Century 21 Benelux en Wilink sluiten joint venture

Grootste vastgoedgroep verkoopt niet alleen huizen, maar biedt voortaan ook leningen aan, verzekeringen, tuinonderhoud, enz

Century 21 Benelux en Wilink hebben zopas een joint venture gesloten, een samenwerking die zeker in de immosector uitzonderlijk genoemd kan worden. Wie straks zijn huis bij Century 21 koopt of verkoopt krijgt meteen ook de mogelijkheid om bij Wilink een hypothecair krediet af te sluiten of een verzekering aan te gaan. En daar stopt het niet bij: de grootste vastgoedgroep van ons land heeft nog meer partnerships afgesloten, waardoor ze voortaan ook kunnen instaan voor de verhuis, het tuinonderhoud, renovatiewerken, het installeren van de alarminstallatie, enz.

Century 21 Benelux heeft zopas officieel de handen in elkaar geslagen met Wilink, één van de grote spelers actief in de financiële dienstensector en gespecialiseerd in verzekeringsmakelaardij, hypothecaire kredieten en vermogensbeheer. Het partnership mag gerust uitzonderlijk genoemd worden, zeker als je weet dat de vastgoedgroep wereldwijd nog nooit eerder een samenwerking van deze grootorde aanging. En ook voor Wilink - dat nog maar amper twee jaar geleden werd opgericht - houdt de joint venture een grote, strategische stap voorwaarts in. Concreet heeft Wilink een minderheidsparticipatie van 35 procent in het kapitaal van Century 21 Benelux genomen, wat weliswaar betekent dat de meerderheid in handen van de vastgoedgroep blijft.

Slagkracht vergroten

In de praktijk wordt het hele vastgoedluik van Wilink overgeheveld naar Century 21 Benelux, wat inhoudt dat de groep er meteen negen kantoren bij krijgt. Op die manier telt de vastgoedgroep straks in totaal bijna 200 kantoren, waarmee ze met voorsprong de grootste residentiële makelaarsgroep in ons land blijft. Daarnaast wordt het aanbod nieuwbouwpanden verder uitgebreid, en zal de verhuurdienst en alles wat te maken heeft met buitenlands vastgoed onder leiding van Century 21 komen.

Wilink, de grootste verzekeringsmakelaar voor particulieren in België, zal van haar kant een stuk meer commerciële slagkracht krijgen via het netwerk van Century 21. En al even opmerkelijk: het partnership tussen beide groepen betekent meteen ook het einde van een concurrentiestrijd tussen de twee spelers.

“De voorbije jaren waren we al langer aan het kijken hoe we ons dienstenaanbod konden uitbreiden, want daar ligt nu eenmaal de toekomst van de makelaar anno 2017. Kijk maar naar onze groep in China. Daar komt vandaag nog maar zo’n 20 procent van de inkomsten uit de klassieke verkoop, terwijl 80 procent draait om diensten zoals kredietverstrekkingen, verhuizingen, enz. Als je dat ziet, weet je dat het partnership met Wilink een belangrijke stap is voor de toekomst van onze groep maar zelfs ook voor de hele sector.”

Isabelle Vermeir, CEO Century 21 Benelux

In België verwacht Century 21 dat alleen al het dienstenaanbod binnen enkele jaren goed zal zijn voor de helft van de inkomsten van de groep. Ook Dominique Dejean, CEO van Wilink, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

“Wilink was op een scharniermoment gekomen, waardoor we al langer op zoek waren naar de beste manier om de groei te verzekeren en tegelijk de best mogelijke dienstverlening te blijven aanbieden. Al snel bleken onze ambities en die van Century 21 op heel wat vlakken gelijk te lopen, wat een samenwerking in feite alleen maar logisch maakte. Door dit partnership kunnen we onze positie in de markt fors versterken.”

Dominique Dejean, CEO Wilink

Van verhuizingen over tuinonderhoud tot renovaties

Maar opvallend: Century 21 sloot dan wel met Wilink het grootste partnership af, de groep heeft nog meer bedrijven rond zich verzameld. Zo zijn er nog een tiental andere - weliswaar kleinschaligere - partnerships opgezet met bedrijven die actief zijn op het vlak van verhuizingen, tuinonderhoud, energie-audits, renovatie, alarminstallaties, enz. Wie straks bij Century 21 aanklopt, kan er dus niet alleen een woning kopen of verkopen en vervolgens zijn lening en verzekering regelen, de uitbreiding van het dienstenaanbod gaat nog een stuk verder.

“Veel mensen die een woning kopen of verkopen, willen zoveel mogelijk zorgen uit handen geven. Denk maar aan de verhuis waar velen na hun aan- of verkoop tegen op kijken. Maar zo zijn er nog tal van andere voorbeelden. Kopers hebben het bijvoorbeeld vaak bijzonder moeilijk om de renovatiekosten correct te kunnen inschatten. Ook op dat vlak zullen we mensen straks veel concreter kunnen bijstaan. Meer nog: indien gewenst, gaan we de renovatiewerken zelf kunnen uitvoeren.”

Isabelle Vermeir, CEO Century 21

Wilink telt vandaag 23 verkooppunten, verspreid over heel België, en 460 medewerkers. Century 21 Benelux overkoepelt intussen 177 vastgoedkantoren en herbergt zo’n 1000 medewerkers in ons land.

Isabelle Vermeir

CEO , Century 21

Dominique Dejean

CEO , Wilink

Younes Al Bouchouari

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be