Driekwart van ‘s lands groenste ‘woonpaleis’ al verkocht nog voor eerste steen gelegd is

Appartementencomplex integreert 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten

Wonen in het groenste paleis van ons land, de Antwerpenaar blijkt er als een blok voor te vallen. Nog voor de eerste steen van Palazzo Verde gelegd is op het Nieuw Zuid, een project van vastgoedontwikkelaar Triple Living, zijn al bijna driekwart van de 67 appartementen verkocht. Het eerste Belgische gebouw van de wereldvermaarde Milanese eco-architect Stefano Boeri veroorzaakt een echte stormloop. Het project blijkt vooral Antwerpenaren uit de rand rond de stad aan te trekken.

Minder dan acht maanden geleden stelde Triple Living het eerste Belgische project van de beroemde Italiaanse architect Stefano Boeri voor: Palazzo Verde op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Vandaag zijn al 49 van de 67 appartementen verkocht, nog voor er één steen is gelegd en één boom of struik is geplant.

“We wisten dat dit project met zijn vele troeven heel wat mensen zou aanspreken, maar de stormloop van de afgelopen maanden hadden we echt niet verwacht. Natuurlijk speelt de uitstraling van Stefano Boeri hier een grote rol: wie zijn research heeft gedaan, weet wat voor groene woonpaleizen de architect al op zijn conto heeft staan.”

Kristof Schellekens, woordvoerder Triple Living

Want op een steenworp van het bekende Vlinderpaleis, zal ook Palazzo Verde voor een uniek stadsgezicht zorgen met zijn drie collectieve daktuinen vlakbij de Schelde. Er komen zo’n 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten op de daken en de terrassen. Dankzij al dat groen zal het gebouw jaarlijks maar liefst vijf ton CO2 zuiveren.

Gevarieerd publiek 

Het paradepaardje van de nieuwe Antwerpse woonwijk blijkt een divers publiek te lokken, met leeftijden die variëren van jonge dertigers tot zestigers. Al valt er meteen iets op wanneer je hun huidige woonplaats bekijkt: ze komen vaak uit de rand rond de stad.

“Het zijn vooral mensen die op zoek zijn naar kwalitatief en groen wonen, maar dan dichter bij het centrum van Antwerpen. Een privétuin is voor hen geen must, want naast 3 collectieve daktuinen hebben de bewoners ook zo’n 12 hectare gemeenschappelijk groen om van te genieten.”

Kristof Schellekens, woordvoerder Triple Living

Vlak voor het bouwverlof werden de eerste voorbereidende werken uitgevoerd en ging de verkoop van de tweede fase - de laatste 18 appartementen - van start.

“Eenmaal het bouwverlof voorbij is, zal de werf echt opgestart worden, met het aanbrengen van de fundering, en daarna volgen de bovengrondse werken. Zodra alle appartementen winddicht zijn, kan de Antwerpenaar die hier passeert misschien wel bomen en struiken door de lucht zien gaan want dan willen we de drie groendaken aanleggen.”

Kristof Schellekens, woordvoerder Triple Living

Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste bewoners midden 2021 hun intrek kunnen nemen in het groene huzarenstukje aan de Schelde.

Kristof Schellekens

Woordvoerder, Triple Living

Tom Breuls

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be