Digitale service voor gratis hulp bij overschakelen van basisvoorzieningen breidt uit naar Brussel en Wallonië

Ook Brusselse en Waalse makelaars regelen via Smooved je verhuis en een goedkoper energiecontract

Na haar succesverhaal in Vlaanderen breidt de digitale verhuisservice Smooved uit naar Brussel en Wallonië. Wie vandaag een huis koopt via een makelaar, krijgt voortaan gratis hulp bij de zoektocht naar een verhuisfirma én het bepalen van een gunstiger contract voor basis- en nutsvoorzieningen als verzekeringen, gas, elektriciteit, water, internet en televisie. De Brusselse makelaarsgroep Gestea biedt de digitale service vandaag al aan. “Almaar meer Brusselaars en Walen willen af van alle rompslomp die bij een verhuis komt kijken”, luidt het. “Met deze dienst kan je voortaan alles in één keer regelen." Vorig jaar - in volle coronacrisis - haalde de start-up bijna 1 miljoen euro aan groeifinanciering op. Het aantal maandelijkse verhuizen dat Smooved regelt lag begin dit jaar liefst 20 keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegen het einde van 2021 wil de start-up ook internationaal uitbreiden.

‘Kunnen jullie ook onze verhuis regelen?’ Almaar meer makelaars die een verkoop hebben afgerond, krijgen deze vraag toegeworpen. Een verhuis gaat traditioneel gepaard met veel papierwerk en stress: overzetten van contracten, verzekeringen en abonnementen, adressen wijzigen,… En dan hebben we het nog niet over de verhuis zelf. Het is dan ook niet vreemd dat kopers bij de aankoop van een huis voor deze zaken willen ontzorgd worden.

"Vandaar dat we deze service in het leven hebben geroepen. In een mum van tijd helpen we via slimme, digitale vergelijkingsmodules om alle contracten voor gas, elektriciteit, water, internet, televisie, telefonie en verzekeringen in één keer te regelen. En vooral: wij zoeken altijd de goedkoopste leverancier en formules. Daarnaast kan je ook een fysieke verhuisservice regelen en je post laten doorsturen naar je nieuwe adres. Kortom: minder paperassen, geen ingewikkeld opzoekingswerk en dus minder stress tijdens de drukke ‘overgangsperiode’ tussen twee woningen."

Nathan Coox, mede-oprichter Smooved

Bijna 12,5% van de markt

Vandaag wordt de gratis service uitgerold in Wallonië en Brussel. De Brusselse makelaarsgroep Gestea heeft alvast besloten om in zee te gaan met Smooved en er staan tal van anderen in de wachtrij. Daarom heeft de start-up besloten om ook een volwaardig team in te zetten voor de Waalse en Brusselse markt. De start-up begeleidde recent nog de volledige verhuis van het Brusselse nieuwbouwproject “The Brewery” van Upliving - met zo’n 107 appartementen - en heeft momenteel al 12,5 procent van de Vlaamse ‘makelaarsmarkt’ in handen: één op de acht makelaars in Vlaanderen werkt vandaag dus samen met Smooved. 

Telkens wanneer een klant bij één van die leveranciers een nieuw contract tekent of gewoon zijn huidige contract verhuist, ontvangt Smooved een commissie van de energie-, telecom- en verzekeringsbedrijven. Maar, belangrijk: er is een heel brede waaier aan leveranciers bij de start-up aangesloten. Voor energie is dat bijvoorbeeld zowel Eneco als Lampiris, Mega, Luminus, Essent, Octa+, Bolt en Elegant. De klanten worden dus niet naar één of twee specifieke spelers geleid. En dat geeft de doorslag bij makelaars, die kopers op een zo breed mogelijke manier willen bedienen.

Sinds eind 2019 kon je als particulier al rechtstreeks terecht bij Smooved en ook de grootste vastgoedmakelaars in Vlaanderen zijn mee op de kar gesprongen. Zo werken meer dan tweehonderd Vlaamse makelaarsgroepen, zoals Dewaele Vastgoedgroep, Immo François, Hillewaere en Heylen Vastgoed samen met de verhuisdienst. 

"We verzamelen sinds kort ook feedback en reviews van klanten over de diensten van de makelaar. Zo kunnen die makelaars dus niet alleen hun klanten helpen verhuizen, maar krijgen ze ook meteen een heel genuanceerd beeld van wat ze zelf beter kunnen doen."

Nathan Coox, mede-oprichter Smooved

Bijna 1 miljoen aan groeifinancierin

Smooved werd opgericht door drie Antwerpse twintigers: Nathan Coox, Ignace Buelens en Laurens Vanpoucke. Twee jaar geleden startten ze het bedrijf op en sindsdien gaat het hard: het bedrijf telt vandaag elf werknemers. In 2020 hebben ze bijna 1 miljoen euro aan groeifinanciering opgehaald en het aantal maandelijkse verhuizen die het begeleidt was begin dit jaar liefst 20 keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De oprichters bekijken volop hoe ze met Smooved tegen het einde van 2021 ook het buitenland kunnen veroveren. Ze overwegen het komende jaar alvast een nieuwe financieringsronde. 

"Eind februari vorig jaar haalden we in amper acht weken tijd ruim een half miljoen euro vers geld op. Drie keer sneller dan doorgaans het geval is bij zo’n kapitaalronde en dat in volle coronacrisis. Met een nieuwe kapitaalronde willen we mogelijks versneld onze eerste stappen in het buitenland zetten. We zitten duidelijk in een sector die wel gevoelig is voor lockdowns, maar niet voor economische recessies: mensen zullen altijd blijven verhuizen en zullen daarbij altijd op zoek gaan naar de interessantste contracten voor basis- en nutsvoorzieningen."

Nathan Coox, mede-oprichter Smooved

Het trio wist alvast zes investeerders te overtuigen. Lorenz Bogaert (oprichter Realo en voormalige CEO Netlog), Anthony Brenninkmeijer (C&A) en het imec.istart fonds zijn de bekendste. En ook de drie grootste bedrijfsacceleratoren van ons land zien inmiddels heil in het businessmodel van de start-up. Zo zit Smooved in de selectie van Start It (KBC), Birdhouse (Belfius) én Istart (Imec). Het doel van zo’n bedrijfsacceleratoren is om ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel te ondersteunen en te promoten.

Nathan Coox

Mede-oprichter Smooved

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be