Duurzaamste wijk van Antwerpen lokt meer dan 100 kijklustigen

Verkoop Agfa Gevaert-site in Edegem loopt als een trein: na vier maanden al 40% verkocht

De nieuwe woonwijk op de Agfa Gevaert-site in Edegem wekt opvallend veel interesse op. Amper vier maanden na de lancering zijn al 4 op de 10 woningen van de eerste fase - 76 in totaal - verkocht. Sterker nog: meer dan 100 enthousiaste buren en kopers willen een blik werpen op de eerste werken op de site. Daarom organiseert projectontwikkelaar Revive vandaag voor de eerste keer publieke rondleidingen. Tegen 2025 komen er op Minerve - de naam van de toekomstige woonwijk - 350 nieuwe woningen, omgeven door 23.500m2 groen.

Begin dit jaar gingen de eerste werken van start op de toekomstige Minerve-site. De sloopwerken - in samenwerking met Aertssen - vlotten alvast zichtbaar en onlangs startte ontwikkelaar Revive samen met OVAM - de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest - en DEC met de eerste sanering van de bodem. Maar liefst 32.500 ton verontreinigde grond wordt niet alleen uitgegraven en afgevoerd maar zelfs biologisch gereinigd door verluchting en micro-organismen. Alle bakstenen afkomstig uit de sloop zullen ondermeer hergebruikt worden om de wegen, paden en zitbanken van de nieuwe woonwijk - ontworpen door landschapsarchitect Omgeving - aan te leggen.

En die sloop- en saneringswerken wekken alvast heel wat interesse op van buurtbewoners en kopers. Meer dan 100 kijklustigen schreven zich in voor de allereerste rondleidingen op de site.

“Het leek ons een fijn idee om iedereen uit te nodigen op de werf, zodat ze zelf kunnen zien hoe zo’n werken er aan toegaan en vooral hoe snel de werken vorderen. Communiceren en blijven informeren is belangrijk. Zeker bij een grote ontwikkeling zoals de Minerve-site. Dat er zoveel enthousiastelingen komen opdagen, is daar het beste bewijs van.”

Isabelle Verhaert, projectverantwoordelijke Revive

Tegen 2025 rijzen er in totaal 350 woningen en appartementen uit de grond, omgeven door maar liefst 23.500 m2 groen, zoals voorgesteld in het masterplan van Architecten Achtergael. Zo worden er drie parkzones, twee speeltuinen en een groene rustzone voorzien, alsook 59 private en 8 collectieve tuinen. In de eerste fase van het project, die begin 2022 af zal zijn, komen er 60 appartementen en 16 woningen, ontworpen door POLO Architects.

40 procent verkocht

Al even opvallend: in december startte de verkoop van de eerste 16 woningen en 60 appartementen. Vandaag - amper vier maanden na de lancering - is al 40 procent van die eerste fase verkocht. Dat blijkt uit de eerste officiële cijfers van projectontwikkelaar Revive. Het nieuwbouwproject blijkt bovendien ook een gezonde interesse op te wekken bij investeerders. Die zien de nieuwe appartementen als een uitstekende belegging.

“Omwille van de klimaatdebatten is duurzaam wonen de laatste maanden bij heel wat Belgen hoger op de agenda gekomen. Het energieaspect is dus zowel voor kopers voor eigen bewoning als voor investeerders heel belangrijk.”

Isabelle Verhaert, projectverantwoordelijke Revive

Duurzaamste wijk van Antwerpen

Dat de wijk heel wat interesse opwekt, hoeft niet te verbazen. Volgens de ambitieuze plannen van projectontwikkelaar Revive moet de site namelijk één van de duurzaamste wijken van Antwerpen worden. Zo zal er op de site van de voormalige Agfa Gevaert fabriek in Edegem geen enkele verwarmingsinstallatie op fossiele brandstoffen werken en wordt de volledige wijk autoluw. Parkeren gebeurt grotendeels ondergronds, waar ook elektrische laadpalen komen. Bovendien is het op alle woningen mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Tot slot wordt ook het regenwater maximaal benut. Alle gebouwen krijgen regenwatertanks, die aangesloten worden op de toiletten en de kraantjes aan de buitenkant van het gebouw - om onder andere de planten te kunnen besproeien.

“Maar we willen nog verder gaan dan dat. We zijn nu, samen met Water-link, aan het onderzoeken of we ook het regenwater van de bedrijven rond de wijk kunnen opvangen, om het daarna ter plaatse te zuiveren. Zo kunnen we tegelijk het regenwater maximaal benutten én de riolering zo min mogelijk belasten.”

Isabelle Verhaert, projectverantwoordelijke Revive

De bouw begint in het najaar van 2019 en tegen 2022 zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen. In de latere fases komen er nog een aantal andere types woningen bij, gaande van duplexen en patiowoningen tot sociale woningen, serviceflats en zelfs een woonzorgcentrum. Ten slotte start Cohousing Projects dit jaar nog een project van 15 cohousing units op de site.

Meer informatie over het project op de website www.minerve.info.be 

20190501_presentatie_MIN_vastgoed.docx

DOCX - 20 Kb

20190509_MINERVE_vastgoedApen.pptx

PPTX - 140 Mb

Isabelle Verhaert

Projectverantwoordelijke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be