Dewaele Vastgoedgroep binnen het half jaar twee keer bekroond als beste plek om te werken

Ruim 95 procent van de werknemers is trots om voor vastgoedspecialist te werken

Voor de tweede keer in amper zes maanden tijd wordt Dewaele Vastgoedgroep erkend als bedrijf waarvoor mensen met plezier werken. In november vorig jaar werd de vastgoedspecialist al bekroond met de titel Great Place to Work, nu komt daar nog eens de award Best Workplace bij. Het is zonneklaar: bij Dewaele zijn werknemers trots op wat ze doen. Dat is niet alleen fijn voor het personeel zelf, maar ook voor het bedrijf. Met twee zulke titels kan het een extra troef op tafel leggen in de zoektocht naar talent.

De organisatie Great Place to Work, die de awards uitreikt, definieert een 'best workplace' - of beste werkplek - als een bedrijf waar “werknemers, ongeacht wie ze zijn en wat ze doen, vertrouwen hebben in hun leiders, plezier hebben op het werk en trots zijn op wat ze doen”. Bij Dewaele Vastgoedgroep, de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van België, kunnen de medewerkers zich perfect vinden in die definitie. Op de stelling “Algemeen gesproken kan ik zeggen dat dit een heel goede organisatie is om voor te werken”, antwoordde maar liefst 95 procent van de 250 medewerkers instemmend. Het was een van de redenen waarom het bedrijf verkozen werd tot Great Place to Work. 

Top 10 middelgrote bedrijven

Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School.  Omwille van de goede score in de eerste bevraging van de medewerkers kon Dewaele ook meedingen naar de titel van Best Workplace. En die award is nu dus ook verdiend. Het familiebedrijf behaalde een plek in de top 10 in de categorie middelgrote bedrijven. Een opmerkelijk prestatie in een jaar waarin de pandemie de normale relaties tussen werkgever en werknemer ontregeld heeft. De resultaten van de bevraging bewijzen dat Dewaele de crisis op de juiste manier heeft aangepakt. In alle omstandigheden vinden de personeelsleden hun job aangenaam en boeiend.

De twee awards in korte tijd worden op applaus onthaald door CEO Sofie Spriet, die vorig jaar in september de leiding van het bedrijf in handen nam. Dat gelukkige werknemers zorgen voor gelukkige klanten is in het bedrijfsleven al langer een gouden regel. In de bevraging van de werknemers zegt een overgrote meerderheid van 94 % dat ze zich meteen welkom voelden toen ze voor Dewaele zijn beginnen werken. Nog een opmerkelijke uitspraak waarmee 94 % zich akkoord verklaart: “Met trots vertel ik anderen dat ik voor deze organisatie werk.” 

Warme winnaars

“Wij zijn trots op onze sterktes. We beschouwen onszelf als een familie van warme winnaars. Dat zit in ons DNA. We zijn een organisatie waarbij veel belang gehecht wordt aan de feedback die de collega’s geven. Onze organisatiestructuur is bij uitstek participatief. Gelukkige medewerkers zorgen uiteindelijk ook voor tevreden klanten, en dat leidt samen tot een sterk en gezond bedrijf. We zijn dan ook heel erg dankbaar dat we na het behalen van het Great Place To Work-certificaat nu ook erkend zijn als Best Workplace.” 

Sofie Spriet, CEO van Dewaele Vastgoedgroep

Michael C. Bush, de CEO van Great Place to Work, zegt dat bedrijven die erkend worden als beste werkplek het grote verschil maken doordat werknemers een meer inclusieve ervaring hebben. Met andere woorden: ze beschouwen de werkvloer als een warm nest waar ze zich welkom en verbonden met anderen voelen. Op de stelling “Ik kan hier mezelf zijn” antwoordt ook een overgrote meerderheid van de werknemers bij Dewaele bevestigend. Dat is niet verwonderlijk, want het familiebedrijf gaat prat op zijn open, transparante communicatie- en feedbackstructuur. 

Prikkel voor talent

Op een arbeidsmarkt waar de zoektocht naar talent steeds heviger woedt, is een erkenning als beste werkplek uiteraard een troef. Het bedrijf telt momenteel 45 kantoren, maar heeft de ambitie om haar kantorennetwerk tegen 2025 uit te breiden naar een 70-tal vastgoedhuizen verspreid over gans Vlaanderen en Brussel. Dat betekent ook een blijvende vraag naar talentvolle medewerkers. Hun aantal zal groeien van 250 nu naar 400 in 2025. De krapte op de arbeidsmarkt leidt ertoe dat alle zeilen moeten worden bijgezet om mensen binnen te halen.

“Wij zijn een organisatie in volle groei. Dat betekent dat ook het aantal medewerkers elk jaar groeit. Los van het feit dat we elke dag hard willen blijven werken om het label van beste werkplek voor onze mensen te kunnen bestendigen, nemen we deze awards zeker mee in onze rekrutering, als extra prikkel om mensen te overtuigen om zich bij onze vastgoedfamilie aan te sluiten. Het feit dat maar liefst 96 procent van onze mensen onze visie en strategie voor de toekomst volledig onderschrijft én zoveel collega’s hierin een actieve rol opnemen, is fantastisch en geeft ons als het ware vleugels voor de toekomst.” 

Sofie Spriet, CEO van Dewaele Vastgoedgroep

Sofie Spriet

CEO Dewaele Vastgoedgroep

Bram Van Hemelryck

Communicatie Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be