Burgemeester Kasterlee legt eerste steen van nieuw bedrijvenpark Bayot

Eerste bedrijven zullen begin volgend jaar hun intrek kunnen nemen langs de Poederleesteenweg

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) en projectontwikkelaar CORES Development hebben vandaag de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe bedrijvenpark Bayot langs de Poederleesteenweg in Lichtaart. De gloednieuwe en duurzame KMO-zone mikt vooral op lokale start – en scale-ups en bedrijven die een kantoor, magazijn of toonzaal kunnen gebruiken, maar ook voor investeerders kan dit een opportuniteit zijn. Als alles volgens plan verloopt zullen zo’n 35 lokale ondernemers zich er vanaf begin volgend jaar kunnen vestigen.

Decennialang was de bekende interieurzaak E.R. Meubelen gevestigd langs de Poederleesteenweg 96 in Lichtaart. De meubelwinkel was al die tijd een vertrouwd gezicht in de regio, maar sloot eind 2018 definitief de deuren. Nu krijgt de braakliggende site een nieuwe toekomst met bedrijvenpark Bayot. Op het 15.300 m² grote terrein komen zes gebouwen, die acht kantoren, vier toonzalen en 28 casco afgewerkte KMO-units tellen. Die variëren in oppervlakte van 159 m² tot 367 m² met de mogelijkheid om units samen te voegen. Daarnaast voorziet projectontwikkelaar CORES Development ook 97 parkeerplaatsen, een mindervalideparking en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

De nieuwe KMO-zone zal sterk verschillen in vergelijking met een traditioneel en doorgaans grauw industrieterrein. Dankzij de unieke groene ligging in een mooi groenpark en grote glasramen aan de straatkant zullen de toekomstige gebruikers van de site in een aangename omgeving terechtkomen waar ze in een lichtrijke omgeving kunnen werken. Voorts zullen de groendaken bijdragen tot de biodiversiteit en zorgen de wadi’s voor een goede waterbeheersing op de site. Hierdoor is Bayot helemaal klaar voor de toekomst.

“Wij wilden de site kost wat kost nieuw leven inblazen. Sinds de sluiting van E.R. Meubelen was er jarenlang geen enkele bedrijvigheid meer op het terrein, terwijl het in de regio van Kasterlee voor lokale ondernemers niet altijd gemakkelijk is om een plaats te vinden om zich te vestigen. Met dit nieuw KMO-park lossen we dan ook het gebrek aan ruimte voor lokale ondernemingen voor een groot stuk op en zorgen we ervoor dat de ondernemersgemeenschap zich blijvend en op een duurzame manier in de regio verder kan verankeren.” – Alexander Vanheukelen, business Developer CORES Development

Start-ups en groeibedrijven

Door het gevarieerde aanbod aan ruimtes –- mikt projectontwikkelaar CORES Development op verschillende types ondernemingen die er hun intrek kunnen nemen. Zowel beginnende zelfstandigen als groeiende ondernemingen zullen op Bayot een nieuwe professionele thuis vinden. Dankzij de centrale ligging tussen Turnhout (op 8 km), Antwerpen (op 35 km), Eindhoven (op 42 km) en Hasselt (op 42 km) is de KMO-zone ook geschikt voor magazijnen en gemakkelijk bereikbaar voor leveranciers. De nabijgelegen op – en afrittencomplexen van de E34 en E313, op amper 10 minuten rijden van de site, zijn dan ook een echte troef. Met ook nog een bushalte van lijn 219 op wandelafstand is ook de bereikbaarheid via het openbaar vervoer verzekerd.

“Deze nieuwe KMO-zone, die goed is ontsloten, zal nieuwe bedrijven ontwikkelingskansen geven en een boost geven aan de economische activiteiten van Kasterlee. Dat kunnen wij als gemeente alleen maar toejuichen." - Ward Kennes, burgemeester Kasterlee

Eerste bedrijven in 2025

Sinds begin deze maand zijn de eerste werkzaamheden op de site aangevat. Aannemer Vulsteke is namelijk gestart met de funderingswerken. De komende maanden schakelt het project een versnelling hoger, met de bovengrondse bouw die geplaatst wordt. Als alles volgens plan verloopt zullen begin volgend jaar de eerste ondernemingen zich op de vernieuwde site vestigen. De interesse in de site is alvast erg groot. Sinds de verkoop midden 2023 is gestart, zijn al 25 procent van de units verkocht.

Meer info over de technische mogelijkheden en prijzen van de KMO-units, toonzalen en burelen vind je terug via de website https://coresdevelopment.be/commercial/projects/bayot/.

Perscontact:

Alexander Vanheukelen

Business Developer, CORES Development

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be