Eén jaar na opening Rive Gauche: 650.000 bezoekers per maand

Synergie tussen Group Hugo Ceusters-SCMS en Devimo Consult mist effect niet

Rive Gauche, het nieuwe shoppingcenter in Charleroi, kan één jaar na de opening uitstekende resultaten voorleggen. Met gemiddeld 646.362 bezoekers per maand is het meteen één van de drukst bezochte winkelcentra en bovendien zijn ze ook nog eens genomineerd als ‘Beste Shoppingcenter van Europa’. De sterke cijfers zijn voor beheerders Group Hugo Ceusters-SCMS en Devimo Consult hét sprekende bewijs dat de synergie tussen beide bedrijven - eveneens één jaar geleden - zijn effect niet heeft gemist.

Exact één jaar geleden nam Group Hugo Ceusters-SCMS Devimo Consult over, een dochteronderneming van AG Real Estate. Het doel van de overname was om de expertise uit te breiden en zowel in Franstalig België als internationaal verder te groeien. Dat gebeurde niet zonder succes.

Beide vastgoedspelers zien in Rive Gauche, het nieuwe shoppingcenter in het hart van Charleroi, het beste voorbeeld van tot welke sterke resultaten de synergie geleid heeft. Amper één jaar na de opening van Rive Gauche kan het shoppingcenter bijzonder sterke resultaten voorleggen. Zo was Rive Gauche met 646.362 bezoekers gemiddeld per maand het op één na drukst bezochte shopping center in de portefeuille van Group Hugo Ceusters-SCMS en Devimo Consult. In totaal kwamen in Rive Gauche het afgelopen jaar maar liefst 8 miljoen bezoekers over de vloer met de maand december als absolute uitschieter met pieken tot 32.000 bezoekers per dag.

"Rive Gauche kan terugblikken op een fantastisch eerste jaar en dat hebben ze in de eerste plaats te danken aan manager Thomas Cornil, marketing manager Anne-Sophie Gerard, facility manager Jean-Marie Verpoorten, Frederik Mortelmans en Dominique Desmeytere. Zij hebben er voor gezorgd dat zij zich konden onderscheiden van de rest. Het lokale Devimo-managementteam zal de komende maanden verder beroep kunnen doen op de ervaring van Group Hugo Ceusters-SCMS, die zowel wat commercialisatie als marketing de voorbije jaren een pak kennis op deden.”

Ingrid Ceusters, CEO Group Hugo Ceusters-SCMS

‘Best Shopping Center’

Bovendien was het Waalse shoppingcenter op Mipim, de grootste internationale beurs voor vastgoed in Cannes, genomineerd als “Best Shopping Center” van Europa. Daarnaast werd Thomas Cornil, manager van Rive Gauche, ook verkozen tot Manager van het Jaar in Charleroi.

Het shoppingcenter in het hart van Wallonië telt drie verdiepingen, heeft een totale winkeloppervlakte van 38.000 m² - oftewel meer dan vijf voetbalvelden - en herbergt ruim 80 winkels, een viersterrenhotel, een vijftigtal woningen, een kantoorgebouw en een jeugdherberg. Het afgelopen jaar openden er onder meer O’Tacos, MAC Cosmetics, Only en Hema. Dit jaar verwacht de vastgoedbeheerder dat ook andere ketens zoals Hans Anders, Haagen Dazs en Produstore er hun intrek zullen nemen.

“Devimo Consult en Group Hugo Ceusters-SCMS zijn altijd autonoom blijven functioneren maar onze doelstelling is geslaagd. Na één jaar kunnen we al stellen dat we onze kennis en expertise maximaal met elkaar delen en zo een nieuwe energie door onze beide bedrijven jagen.”

Philippe Van den Broeck, COO Group Hugo Ceusters-SCMS

Centraal IT-platform

Group Hugo Ceusters-SCMS en Devimo Consult haalden recent het mandaat binnen om vijftig Carrefours te beheren verspreid over heel België, evenals het beheer voor het Huis van de Automobiel. Daarnaast houdt Group Hugo Ceusters-SCMS ook gesprekken rond het beheer van diverse kantoren in en rondom Brussel.

Ondertussen wordt er intern werk gemaakt van een nieuw IT-platform waarop alle beheersinformatie van Devimo en SCMS-Ceusters gecentraliseerd wordt. Ook dat moet beide bedrijven opnieuw een stap verder brengen.

Voordien had Group Hugo Ceusters-SCMS 12 shoppingcenters en 17 retailparken in beheer, waaronder Wijnegem Shopping Center, Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk. Met de aankoop van Devimo Consult kwamen daar het voorbije jaar 6 shoppingcenters, 16 retailparken en een tweehonderdtal winkelpanden bij, waaronder Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, Galerie Toison d’Or in Brussel, Rive Gauche in Charleroi en Belval Plaza in het Groot-Hertogdom-Luxemburg.

Dominique Desmeytere

Business Development Manager, Group Hugo Ceusters-SCMS

Hans Van Laer

Group Hugo Ceusters-SCMS

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be