Burgemeester Bart De Wever opent nieuwe groene long van Deurne: Park Eksterlaer

Mijlpaal voor de buurt en belangrijke stap in de transformatie van Deurne Zuid

Antwerps burgemeester Bart De Wever huldigde deze middag officieel de nieuwe groene long van stadsdistrict Deurne in: Park Eksterlaer. Met de opening van het bijna drie hectare grote park werd meteen een belangrijke stap gezet in de transformatie van Deurne Zuid. De nieuwe buurt trekt intussen aan als een magneet. De appartementen die aan het park grenzen zijn nog niet gebouwd, maar de helft van de gebouwen die al te koop staan is nu al verkocht.

Burgemeester Bart De Wever knipte deze middag officieel het lint door, waarmee hij Park Eksterlaer officieel voor geopend verklaarde. Dat gebeurde samen met alle partners, waaronder AG Vespa, vastgoedontwikkelaars Vooruitzicht en Matexi, Woonhaven Antwerpen, en Stad Antwerpen. De nieuwe groene long is bijna 3 hectare groot, vergelijkbaar met de oppervlakte van de halve Groenplaats, en zal naast een grote speeltuin ook een multifunctioneel sportveld omvatten.

“De opening van park Eksterlaer is een mijlpaal voor Deurne en de hele buurt. Dit park brengt extra groen en rust in de buurt, maar daarrond zal het ook meer dan ooit bruisen van de activiteit.”

Nathalie Nieuwinckel, communicatieverantwoordelijke Vooruitzicht

Het park zal de komende jaren nog fors moeten groeien, maar het geeft de buurt nu al een tweede adem. Het gras, de paden, alle speeltuigen, de waterbuffer en de brug over het water zijn intussen aangelegd. Alleen de bomen worden later dit jaar nog geplant, in het najaar, wanneer het plantseizoen van start gaat.

Eén van de eyecatchers wordt de enorme waterbuffer van enkele honderden meters lang. De vijver zal niet alleen voor de nodige sfeer zorgen, het dient ook om al het regenwater van de wijk op te vangen. Ander paradepaardje in het park is de ingenieuze fiets- en voetgangersbrug van 20 meter lang. Het gaat om de eerste composietbrug in de stad Antwerpen. Een absoluut huzarenstuk, want de brug is superlicht en tegelijkertijd uitzonderlijk stevig. Het aantal exemplaren van deze soort bruggen in ons land is slechts op één hand te tellen.

Mijlpaal

Het park past in de nieuw te bouwen woonwijk Eksterlaer, een bijzonder stukje stad, op enkele kilometers van Berchem station en het Antwerpse stadscentrum. De hele ontwikkeling is trouwens één van de grootste van Antwerpen. Het project omvat maar liefst 580 wooneenheden, waaronder vier appartementsgebouwen en eengezinswoningen. Woonhaven Antwerpen voorziet hierbij tevens een aantal sociale koop- en huurwoningen, die begin 2019 opgeleverd zullen worden.

De eerste werken startten in 2016, maar het hele project zal pas in 2028 volledig afgerond zijn. Een megaproject dus. De gehele wijk wordt autoluw, er komt een ondergrondse parking, en de hele site wordt verkeersveilig voor voetgangers en fietsers. In de laatste fase worden ook een woonzorgcentrum van circa 130 kamers en assistentieflats voorzien.

“Nu het park aangelegd is, hebben we een mijlpaal bereikt in een buurt die volop aan het herleven is. Met de ontwikkeling van Eksterlaer, de werken aan de Herentalsebaan en de Arenawijk, zet de transformatie van Deurne Zuid zich de komende jaren verder. Daar plukt de buurt nu al de vruchten van, en dat zal zich ongetwijfeld voortzetten.”

Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen

Deurne wint aan populariteit

Het park staat er nog maar pas, maar de vernieuwde buurt trekt al een tijd aan. Dat vertaalt zich onder meer in de snelle verkoop van de appartementen: meer dan de helft van de parkappartementen (in gebouw B en C) is al verkocht, terwijl ze nog gebouwd moeten worden. Het gaat in totaal om 70 appartementen verdeeld over 4 gebouwen.

“Nu het park geopend is, zal de aantrekkingskracht van de nieuwe woonwijk nog groter worden. We zien duidelijk dat Deurne terug aan populariteit wint bij de Antwerpenaren.”

 Christophe Blassieaux, sales consultant Matexi

De parkappartementen zijn te koop vanaf 200.750 euro (excl. kosten). Wie nog één van de penthouses op de kop wil tikken, moet snel zijn, want er staat er nog maar één te koop.

Hieronder vindt u beelden van hoe de volledige site er zal uitzien.

 

Nathalie Nieuwinckel

Vooruitzicht

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be