Duizendtal voetbalfans beleven wekenlang Duivels plezier op Suikercup

ION, WVI en Stad Veurne openen WK-dorp van ruim 1.000 m² op site Suikerpark

De Suikerpark-site in Veurne wordt vanaf vrijdag 15 juni tot en met zeker donderdag 28 juni omgetoverd tot een grandioos WK-dorp van meer dan 1.000 vierkante meter groot. Met onder andere twee grote bars, evenveel foodtrucks, een gigantisch tv-scherm én een VIP-ruimte heeft de Suikercup álles in huis om er samen met een duizendtal enthousiaste Duivelsfans minstens een aantal legendarische voetbalfeestjes te bouwen. Het WK-dorp is een initiatief van projectontwikkelaar ION, WVI en Stad Veurne.

De komende weken komen in tientallen Vlaamse steden duizenden voetballiefhebbers samen om voor “Onze Jongens” te supporteren. Ook Veurne laat dit langverwachte volksfeest niet aan zich voorbijgaan. Vanaf midden juni kan iedereen de WK-wedstrijden volgen op een ledscherm van liefst 15 vierkante meter groot op het middenplein en op vier grote tv-schermen in de VIP-ruimte in het Suikerpark. Dat is het nieuwe stadsdeel op de site van de oude Suikerfabriek in Veurne. Terwijl Hazard, De Bruyne, Lukaku & co de bal gezwind in doel knallen, zullen de fans op de Suikercup hun honger en dorst kunnen stillen aan 25 meter bars, een frietmobiel en een pastamobiel. Daarnaast is er ook een VIP-ruimte voor genodigden, met extra tv-schermen.

“In totaal zullen we per wedstrijd zo’n duizend fans op de Suikercup kunnen ontvangen. Op de dagen dat de Rode Duivels in actie komen - tegen Panama, Tunesië en Engeland - maken we er een écht feest van. Zo zullen enkele dj’s het publiek voor de wedstrijd stevig opwarmen. En ook na de wedstrijd zorgen zij voor de nodige ambiance. Daarnaast kunnen bezoekers ook officiële WK-ballen winnen, en zelfs een aantal officiële Duivels-outfits.”

Organisator Ben Peperstraete

Op vrijdag 15 juni omstreeks 17 uur opent de Suikercup voor het eerst de deuren. Het WK-dorp wordt op gang getrokken met een afterwork-party en de topwedstrijd Portugal-Spanje. De inkom is gratis. Eten en drinken zijn betalend. Op zaterdag gaat het om meer dan voetbal alleen. Dan voorziet de organisatie onder meer enkele springkastelen voor de kinderen en kunnen families ook een bezoekje brengen aan de kinderboerderij.

Suikerpark

Projectontwikkelaar ION investeert in totaal 110 miljoen euro in de Suikerpark-site van goed 49 hectare, waarvan de ontwikkeling dit najaar start. Het Suikerpark wordt een compleet nieuw, bruisend stadsdeel. Centraal komt het Suikerplein, met kleine buurtwinkels, vele terrasjes, een uniek waterelement,... Om de Veurnenaars al een goed idee van de omvang ervan te geven: het WK-dorp neemt ongeveer de helft van het toekomstige plein in beslag.

“Het Suikerpark is een zogeheten WOW-project, dat staat voor Wonen, Ontspannen en Werken. Tijdelijke invulllingen, zoals de Suikercup en de kinderboerderij, passen volledig in deze filosofie. Wanneer over tien jaar alle 450 appartementen en woningen gebouwd zijn en jonge ondernemers een bedrijf kunnen opstarten in het incubatorgebouw, zullen de Veurnenaars nog steeds volop kunnen ontspannen in het Suikerpark. Is het niet op het Suikerplein, dan wel in het toekomstige park, het bijhorende natuurgebied of op de vijver. 

Davy Demuynck, CEO van ION

PROGRAMMA - SUIKERCUP:

15 juni:  Opening + Afterwork-party + Wedstrijden

16 juni:  Zomerbar + Wedstrijden

18 juni:  België - Panama

23 juni:  België - Tunesië

28 juni:  Engeland – België

+ alle volgende matchen van de Rode Duivels na plaatsing in de voorrondes.

Een plan met overzicht van het WK-dorp vindt u in de bijlage.

 

 

 

SUIKERPARK PLAN DEF 1[29].pdf

PDF - 879 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be