Dessel verwelkomt vernieuwde AD Delhaize inclusief 30 luxeappartementen

Ontwikkelaar speelt met project Kolkeneet in op stijgende vraag naar meer kwalitatieve woningen in de buurt

De oude AD Delhaize aan de Molsebaan in Dessel maakt binnenkort plaats voor een nieuwe, ruimere supermarkt met daarbovenop 30 nieuwbouwappartementen. Hiermee speelt de ontwikkelaar meteen in op de stijgende bevolkingsgroei in de regio en bijgevolg de vraag naar meer kwalitatieve huisvesting in Dessel en de omliggende gemeenten. De verkoop van de appartementen is zopas gestart en is in handen van makelaarsgroep Hillewaere Vastgoed.

De site aan de Molsebaan in Dessel, waar zich vandaag de AD Delhaize bevindt, krijgt binnenkort een nieuwe invulling. De huidige supermarkt wordt afgebroken en maakt plaats voor een gloednieuw winkelpand. En dat is niet alles: bovenop het retailconcept worden 30 luxeappartementen gebouwd. Het gaat om 26 klassieke appartementen en 4 penthouses. De nieuwe residentie krijgt de naam ‘Kolkeneet’, genoemd naar de rivier die door de gemeente en naast de site stroomt. Naast de publieke parking voor de Delhaizeklanten, wordt ook een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners voorzien met daarbij de nodige fietsenstallingen en private bergingen.

Vraag naar kwalitatieve huisvesting

Volgens cijfers van Statistiek Vlaanderen steeg het bevolkingscijfer in Dessel tussen 2016 en 2021 met 2,5 procent. Hetzelfde geldt voor de omliggende gemeenten Mol (+2,7%) en Retie (+4,4%). Sterker nog: uit bevolkingsvooruitzichten van het Federaal Planbureau blijkt dat deze trend zich ook zal verderzetten in de komende jaren. Daarnaast is er nood aan meer betaalbare en kwalitatieve huisvesting in en rond Dessel.

“Wij merken dat er onvoldoende aanbod is van kwalitatieve compacte huisvesting in Dessel en omstreken. Vooral 60-plussers willen steeds vaker hun huidige woning inruilen voor een duurzaam, energiezuinig en comfortabel appartement dat voldoet aan de laatste energienormen. Ook het feit dat zij minder onderhoud hebben aan zo’n woning is een belangrijke factor. Zeker deze doelgroep blijft vandaag nog een beetje op zijn honger zitten. Met dit project spelen we volop in op hun vraag en hun behoeften.” Jonas Lootens, Directeur Nieuwbouw Hillewaere Vastgoed

Maar ook dankzij de splinternieuwe supermarkt krijgt de buurt een opwaardering. Wekelijks komen er nu al zo’n 6.000 klanten over de vloer, maar de supermarktketen verwacht dat dit nog zal stijgen doordat de nieuwe AD Delhaize een nog ruimer aanbod zal kennen en ze dus nog beter tegemoet zal komen aan de huidige vraag.

“Wij zijn samen met onze medewerkers enthousiast dat we dit project kunnen realiseren. We merken al enkele jaren dat onze huidige winkel te klein is om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Met de nieuwe winkel willen we de kaart trekken van alle sterke punten van Delhaize: kwaliteit aan betaalbare prijzen, een groot assortiment en een fijne winkelomgeving. Onze supermarkt wordt dé ontmoetingsplaats voor de inwoners van Dessel.” Ruben Dewaele, Uitbater AD Delhaize Dessel

Duurzaam en compact wonen

Het project trekt volledig de kaart van duurzaamheid en de appartementen worden gebouwd volgens de huidige BEN-normen. Er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen, geothermie en warmtepompen voor de energievoorziening en elk appartement heeft vloerverwarming, die in de zomer ook voor de nodige koeling zorgt. Verder wordt aan de opmars van de elektrische voertuigen gedacht. Zo worden er elektrische laadpalen geïnstalleerd op de publieke parking.

De start van de werken is gepland voor het tweede kwartaal van 2023. Als alles volgens plan verloopt, zal de vernieuwde Delhaize in 2024 klaar zijn en kunnen de eerste bewoners in 2025 hun intrek nemen in de residentie.

Komende zaterdag 22 oktober vindt het lanceringsmoment op de site plaats. Tussen 10u en 15u kunnen geïnteresseerden langsgaan om meer te weten te komen over het project en de appartementen. Inschrijven is niet verplicht maar kan wel via deze link.

 

Jonas Lootens

Directeur Nieuwbouw, Hillewaere Vastgoed

Jules Fremaut

PR Consultant Bepublic Group

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be