Bepublic Group breidt PR-activiteiten uit met animatievideo’s en virtuele rondetafels

1 op de 3 bedrijven wil online nieuwswaardig communiceren

De pr-bureaus Bepublic, Bereal en Befirm breiden hun digitale PR-activiteiten uit met nieuwswaardige animatievideo’s en virtuele rondetafels. Uit een bevraging die Bepublic Group in april deed, blijkt immers dat 1 op de 3 bedrijven in ons land extra wil communiceren via de eigen online kanalen. Onder meer BDO, Telenet, Lidl en Indigo Diabetes testten de nieuwe diensten al uit tijdens de coronacrisis.

Een beeld zegt zoveel meer dan 1.000 woorden. Bepublic Group lanceert vandaag twee extra PR-diensten om bedrijven te helpen nog digitaler en nieuwswaardiger te communiceren: de virtuele rondetafel en animatievideo’s. Die vullen het bestaande digitale aanbod van infographics en nieuwsvideo’s van de PR-groep aan.

“Bedrijven zoeken allerlei manieren om zelf uitgever te worden van hun nieuws. Om hen te helpen hun nieuws ook online helder uit te leggen, hebben we met Bepublic, Bereal en Befirm de voorbije maanden animatievideo’s en virtuele rondetafels uitgewerkt. Die zijn handig te integreren op websites, in nieuwsbrieven en op sociale media en op die manier is iedereen meteen mee met het nieuws dat een bedrijf wil vertellen.”
Jeroen Wils, managing director Bepublic Group

Eigen uitgever van nieuws met virtuele rondetafels en animatievideo’s

Een virtuele rondetafel verschilt niet veel van een klassieke rondetafel. Experten komen online bij elkaar om een studie toe te lichten of in debat te treden rond een actueel thema. Maar de virtuele variant maakt het mogelijk om naast journalisten ook partners, klanten en andere stakeholders in één moeite mee te laten luisteren. Maar ook animatievideo’s en socialmediavideo’s zijn een grote troef om klassieke persberichten te versterken. 

“Onze experten maken van de virtuele rondetafeldebatten achteraf een korte video met de strafste quotes. Idem dito voor de animatievideo’s die we maken: telkens leggen we het nieuws of de werking van een nieuw product uit op een journalistieke, nieuwswaardige manier - en niet op een louter commerciële manier - wat de geloofwaardigheid van de boodschap versterkt. En nog een voordeel van al die digitalisering? Niemand moet zich verplaatsen en alles kan volledig coronaproof gebeuren.”
Dajo Hermans, managing director Bepublic Group 

Van start-up Indigo Diabetes tot supermarktketen Lidl en advieskantoor BDO

De nieuwe digitale PR-diensten van Bepublic Group kunnen rekenen op veel interesse. De voorbije maanden werkten Bepublic, Bereal en Befirm al rondetafels uit voor bijvoorbeeld het advieskantoor BDO en animatievideo’s voor supermarktketen Lidl, telecombedrijf Telenet en start-up Indigo Diabetes. Het zijn dus niet alleen grote bedrijven, maar ook kleinere ondernemingen en start-ups die aankloppen voor de nieuwe digitale communicatiediensten van Bepublic Group.  

Over Bepublic Group
Drie onafhankelijke pr-bureaus, één journalistieke aanpak. Bepublic Group wil organisaties profileren als expert in hun vakgebied. Het resultaat is een grotere geloofwaardigheid en een sterkere reputatie. Ook in tijden van crisis. Bepublic richt zich op communicatie van bedrijven, organisaties en overheden, Bereal op vastgoed- en buurtcommunicatie en Befirm op financiële communicatie.
Meer info op https://bepublicgroup.be/ en voorbeelden op Bepublic’s YouTube-kanaal

Dajo Hermans

Managing Director

Jeroen Wils

Managing Director

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be