Bouw van iconische Waterfront-woontorens start in het voorjaar

Nog voor eerste steen gelegd is, is al kwart van appartementen verkocht

De bouw van de iconische woontorens van het prestigieuze ‘Waterfront’-project in Waregem gaat in het voorjaar van start. Ontwikkelaars ION, Steenoven en Alheembouw zijn momenteel druk in de weer om de start van de eerste werken in gereedheid te brengen. Opmerkelijk: nog voor de eerste steen gelegd is, is al een kwart van de appartementen verkocht, waaronder liefst twee penthouses met zwembad. De eerste bewoners worden in de loop van 2022 verwacht.

De woontorens van ‘Waterfront’ zullen zonder twijfel de skyline van Waregem hertekenen. Niet alleen telt het bouwproject liefst 13 bouwlagen, goed voor een hoogte van 45 meter. Ook de opvallende Y-structuur is ongezien voor een stad als Waregem. De afwerking van de gevels in natuursteen en de unieke kartelvorm van de terrassen versterken nog eens de hoogstaande architectuur.

Inmiddels hebben de woontorens ook klinkende namen gekregen: ‘Ascot’ en ‘Windsor’. Een subtiele knipoog naar de legendarische Britse paardenraces. Ook Waregem heeft met ‘Waregem Koerse’ een rijke geschiedenis in de paardensport. In totaal zullen ‘Ascot’ en ‘Windsor’ 120 klassevolle appartementen tellen. Met een grootte van 70 tot maar liefst 260 m² zullen ze een breed publiek aantrekken, met prijzen die starten vanaf € 180.000. Elk appartement - of het nu één of maximum vier slaapkamers telt - krijgt sowieso een ruim terras, vaak met een panoramisch vergezicht.

Opmerkelijk is dat enkele appartementen zelfs een uniek winterterras krijgen. Dankzij de ‘accordeonramen’ kan je, afhankelijk van het weer, het terras ofwel afschermen ofwel volledig open zetten. Zo kunnen de bewoners een heel jaar lang genieten van hun buitenruimte. Maar dé blikvangers van ‘Waterfront’ zijn toch de ruime penthouses met zwembad, waarvan er inmiddels al twee zijn verkocht.

Klimaatvriendelijk

ION, Steenoven en Alheembouw trekken voor dit project trouwens volop de kaart van ecologisch, kwalitatief en duurzaam wonen. Zo zullen alle appartementen voorzien worden van een centrale stookplaats die alle bewoners van warm water, verwarming én koeling zal voorzien. Deze wordt uitgerust met de meest efficiënte technieken, waaronder een warmtepomp met grondboringen, een warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen.

Het resultaat is een uiterst efficiënte energieopwekking. Zo stoot het gebouw immers 35% minder CO2 uit. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor eigenaars én bewoners. Zij betalen op deze manier gegarandeerd de laagste energieprijs.

Totaalproject

‘Waterfront’ is een totaalproject waar wonen, werken, verblijven en recreatie samenkomen. De eerste fase bestaat uit een kantorencomplex op de hoek van de Zuiderlaan en de Meersstraat dat ondertussen voor de helft is verkocht. Twee woontorens en een hotel vormen de tweede fase van Waterfront. In het voorjaar wordt gestart met de bouw van de torens. In de loop van 2022 worden de eerste bewoners verwacht. Daarnaast is er op de site ook plaats voor het hotel, dat zal worden ingevuld door Parkhotel, dat uitbreidt naar Waregem met 72 kamers. Naar alle verwachting opent deze de deuren  in de loop van 2021.

Wie de appartementen verder wil ontdekken, vindt meer informatie op www.waterfrontwaregem.be. Daar kan je ook een afspraak maken voor een 3D-belevingstour in het verkoopkantoor op de site.
 

ION (° 2011) is een projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder uit Waregem die de nadruk legt op zowel kwalitatief hoogstaande architectuur als duurzaamheid van het ontwerp. De projecten zijn geografisch verspreid over heel België. Met haar uitgebreide expertise, zowel commercieel, technisch, fiscaal, juridisch als financieel, slaagt ION erin om toegevoegde waarde te creëren voor alle stakeholders. ION is gespecialiseerd in gemengd complexe projecten, een combinatie van residentieel en commercieel vastgoed en is actief in zowel speculatieve ontwikkelingen, Publiek-Private-Samenwerkingen als projecten op maat. Info: www.ion.be

Steenoven, projectontwikkelaar en -coördinator met meer dan 25 jaar ervaring, werkt vanuit het Accent Business Park in Roeselare. Duurzaam bouwen, ethisch ondernemen in een ecologische, verantwoorde omgeving zijn voor Steenoven weloverwogen en strategische keuzes. Het bedrijf realiseert met een multidisciplinair team van financiële, juridische en technische experts zowel woningen en appartementen als commerciële vastgoedprojecten en publiek-private samenwerkingen. De R-Plaza aan de Rijksweg in Roeselare en het Mercure Hotel op het Accent Business Park zijn enkele van hun recente projecten. Info: www.steenoven.be.

Info: www.alheembouw.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be