Bouwwerken La Rive pas gestart, maar één derde van de appartementen nu al verkocht

Verkoop duurste appartementen van Knokke loopt als een trein

De bouwwerken van La Rive, de laatste fase van het bekende en prestigieuze project La Réserve, zijn zopas gestart. En wat blijkt nu al? Nog voor de eerste steen gelegd is, is al bijna één derde van de meest luxueuze appartementen van Knokke verkocht, zo meldt vastgoedontwikkelaar Compagnie Het Zoute. Opmerkelijk, want het gaat om appartementen die zich in het hoogste prijssegment van Knokke bevinden. De prijzen starten vanaf 690.000 euro en lopen op tot 2,5 miljoen euro. Met de bouw is meteen ook de laatste rechte lijn ingezet voor de voltooiing van het prestigeproject aan het Zegemeer in Knokke. Binnen iets meer dan twee jaar moet de befaamde, luxueuze site volledig zijn afgewerkt.

De bouw die zopas gestart is, is de tweede fase van La Réserve - The Residence, het luxueuze appartementencomplex dat in 2011 de deuren opende op de historische site van Hotel La Réserve - een begrip in Knokke en ver daarbuiten. Niet zo heel lang geleden startte ook de verkoop, en die loopt als een trein. Zo goed als één derde van de 88 luxeappartementen - 27 om precies te zijn - zijn reeds verkocht. Geen vanzelfsprekende zaak, wetende dat het om de crême de la crême van de appartementen gaat, met prijzen tussen de 690.000 euro en 2,5 miljoen euro. De ‘kleinste’ appartementen zijn 121 m2 groot, incluis één slaapkamer. De grootste appartementen tellen al vlug vijf slaapkamers en zijn maar liefst 265 m2 groot.

De snelle verkoop is een bevestiging van een trend die we al langer opmerken: het luxesegment is er terug volledig bovenop. Waar je een vijftal jaar geleden als verkoper soms tot drie jaar moest wachten om een geschikte koper te vinden, zien we nu dat een paar maanden soms volstaan. De reden daarvoor moet gezocht worden bij een correcte prijszetting. De verhouding prijs/kwaliteit moet navenant zijn.” Joris Vrielynck, directeur projectontwikkeling Compagnie Het Zoute

West-Vlamingen, 50 plussers, en zelfstandigen

Hoewel Knokke op interesse vanuit heel Vlaanderen kan rekenen, blijken de appartementen uit het duurdere segment - van boven de 1 miljoen euro - vooral aan Oost- en West-Vlamingen te zijn verkocht. Buitenlanders die in Knokke het absolute luxevastgoed komen opzoeken, komen voornamelijk uit Luxemburg, Zwitserland en Nederland. Het gros van de kopers is trouwens 50-plusser en zelfstandige.

Als alles volgens plan verloopt, zouden de appartementen van La Rive in het voorjaar van 2020 opgeleverd moeten worden. Aangezien het over de laatste fase van de site van La Réserve gaat, zal het prestigeproject dus binnen een tweetal jaar helemaal afgerond zijn.

Sinatra, Brel en Piaf

La Réserve heeft altijd al bekend gestaan als een exclusieve en luxueuze site. De oorsprong daarvan is terug te leiden tot het legendarische Hotel La Réserve. Dat hotel opende zijn deuren zo’n 70 jaar geleden - in 1948 - en was bij het grote publiek decennialang bekend als de verblijfplaats van internationale beroemdheden als Frank Sinatra, Edith Piaf, Jacques Brel, Marlène Dietrich, Nat King Cole en nog vele anderen. Door de jaren heen takelde het hotel echter geleidelijk af. Tot 2011, wanneer Eddy Walravens en Martine Van Thillo hun nagelnieuw hotel La Réserve heropenden, samen met de realisatie van de linkervleugel appartementen.

La Réserve heeft natuurlijk een enorme historische waarde. En met de voltooiing van de volledige site zal ze ongetwijfeld haar glorie van weleer terugwinnen. Om dit gerealiseerd te krijgen, werken we niet toevallig samen met de hoofdaannemer Antwerpse Bouwwerken, die deel uitmaakt van het Franse Groep Eiffage, één van de grootste spelers in Europa.” Joris Vrielynck, directeur projectontwikkeling Compagnie Het Zoute

 

Hieronder vind je enkele foto’s van het project.

 

Joris Vrielynck

Directeur Projectontwikkeling, Compagnie Het Zoute

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be