Dewaele zet voet aan wal in Vlaams-Brabant

Vastgoedgroep na nieuwe integratie dubbel zo groot als vijf jaar geleden

Dewaele Vastgoedgroep rolt haar expansieplannen verder uit. De integratie van vier Limburgse kantoren werd afgelopen najaar nog maar afgerond, of het familiebedrijf zet nu ook voet aan wal in Vlaams-Brabant. Met de integratie van vier kantoren van gevestigde waarde CBI IMMO in Strombeek-Bever, Vilvoorde, Grimbergen en Meise-Wemmel telt de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van het land voortaan liefst 52 vestigingen. “Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als vijf jaar geleden”, zegt CEO Sofie Spriet.

CBI IMMO werd opgericht in 1975 door wijlen Willem Goffaux en was tot 1988 actief in de bouwpromotie. Na het overlijden van Willem Goffaux zette dochter Ingrid Goffaux samen met vennoot Frank Laporte de zaak verder en vormde ze om tot een vastgoedmakelaarskantoor in Strombeek-Bever. Doorheen de jaren en met de komst van derde vennoot Kurt Vermandel groeide CBI IMMO verder uit tot een lokaal netwerk van vier kantoren in Strombeek-Bever, Vilvoorde, Grimbergen en Meise-Wemmel. Jaarlijks bemiddelt het team van CBI bij zo’n +/- 300 vastgoedtransacties in de noordrand boven Brussel.

“De afgelopen maanden leerden we Frank, Ingrid en Kurt beter kennen en voelden we de klik quasi onmiddellijk. Net als Dewaele kiezen zij bewust voor een netwerk van kantoren in eigen beheer en niet voor een franchising-structuur, waardoor zowel de kwaliteit van dienstverlening aan de klanten als de connectie en zorg voor de medewerkers maximaal kan worden gewaarborgd.” ​ Sofie Spriet, CEO Dewaele Vastgoedgroep

Familiale banden

Met deze integratie kiest Dewaele voor een achtkoppig team met duidelijke familiale banden. Huidige zaakvoerster Ingrid Goffaux nam indertijd de fakkel van wijlen haar vader Willem Goffaux over en ook zus Dominique Goffaux is binnen het team aan de slag. Ook zaakvoerder Frank Laporte gaf de vastgoedmicrobe door aan dochter Olivia, die reeds acht jaar binnen het CBI-team aan de slag is als vastgoedmakelaar.

“Los van de bloedverwantschap bij sommige van onze teamleden zijn we met het ganse CBI-team eigenlijk één grote familie die al jarenlang samenwerkt en goed op elkaar is ingespeeld. Het behouden van dit familiale karakter was voor ons dan ook een zeer belangrijk item tijdens onze integratiegesprekken met Dewaele. We voelden evenwel meteen dat Dewaele - erkend als Great Place to Work - er als één van de weinige grote organisaties absoluut in slaagt om dat familiegevoel blijvend in de praktijk te brengen. Dat we onze jarenlange ervaring en lokale expertise kunnen samenbrengen met de ondersteuning van één van de meest innovatieve spelers in de sector betekent dat we onze klanten in de toekomst nog beter zullen kunnen bedienen.” Ingrid Goffaux, zaakvoerder CBI IMMO
Van links naar rechts: Filip Dewaele, Kurt Vermandel, Lynn Cooreman, Olivia Laporte, Frank Laporte, Ingrid Goffaux, Sofie Spriet en Dominique Goffaux.
Van links naar rechts: Filip Dewaele, Kurt Vermandel, Lynn Cooreman, Olivia Laporte, Frank Laporte, Ingrid Goffaux, Sofie Spriet en Dominique Goffaux.

Van Nederland tot Brussel

Geografisch zijn de vier vestigingen van CBI IMMO (Strombeek-Bever, Vilvoorde, Grimbergen en Meise-Wemmel) een perfecte complementaire match met het huidige werkgebied van Dewaele, dat al twee vestigingen telt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook in centrumstad Mechelen is Dewaele actief, terwijl het kantoor in Puurs zich ontfermt over de regio Klein-Brabant.

