Dewaele Vastgoedgroep en luxemakelaar Thebae slaan handen in elkaar

Vraag naar vastgoed groter dan aanbod in Sint-Martens-Latem en Deurle

Dewaele Vastgoedgroep slaat de handen in elkaar met vastgoedmakelaar Thebae Fine Estates, al 22 jaar specialist in luxevastgoed in Sint-Martens-Latem en omstreken. De grootste onafhankelijke makelaar van ons land zet zo nog meer in op exclusieve en duurdere panden, waarvan de vraag het aanbod ruim overschrijdt. Hun voorspelling? De huizenprijzen zullen in de duurste gemeente van het land allerminst zakken.

‘Thebae Fine Estates’ is sinds 2000 een gevestigde waarde in Sint-Martens-Latem en omstreken. Makelaar Jo Van Nieuwenhove zelf is sinds 1989 actief als expert in luxe vastgoed en ziet zoals veel andere vastgoedmakelaars het landschap almaar sneller wijzigen. Een partnership met Dewaele Vastgoedgroep zorgt voor ondersteuning , continuïteit en verdere groei van zijn kantoor. 

“De vastgoedwereld is de laatste jaren enorm gewijzigd. De juridische regelgeving, de manier van online marketing voeren, de dataverwerving, IT,... is zo belangrijk, terwijl ook de papierwinkel om een correct dossier samen te stellen elk jaar blijft groeien. Door dit partnership met Dewaele krijg ik ondersteuning en kunnen we onze activiteiten verder uitbouwen. Bovendien wordt m’n team versterkt met een extra makelaar, die ook in Latem woont. Zo zal ik me in de toekomst nog meer  kunnen concentreren op m’n passie: onze klanten helpen om hun vastgoeddromen te realiseren.” 

Jo Van Nieuwenhove, Thebae Fine Estates

Luxevastgoed boomt

Met deze integratie zet Dewaele Vastgoedgroep zijn geloof en ambities in het luxesegment kracht bij. Die markt floreert bovendien als nooit tevoren. Met een gemiddelde van 768.265 euro was Sint-Martens-Latem vorig jaar de duurste gemeente van het land om een huis te kopen. De woningprijzen stegen in de Oost-Vlaamse gemeente tussen 2020 en 2021 met gemiddeld 28,4% of maar liefst 160.000 euro. Aangezien de vraag naar exclusieve landhuizen, villa's, pastorijen en luxe-appartementen het aanbod in de regio ruimschoots overstijgt, verwachten experts alles behalve prijsdalingen.

“Op de Latemse vastgoedmarkt zijn slechts een handvol kwalitatieve en ervaren spelers actief. Thebae Fine Estates is in zijn segment een echte gevestigde waarde in Oost-Vlaanderen en met de komst van Jo binnen onze vastgoedfamilie neemt onze expertise op vlak van luxevastgoed opnieuw aanzienlijk toe. Het is uiteraard een nichemarkt, maar wel één met veel potentieel. We geloven absoluut in verdere groei en verdieping van het luxesegment, met focus op het creëren van de juiste beleving voor onze klanten.” 

Sofie Spriet, CEO Dewaele Vastgoedgroep

Blijven uitbreiden

Met 45 kantoren is Dewaele Vastgoedgroep nu al de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van het land, maar de groep met West-Vlaamse roots wil z’n kantorennetwerk de komende jaren verder uitbreiden over gans Vlaanderen en Brussel. 

“We mikken op een 70-tal vastgoedhuizen tegen 2025, waarbij een aantal ‘blinde vlekken’ op de kaart zeker nog op onze  radar staan, ook in Oost-Vlaanderen. Er lopen momenteel verschillende gesprekken in heel wat regio’s. Ook al nemen we rustig onze tijd voor dit proces om het DNA en de cultuur van deze kantoren goed te leren kennen, er valt de komende maanden ongetwijfeld meer nieuws uit de bus.” 

Sofie Spriet, CEO Dewaele Vastgoedgroep

Sofie Spriet

CEO Dewaele Vastgoedgroep

Bram Van Hemelryck

Communicatie Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be