Deze Belgische uitvindingen veranderen straks drastisch onze manier van werken

De tijd dat we allemaal ons eigen kantoor hebben en vanop één en dezelfde vaste werkplek werken, is weldra voorgoed voorbij. Zelfs thuiswerken zal passé zijn. Straks kunnen we eender waar en wanneer ons eigen kantoor én parkeerplaats ter beschikking hebben. Met dank aan deze drie ingenieuze Belgische uitvindingen, die uitgebreid worden voorgesteld in het Proximus Innovation Pavilion op REALTY, het grootste vastgoedevent van ons land.

Jaar na jaar verbreken we in ons land het ene filerecord na het andere. Het eindeloze aanschuiven veroorzaakt niet alleen tónnen stress, het kost bedrijven al vlug 100 miljoen euro per jaar. Drie Belgische uitvinders hebben nu slimme oplossingen bedacht die drastisch komaf kunnen maken met dat onnodige tijd- en geldverlies. Samen met enkele tientallen andere innovatoren stellen ze zich straks uitgebreid voor tijdens het grote vastgoedevent REALTY.

1. In elke stad je eigen bureau

“Iedereen heeft het al eens meegemaakt”, zegt Mathieu Van Marcke, algemeen directeur van REALTY. “Je trein is afgelast of je bent met de wagen halverwege je werkplek en de gps geeft aan dat je nog meer dan uur moet aanschuiven. Intussen staat nog een stapel werk op je te wachten. De app Workero laat werkgevers toe om leegstaande bureau’s onmiddellijk aan te bieden en te verhuren. Geregistreerde gebruikers kunnen dan op hun smartphone checken welke bureaus vrij zijn en vervolgens kiezen van op welke locatie ze zullen werken. Met andere woorden: werknemers weten meteen waar naartoe en verliezen geen kostbare tijd meer voor hun werkgever én voor zichzelf.”

2. Overal je privé-parking

Wie uiteindelijk een werkplek heeft gevonden en met de wagen op weg is, raakt daarom niet meteen zijn auto kwijt. “De slimme parkeer app van BePark kan redding brengen”, meent Idriss Goossens, coördinator van het Innovation Pavilion van REALTY.  “BePark biedt elke dag vrije privé-parkeerplaatsen aan om onmiddellijk te verhuren. Het gaat om parkeerplekken die onder andere bedrijven een tijdlang niet benutten. Als je zo’n plaats hebt gehuurd, hoef je maar gewoon naar de plek te rijden. Dankzij een code die je op je smartphone ontvangt, kan je de garagepoort openen en rustig naar binnen rijden. Geniaal in al zijn eenvoud.”

3. Virtuele receptioniste

Op een andere plek werken, betekent daarom niét sowieso dat je geen klanten of collega’s meer kan ontvangen. Bedrijven kunnen nu ook een virtuele receptionist(e) installeren in hun inkomhal. “Dat kan door er een tablet te plaatsen die je toegang biedt tot de nieuwe app Proxyclick”, zegt Van Marcke. “Met één klik vullen bezoekers hun gegevens in op de tablet. Wanneer ze vervolgens op ‘verzenden’ drukken, krijg je meteen een melding op je gsm dat je afspraak is toegekomen. Zo kan je zonder tijdverlies en discussie je bezoeker snel en vlot ontvangen.”

Idriss Goossens

Innovation Pavilion REALTY

Mathieu Van Marcke

CEO, Realty

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be