Dewaele Vastgoedgroep en First Immo slaan de handen in elkaar

Vastgoedspecialist Dewaele Vastgoedgroep neemt 13 kantoren in Antwerpen en Oost-Vlaanderen op in zijn groep en wordt zo de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van België

First Immo wordt opgenomen in de Dewaele Vastgoedgroep. Dankzij de integratie van de Antwerpse makelaarsgroep First Immo groeit Dewaele Vastgoedgroep in één klap van 25 kantoren naar maar liefst 38 kantoren. Daarmee wordt de groep de grootste onafhankelijke makelaar in ons land én de derde grootste vastgoedmakelaar na de franchiseketens ERA en Century 21.

De samenwerking tussen Dewaele en First Immo - beide innovatieve spelers op de vastgoedmarkt - komt niet uit het niets. In 2013 ontmoetten Filip Dewaele (CEO Dewaele Vastgoedgroep) en Wim Peleman (CEO First Immo) elkaar voor het eerst. Toen al bleken beide spelers over hetzelfde DNA in de bedrijfswaarden en - cultuur te beschikken. Zowel Dewaele als First Immo zweren bij een lokaal verankerd kantorennetwerk, centraal aangestuurd in eigen beheer om de kwaliteit van de dienstverlening in elke vestiging te kunnen garanderen. 

Anno 2019 zijn beide organisaties intern klaar voor deze grote stap. Op geografisch vlak sluit de lokale verankering van Dewaele Vastgoedgroep in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel aan op die van First Immo in Antwerpen en Oost-Vlaanderen, waardoor de regionale spreiding van de groep exponentieel toeneemt.  

“Met First Immo hebben we een fantastische partner gevonden om onze groeistrategie verder vorm te geven. De sterktes die beide organisaties vandaag reeds bezitten zoals een strakke organisatie, sterk lokaal verankerde marktkennis, absolute focus op de klant en een innovatieve mindset worden door de integratie nog sterker in de verf gezet. Deze krachtenbundeling brengt meteen de nodige schaalgrootte mee, waardoor de continuïteit en stabiliteit van onze groep verder verzekerd wordt, zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten.”

Filip Dewaele - CEO Dewaele Vastgoedgroep

Grootste in België

Dankzij de integratie van de 13 kantoren van First Immo - bekende vastgoedmakelaar in het Antwerpse en geesteskind van Wim Peleman, Martine De Kock en Rik Herrygers - breidt Dewaele Vastgoedgroep zijn slagkracht over Vlaanderen verder uit. In totaal telt Dewaele Vastgoedgroep voortaan 38 kantoren. Daarmee zijn ze de grootste makelaarsgroep in eigen beheer in ons land. Alleen de franchiseketens Century 21 en ERA Belgium tellen meer kantoren.

“In cijfers betekent dit uiteindelijk dat we met onze 220 mensen aan boord – verspreid over 38 kantoren - jaarlijks 2.400 verkoopstransacties en 2.000 verhuurtransacties realiseren, en syndicus zijn van meer dan 500 appartementsgebouwen. Ons absolute voordeel is dat we vanuit één gecoördineerde organisatie met 1 stem, 1 beleid en 1 visie kunnen handelen, en toch heel sterk lokaal verankerd zijn. Hierdoor zullen onze klanten naast topkwaliteit steeds onmiddellijk mee kunnen genieten van nieuwe innovaties in de vastgoedsector.”

Wim Peleman - CEO First Immo

De integratie creëert voor Dewaele Vastgoedgroep dus ook de nodige munitie om blijvend in innovatie te kunnen investeren en zich zo te wapenen om de veranderingen binnen de vastgoedsector nog beter op te vangen. 

“In het verleden hebben we al meermaals bewezen een innovatieve speler te zijn op de vastgoedmarkt,  oa. door de ontwikkeling van unieke verkoopconcepten zoals pre-sale en rent-to-buy, door als eerste vastgoedmakelaar van het land vastgoedtransacties digitaal te ondertekenen, en vorig jaar nog met de lancering van soldandset.be, een online platform waar eigenaars hun woning zélf en gratis kunnen verkopen via een innovatief biedsysteem. We zijn eveneens actief lid van de Belgian Proptechlab Community, waar we alle nieuwe (technologische) initiatieven in de vastgoedsector nauwgezet opvolgen. Door de groei van onze groep wordt nu nog meer ruimte gemaakt om verder in onze innovatiestrategie te investeren."

Sofie Spriet - COO Dewaele Vastgoedgroep 

Interne structuur

Met deze uitbreiding van de organisatiestructuur wordt Dewaele Vastgoedgroep meer dan ooit één van de bepalende spelers binnen de residentiële vastgoedmakelaardij in ons land. De lokale kantoren van de groep kunnen immers rekenen op ondersteuning van de sterk uitgebouwde centrale groepsdienst die hen op zoveel mogelijk vlakken ontzorgt, waardoor de groep als één goed geolied organisme functioneert. 

“We zijn ervan overtuigd dat lokale spelers met een lokaal netwerk altijd hun meerwaarde zullen hebben. Maar een individuele vastgoedmakelaar kan bepaalde investeringen moeilijk rentabiliseren. Dewaele Vastgoedgroep investeert al jarenlang in centrale groepsdiensten met interne specialisten in oa. HR, finance, legal, marketing en IT. Daardoor kunnen onze medewerkers in de kantoren zich concentreren op datgene waarin ze goed zijn: onze duizenden klanten tevreden stellen.”

Filip Dewaele - CEO Dewaele Vastgoedgroep 

Dewaele Vastgoedgroep gelooft door deze integratie op termijn eveneens in de opportuniteit om haar nichemerken inzake luxevastgoed (Van der Build) en bedrijfsvastgoed (Turner) ook in de Antwerpse regio op de kaart te kunnen zetten.  

 

 

Dewaele Vastgoedgroep werd opgericht in 1984 door Pol Dewaele. Na zijn overlijden in 2007, werd de groep verder geleid door zijn zoon Filip Dewaele, Geert Berlamont en Stefaan Coucke.  Dewaele Vastgoedgroep telt op vandaag 185 medewerkers, verspreid over 25 kantoren in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel. Dewaele Vastgoedgroep gelooft in focus en specialisatie in de vastgoedsector en huist op vandaag vijf nichemerken onder zijn dak: Dewaele vastgoed met advies (woonvastgoed), soldandset.be (online biedingssysteem), Van der Build (luxe-vastgoed), Turner (bedrijfsvastgoed) en De Syndic (beheer van mede-eigendommen). 

Meer info: https://www.dewaelevastgoedgroep.be/

 

First Immo  is sinds jaren een gevestigde waarde in de vastgoedwereld in en om Antwerpen. De groep werd opgericht in 1996 en sinds 2007 overgenomen door Wim Peleman, Martine De Kock en Rik Herrygers. Sindsdien kenden zij een sterke groei van kantoren in eigen beheer waardoor ze op heden een gevestigde waarde zijn in Noord-, Centrum-, Zuid-Antwerpen en gedeeltelijk in Oost-Vlaanderen. In september 2019 openden ze nog hun dertiende kantoor in Puurs. Het team van First Immo bestaat uit 38 vastgoedmedewerkers.

Meer info: https://www.firstimmo.be/ 

Filip Dewaele

CEO, Dewaele Vastgoedgroep

Wim Peleman

CEO, First Immo

Hannelore Schmid

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be