Eerste bedrijven nemen vandaag intrek in grootste kmo-park van Kluisbergen

Ruim 70 plaatsen in nieuw bedrijvenpark van meer dan 6 voetbalvelden groot

Op de voormalige site van het bouwbedrijf van Van Maercke langs de Oudenaardebaan in Kluisbergen openen vandaag 30 nieuwe kmo-units. Op termijn zal het nieuwe kmo-park “Careel” van 4,4 hectare - oftewel 6,5 voetbalvelden groot - zelfs plaats bieden aan liefst 70 ondernemingen. Daarmee wordt dit het grootste bedrijvenpark van Kluisbergen en omstreken. Verwacht wordt dat de verkoop van de andere units snel zal volgen, gezien de sterke interesse en de strategische ligging van de site vlak aan de E17. De eerste fase van het project kost 3,8 miljoen euro, in totaal zal het hele park een prijskaartje hebben van 8,4 miljoen euro.

Vandaag openen de eerste dertig kmo-units op de nieuwe bedrijvensite langs de Oudenaardebaan in Kluisbergen. De nieuwe vestiging komt op de voormalige site van het bouwbedrijf Van Maercke dat gespecialiseerd was in industriebouw, prefab beton, de bouw van magazijnen en winkelcomplexen. Toen Van Maercke in 2014 werd overgenomen door Stadsbader, het familiebouwbedrijf uit Harelbeke, kwamen de terreinen leeg te staan. Het kantoorgebouw en enkele loodsen werden behouden, maar de twee residentiële villa’s werden in september 2018 afgebroken. 

Goed anderhalf jaar later hebben deze omliggende percelen plaatsgemaakt voor dertig nieuwe bedrijvenunits. De eerste fase beslaat zo’n 2 hectare en kost 3,8 miljoen euro. In totaal zal de site van 4,4 hectare groot zelfs plaats bieden aan zo’n 70 ondernemers uit de streek. Het wordt daarmee het grootste kmo-park van Kluisbergen en omstreken.

“Mede dankzij haar strategische ligging langs de N36 en de E17 zijn er in de eerste fase al elf units verkocht aan zelfstandige ondernemers uit de buurt. Onder andere een schrijnwerker en tuinaannemer nemen vandaag hun intrek in units tussen de 250m² en 650m².”

Kathleen Dewulf, managing partner Global Estate Group

Nog bouwgronden

Het nieuwe bedrijventerrein wordt volledig ontwikkeld door de Oostkampse projectontwikkelaar Global Estate Group die hier een echte economische katalysator wil maken voor ondernemers én de gemeente Kluisbergen. Eerder lanceerde de vastgoedontwikkelaar ook al met succes gelijkaardige sites zoals het kmo-park ‘Lakeland’ in Aalter, het kmo-park Wielexco in Wielsbeke en het ‘Droixhe Business Park’ in Bressoux. 

Dit bedrijvenpark bestaat uit kwalitatieve kmo-units die casco zullen worden opgeleverd. De koper kan deze dus nog volledig naar eigen smaak en behoefte inrichten. Ze kunnen ook meerdere units samenvoegen. Maar met deze site in Kluisbergen proberen we nog meer in te spelen op de noden van de toekomst. Op de site ligt ook een gloednieuwe weg waarlangs verschillende loten te koop aangeboden worden als bouwgrond. Verdere uitbreiding is dus steeds mogelijk.”

Kathleen Dewulf, managing partner Global Estate Group

De site wordt vandaag om 15u officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester, de schepenen, de architect, aannemers en enkele van de nieuwe eigenaars.

“We zijn zeer opgetogen met deze nieuwste kmo-site van Global Estate Group. Het project zal uit de ruime omgeving heel wat nieuwe bedrijven aantrekken en het biedt eveneens de kans aan zonevreemde bedrijven om zich hier te vestigen. Door de omvang van het project zal de site dus zonder twijfel een boost geven aan de lokale economische activiteit van Kluisbergen en van het bedrijfsleven in het algemeen."

Burgemeester Philippe Willequet (Gemeentebelangen)

Kathleen Dewulf

Managing partner, Global Estate Group

Marthe Saelens

PR Consultant Bereal

Koen Cypers

Business Manager Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be