“Door de komst van de vier CBI-kantoren binnen ons vastgoednetwerk maken we werk van de missing link tussen onze Brusselse vestigingen enerzijds en onze aanwezigheid in de zuidrand van de provincie Antwerpen anderzijds. Vanaf nu hebben we dus vastgoedhuizen langs het volledige E19-traject, van de Nederlandse grens over Antwerpen tot Brussel.” ​ Sofie Spriet, CEO Dewaele Vastgoedgroep

Stabielere prijzen

Vlaams-Brabant is gekenmerkt door een zeer diverse demografie in alle marktsegmenten, door de nabijheid van de hoofdstad en heel wat mensen die wel in Brussel werken, maar er liever niet wonen. Ook in deze regio, in de Noordrand van de hoofdstad, zijn de prijzen in quasi alle segmenten van de markt in het laatste half jaar weer wat ‘normaler’ en stabieler geworden zijn.

"Er wordt veel minder dan voorheen nog over de gevraagde prijs heen geboden en gekocht. Er blijft heel wat druk op de ketel voor appartementen tot 250.000 euro of woningen tot 500.000 euro, waar de vraag groter blijft dan het aanbod, maar het wordt bijvoorbeeld moeilijker voor villa’s in de hogere categorie (rond en boven het miljoen euro). Deze moeten vaak nog gerenoveerd worden en dit segment verkoopt dan ook minder snel en vaak pas na een prijscorrectie." Frank Laporte, zaakvoerder CBI IMMO

De huurmarkt daarentegen draait in Vlaams-Brabant op volle toeren. Door de stijgende rentevoeten zoeken meer mensen een woonst op de huurmarkt.

"De grotere vraag naar huurpanden doen de prijzen fel stijgen, wat een algemene trend is, van kleine studio’s tot grotere appartementen. In deze regio zijn er bovendien weinig woningen te huur op de markt te vinden, wat huurwoningen nóg duurder en meer gegeerd maakt." Ingrid Goffaux, zaakvoerder CBI IMMO

Van organische groei naar focus op overnames

De tijd dat Dewaele een louter West-Vlaams verhaal schreef, ligt intussen ver achter ons. Het familiebedrijf – destijds in 1984 begonnen met één kantoor in Brugge – bouwde zijn netwerk jarenlang gestaag uit volgens het olievlekprincipe: nieuwe kantoren openen, ze lokaal verankeren en van daaruit voortbouwen. In 2018 stond de teller op 25 kantoren, 5 jaar later is de vastgoedgroep verdubbeld tot maar liefst 52 vestigingen. Van de27 bijkomende vestigingen zijn er maar liefst 23 het resultaat van een overname.

“Eind 2014 bestond ons organisch geëvolueerd kantorennetwerk uit 25 vastgoedhuizen. We hebben toen een drietal jaar een ‘kantorenstop’ ingevoerd om de tijd te nemen voor interne professionalisering en het uitbouwen van nieuwe vastgoeddiensten. Zo bouwden we onder meer onze eigen vastgoedsoftware, ontwikkelden unieke marketingalgoritmes voor volautomatische vastgoedadvertenties, zagen onze eerste vastgoedverzekeringen en ons online doe-het-zelfplatform Soldandset.be het levenslicht, en werkten we intussen ook evengoed hard aan een professioneel HR-beleid binnen onze organisatie. Die solide basis gaf ons de mogelijkheid om vanaf 2018 de vlucht vooruit te nemen op vlak van kantorenaangroei, met overnames in de provincies Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen, Limburg en nu dus ook Vlaams-Brabant. Als levenslange partner in wonen en ondernemen willen we immers over gans Vlaanderen en Brussel actief zijn.” Sofie Spriet, CEO Dewaele Vastgoedgroep

Dewaele Vastgoedgroep – nu maar liefst 310 medewerkers en 52 kantoren sterk ​ – ​ mikt tegen 2025 op een zeventigtal vastgoedhuizen in Vlaanderen en Brussel.

Sofie Spriet

CEO, Dewaele Vastgoedgroep

Bram Van Hemelryck

Sr pr-consultant, Bereal

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be