Blankenberge krijgt nieuw bedrijvenpark van 17.000 m²

Projectontwikkelaar Hexagon zorgt voor uitstekende uitvalsbasis voor KMO’s

Langs de as Blankenberge-Brugge rijst een nieuw bedrijvenpark uit de grond. De opbouw van project Tintersweghe - want zo zal het business park heten - is zopas van start gegaan en het project kent nu al een groot succes door de grote vraag naar ruimte om te ondernemen in de regio. Met Tintersweghe komen er 35 units bij, waarvan 31 opslagruimtes en 4 kantoorruimtes. Het business park is voornamelijk toegankelijk voor lokale logistieke, productie- en opslagbedrijven en is samen goed voor maar liefst 17.000 m², waarvan 3.600 m² aan groene zones.

Met project Tintersweghe krijgt Blankenberge er een nieuw bedrijvenpark bij. Het gaat om een project waarbij ontwikkelaar Hexagon uit Roeselare 35 bedrijfsunits ontwikkelt. Daarvan kunnen 31 ruimtes ingevuld worden als onder meer opslag- en productieruimtes en worden er ook 4 kantoorruimtes voorzien. Met een totaaloppervlakte van 17.000 m², waarvan 5.900 m² gebouwen, 7.500 m² aan verharding en openbare wegenis en 3.600 m² groene zones, hoort dit project bij één van de grootste van de stad. Het project kent nu al een groot succes, zo zijn 32 van de 35 units reeds verkocht. 

“Het is vooral de bedoeling om met dit business park ruimte te creëren voor lokale starters en KMO’s die op zoek zijn naar een centraal gelegen uitvalsbasis. De units worden daarbij ook zodanig gebouwd dat ze kunnen ingedeeld worden naar wens, en zijn vooral geschikt voor logistieke, productie- en opslagbedrijven.”

Jelle Vandendriessche, Bestuurder Hexagon 

Werken dichtbij de natuur 

De bedrijvenzone is omringd door maar liefst 3.200 m² groene zones. Zo wordt de oever van de Sint-Jansader langs de noordkant volledig heraangelegd en geïntegreerd in de openbare groenzone. Ten slotte zijn er twee gemeenschappelijke lunchplekken in openlucht voorzien met een direct uitzicht over de Uitkerkse Polder. 

Het project komt er na een oproep van WVI waarbij projectontwikkelaar Hexagon samen met Goedefroo & Goedefroo architecten uit Wielsbeke, studiebureau Verhaeghe uit Loppem en landschapsarchitect Buro Groen uit Roeselare de plannen ontwierpen voor de inrichting van de site. Beeuwsaert -Construct uit Ledegem zal het gebouw optrekken en Olivier Construct uit Izegem legt de nieuwe openbare weg aan. 

“WVI creëert ruimte voor ondernemen. We zijn dan ook zeer tevreden met de uitgewerkte plannen. Het resultaat wordt gesmaakt door een zeer verzorgde en aantrekkelijke architectuur in combinatie met een doordachte omgevingsaanleg. Zo zal ondernemen in Blankenberge zeker gepromoot worden."

Geert Sanders, Algemeen directeur WVI

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bedrijven er eind dit jaar hun intrek nemen.

Jelle Vandendriessche

Bestuurder, Hexagon

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be