord op grote vraag naar bedrijfsruimtes in de regio

Vandaag krijgen de eerste lokale ondernemers en startups officieel de sleutel van hun splinternieuwe KMO-ruimte in KMO-park Wielexco in Wielsbeke. De oude site van Unilin werd de laatste maanden al fors vernieuwd en heeft intussen plaats gemaakt voor een gloednieuw KMO-park. Dat is meer dan welkom, want voor almaar meer lokale ondernemers uit de regio wordt het steeds moeilijker een goede uitvalsbasis voor hun bedrijf te vinden. Met Wielexco komen er in totaal 24 KMO-ruimtes bij. Het hele project heeft een oppervlakte van bijna 12.000 m², omgerekend bijna de grootte van twee voetbalvelden. Prijskaartje: 4,5 miljoen euro.

De ontwikkeling van het KMO-park in Wielsbeke, meer bepaald in de Breestraat, stevent af op een succes. De voorbije maanden werden daar 24 nieuwe units gebouwd, de kleinste is 190 m², de grootste meer dan 350 m². De site is in totaal 11.850 vierkante meter groot, oftewel bijna 2 voetbalvelden. 

Intussen is goed 37 procent van de kantoorruimtes - oftewel 9 van de 24 units - al verkocht. Niet toevallig gebeurde dat grotendeels aan lokale ondernemers, zoals elektriciens, loodgieters en schilders. 

“Wij wilden de voormalige site van vloerbekledingsbedrijf Unilin kost wat kost nieuw leven inblazen. De site stond lange tijd braak, terwijl het in regio Wielsbeke voor lokale ondernemers niet altijd gemakkelijk is om een plaats te vinden om zich te vestigen. Met dit nieuw KMO-park lossen we dan ook het plaatstekort voor een groot stuk op en zorgen we ervoor dat lokale ondernemers zich in de regio kunnen blijven vestigen. Het mag niet verbazen dat er snel veel interesse was van lokale ondernemers.”

Kathleen Dewulf, managing partner Global Estate Group

Van verlaten terrein naar energiek bedrijvenpark

Het totaalproject van 24 units met bijhorende parkeerplaatsen wordt ontwikkeld door Global Estate Group. De eerste ondernemers nemen vandaag alvast hun intrek in het KMO-park. Verwacht wordt dat zowel de verdere verkoop als de verhuur snel zal gaan, zo luidt het. 

Dat het nieuwe bedrijvenpark zoveel interesse geniet bij lokale ondernemers, heeft te maken met de bijzondere locatie ervan. De KMO-zone ligt pal tussen Kortrijk en Gent en kent een goede verbinding met de gewestweg N43 (Gent - Deinze - Kortrijk - Moeskroen) en de autosnelweg E17 (Kortrijk - Antwerpen) via de op- en afrit te Waregem.

De site wordt vandaag officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester, schepenen, de architect, aannemers en enkele van de nieuwe eigenaars. 

Kathleen Dewulf

Managing partner, Global Estate Group

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be