Bouwgroep Camino organiseert zomerkamp voor kinderen van medewerkers

Het Oost-Vlaamse familiebedrijf zorgt zo voor goedkoper alternatief dan klassieke kampen

Bouwgroep Camino uit Drongen organiseert van 16 tot en met 26 augustus een zomerkamp voor de kinderen van zijn werknemers. Elke dag kunnen een dertigtal kinderen zich uitleven onder het toezicht van animatoren. “Op die manier hoeven onze medewerkers zich geen zorgen te maken over opvang. Bovendien betalen ze maar een peulschil in vergelijking met traditionele zomer- en sportkampen,” zegt Bie De Backer, HR-directeur van Camino.

Salto’s maken in het springkasteel, je laten grimeren als een leeuw of een spelletje padel spelen: voor het achtste jaar op een rij wordt in augustus niet alleen gewerkt maar ook geravot bij het familiale bouwbedrijf Camino, gekend van onder meer dochterbedrijf Durabrik. Het personeel van de bouwgroep zag er al snel de voordelen van in en schreef hun kinderen dan ook massaal in voor het zomerkamp.

Tot driemaal goedkoper dan standaard kamp

Door de torenhoge inflatie en de oplopende energiefacturen hebben gezinnen het soms niet gemakkelijk om de hele zomer van kinderopvang financieel te overbruggen. Heel wat ouders twijfelden de voorbije maanden dan ook sterk over het sport- zomer- of taalkamp van hun kinderen. Voor de goedkoopste sportkampen betaal je in augustus al makkelijk 150 tot 200 euro voor vier dagen. Zeven dagen in België op vakantiekamp gaan kost 124 tot 224 euro voor een 7-jarige en 184 tot 299 euro voor een 12-jarige. Om vier dagen Frans te leren tijdens een taalkamp reken je al beter op een bedrag van minimum 195 euro. (*) Camino reikt daarom haar personeel de financiële hand door een goedkoper alternatief aan te bieden.

“Onze medewerkers betalen een bescheiden bedrag van 8 euro per dag. In ruil kunnen hun kinderen zich de hele dag door amuseren, kunnen ze de werkplek van hun mama of papa eens van dichterbij bekijken en houden ervaren animatoren een oogje in het zeil. ’s Middags kunnen ze ook nog eens samen met hun ouders eten.” - Bie De Backer, HR-directeur Camino.

Geen dagelijkse rush

Niet alleen is het zomerkamp financieel interessant voor het personeel, ook hun welzijn vaart er wel bij. Ouders van jonge kinderen kennen het gevoel maar al te goed: een dag telt vaak te weinig uren. Zeker tijdens het schooljaar is het iedere dag een race tegen de klok om de kids tijdig op school af te zetten en niet te laat op het werk aan te komen. De rush naar school is in de zomervakantie dan wel weggevallen, toch moeten ouders opvang vinden voor hun kinderen en zich haasten om hen er tijdig te brengen en ’s avonds weer op te halen. Een zomerkamp op het werk neemt dan ook heel wat zorgen weg bij de ouders.

“Als bedrijf vinden we het welzijn van ons personeel, maar ook dat van hun kinderen, erg belangrijk. Door een zomerkamp bij ons op het werk aan te bieden komen onze mensen zonder die extra stress van de ochtendrush aan op kantoor en weten ze bovendien dat hun kind in goede handen is. Tot slot zijn ze ook steeds dichtbij mocht er een probleem zijn.” - Bie De Backer, HR-directeur Camino.

(*) = prijzen op de websites van Sport Vlaanderen, Kazou en vzw Roeland.

Perscontact

Bie De Backer

HR-directeur, Camino

Anna Lauwaerts

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be