Durabrik schenkt 1.000 euro aan goede doelen in de buurt van elk nieuw project

Ook drie Oost-Vlaamse organisaties met een 'Hart voor Mensen' ontvangen steun

Lokale goede doelen hebben het steeds moelijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Om daar een antwoord op te bieden en mee te bouwen aan een warme maatschappij schenkt bouwonderneming Durabrik 1.000 euro aan een goed doel in de omgeving van elk nieuw project. Onder meer de drie Oost-Vlaamse organisaties 'De Brugge' (Zulte), 'TAJO' (Gent) en 'De Welzijnsschakel' (Mariakerke) kregen steun van de bouwonderneming uit Drongen.

De sterkhouders van heel wat initiatieven met een 'Hart voor Mensen' ontvingen gisteren hun steun van Durabrik, vertegenwoordigd door CEO Geert Pauwels (links) en bestuurder Claudia Callens (rechts).
De sterkhouders van heel wat initiatieven met een 'Hart voor Mensen' ontvingen gisteren hun steun van Durabrik, vertegenwoordigd door CEO Geert Pauwels (links) en bestuurder Claudia Callens (rechts).

Voor het achtste jaar op een rij pakt Durabrik uit met een Hart voor Mensen. Op die manier helpt het bedrijf niet alleen gezinnen aan een nieuwe woning, maar bouwt het mee aan een maatschappij waarin niemand in de steek gelaten wordt. Want ook goede doelen die kwetsbaren meer kansen helpen geven, hebben het zelf steeds moeilijker om hun werking te bekostigen.

We beseffen goed dat bouwprojecten een impact hebben op de omgeving. Met dit project wil Durabrik iets teruggeven aan de maatschappij door lokale goede doelen in de buurt van onze projecten te steunen. Op die manier leren ook de toekomstige bewoners deze mooie vzw’s kennen en bouwen we mee aan een warme maatschappij.” Claudia Callens, Bestuurder van Durabrik

VZW TAJO

Één van de goede doelen die een cheque in ontvangst nam was TAJO, TalentAtelier voor JOngeren. De van oorsprong Gentse organisatie, die intussen ook actief is in Kortrijk en Antwerpen, zet zich in voor kwetsbare jongeren en probeert hen voor te bereiden op hun latere, volwassen leven. TAJO organiseert daarbij interactieve workshops met experten uit het werkveld. Zo leren ze verschillende jobs kennen en krijgen ze meer zicht op welke talenten en skills daarvoor nodig zijn. Daarnaast moedigt TAJO de jongeren aan om hun best te blijven doen op school zodat ze hun dromen kunnen najagen.

In het verleden leerden tieners via TAJO ook al Durabrik kennen en bezochten ze de site tijdens zo’n TAJO-atelier. Zo groeide er al snel een warme band tussen het goede doel en de bouwonderneming.

“Voor ons zijn de workshops van experten cruciaal om de jongeren richting te geven, te inspireren en kansen te bieden. Het is heel belangrijk dat we hen perspectief kunnen bieden door hen te laten kennismaken met de meest uiteenlopende beroepen. De excursies die we bij Durabrik konden doen met onze jongeren, waren erg waardevol. We zijn hen heel erg dankbaar voor de mooie financiële bijdrage, want zonder steun is het niet evident om onze jongeren te helpen en ateliers te organiseren.” Claudia van Egmond, gedelegeerd bestuurder van TAJO.

Maatschappelijke initiatieven

Camino, de holding die Durabrik en een uitgebreid aantal andere bouwgerelateerde bedrijven groepeert, hecht veel belang aan een positieve maatschappelijke impact en steunt het hele jaar door verschillende initiatieven. Zo gaan medewerkers regelmatig als vrijwilligers op pad om hun steentje bij te dragen en richtte het ook het Toontjeshuis op, een project dat onder andere mensen met een beperking helpt om zelfstandig te wonen.

Deze goede doelen krijgen dit jaar steun van Durabrik:

  1. Erat in Oud-Heverlee (Sint-Joris-Weert) helpt kwetsbare jongeren tussen 18 en 28 jaar die hun leven weer in handen willen nemen.
  2. De Schakel uit Puurs organiseert vormingen, noodhulp en ontmoetingen om samen te strijden tegen armoede en sociale uitsluiting.
  3. De Brugge in Zulte Machelen biedt voedsel-en verzorgingspakketten voor werkende mensen aan.
  4. Feestvarken uit Lille Baan vindt dat ieder kind een fijne verjaardag verdient en bezorgt verjaardagspakketten aan kinderen in armoede.
  5. Parlangi uit Herenthout verbindt mensen die een taal willen leren met moedertaalsprekende mentoren.
  6. OCMW Voedselbedeling in Putte ondersteunt Puttenaars die het financieel moeilijk hebben door de bedeling van levensmiddelen.
  7. Tajo uit Gent helpt kwetsbare jongeren door onder andere interactieve ateliers te organiseren waar kinderen kennismaken met verschillende beroepen.
  8. (W)arm-kracht uit Vilvoorde brengt mensen in armoede samen om activiteiten zoals bingo avonden, beweegsessies,… te doen.
  9. Kirikou (Huis van het Kind Leuven) in Bierbeek biedt materiële steun aan kwetsbare jonge gezinnen.
  10. Het Hertenbos in Oostkamp is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is voor verschillende activiteiten zoals een kerstmarkt, kaarten, afterworks…
  11. Welzijnsschakel Mariakerke in Mariakerke ondersteunt mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen door te informeren en vereenzaming tegen de gaan. ​

Lara Vandecappelle

Coördinator Dienstbaarheid, Camino

Bram Van Hemelryck

Senior pr-consultant, Bepublic

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be