Beroemde Wellingtonrenbaan in Oostende in handen van Eventor en Bingoal

Familie Desimpel blijft aandeelhouder

De kogel is door de kerk: de bekende West-Vlaamse ondernemersfamilie Desimpel geeft de fakkel door bij de Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO), de uitbater en mede-eigenaar van de Wellington Hippodroom. De familie Orlans, die via het eigen evenementenbureau Eventor al sinds 2011 events organiseert op en rond de Oostendse renbaan, neemt samen met de Belgische bookmaker Bingoal 51 procent van de aandelen over. Het dagelijks beheer komt in handen van Olivier Orlans en zijn vrouw Kim Van Vaerenbergh. Afscheidnemend voorzitter Christophe Desimpel blijft aan als bestuurder. En al even opmerkelijk: de nieuwe hoofdaandeelhouders maken intussen al stevige plannen voor 2021 met onder meer het WK Veldrijden, het EK voetbal op groot scherm, Oostende Koerse én ook eigen producties.

De Wellington Hippodroom, gebouwd in 1883 in Belle Epoquestijl, is vandaag ongetwijfeld één van de parels van de Belgische kust. Maar in 1997, vlak nadat Aimé Desimpel het familiebedrijf Steenbakkerijen Desimpel had verkocht en de meerderheid van de aandelen van de KRO in handen had gekregen, was het een monument in verval. Dankzij Aimé en zijn vier kinderen werd de beroemde Oostendse renbaan nieuw leven ingeblazen. 

“We hebben de Wellington Hippodroom van derde naar eerste klasse gebracht. Maar om nog beter te doen hebben we nood aan een professionele partner. De site heeft immers nog een enorm potentieel. Ik ben tien jaar voorzitter geweest, het is tijd dat de KRO een nieuw gezicht krijgt. Dankzij de overname kan ik me nu 100 procent focussen op mijn core business: vastgoed, o.a. met Aldea modern zorgvastgoed ontwikkelen, beheren en uitbaten.”

Christophe Desimpel, afscheidnemend voorzitter KRO

Eventor & Bingoal

De familie Desimpel had in mei 2019 al aangegeven de fakkel te willen doorgeven. De KRO startte daarop een zoektocht naar een nieuwe operationele partner, maar COVID-19 zorgde voor flink wat vertraging. Maar nu is er dus witte rook: Eventor, het evenementenbureau van Kim & Olivier Orlans, en Bingoal-CEO Joeri Impens krijgen de sleutels in handen van de Wellington Hippodroom. 

“We hebben gesprekken gevoerd met kandidaten uit verschillende sectoren, maar de meesten waren slechts geïnteresseerd in enkele onderdelen van de uitbating, niet in het totaalpakket. Met Eventor zaten we snel op één lijn. Het evenementenbureau van Kim & Olivier Orlans organiseert trouwens al jarenlang Oostende Koerse op de Wellington Hippodroom. Op deze paardenraces op de maandagen van juli en augustus komen telkens meer dan 5.000 bezoekers af, een groot succes.”

Christophe Desimpel, afscheidnemend voorzitter KRO

Voor Kim & Olivier Orlans was de beslissing om de leiding van de Wellington Hippodroom over te nemen een logische volgende stap. 

“We zijn door onze jarenlange samenwerking met de KRO zeer vertrouwd geraakt met de Wellington Hippodroom en de stad Oostende. Toen de familie Desimpel besliste om te verkopen waren we meteen geïnteresseerd. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de familie Desimpel is geweest voor de hippodroom. Het is dankzij hen dat de renbaan zijn oude grandeur terug heeft gekregen.”

Olivier Orlans, Eventor

WK Veldrijden

De Belgische bookmaker Bingoal is al jarenlang partner van Eventor. Beide bedrijven hebben een link met de paardensport en Bingoal stond ook aan de wieg van de paardenrennen in België. Toen beide bedrijven hun visies bij elkaar aftoetsten, kwamen ze al snel tot de conclusie dat het een absolute meerwaarde was voor alle partijen. 

“Aangezien onze roots in de paardenwereld liggen (met o.a. de Belgische PMU), is het voor ons van primordiaal belang dat er ook in de toekomst koersen worden georganiseerd op de Wellingtonrenbaan in Oostende. We hebben bovendien beslist om onze samenwerking door te trekken naar Eventor zelf en ook hierin te participeren. De samenwerking is dus niet enkel beperkt tot de Wellington Hippodroom, maar omvat ook alle Eventor-producties. Alle activiteiten die zullen plaatsvinden op de renbaan worden georganiseerd onder de nieuwe naam ‘Wellington Events’. We zijn ervan overtuigd dat er geen betere match is en zijn klaar om een vervolg te schrijven op het succesverhaal van de familie Desimpel.”

Joeri Impens, CEO Bingoal

2020 was dan wel een horrorjaar voor de evenementensector, het schrikt de nieuwe eigenaars niet af. Integendeel, er wordt zelfs op zeer korte termijn geïnvesteerd in de site. De gebouwen van de hippodroom bestaan grotendeels uit beton en glas, wat problemen geeft op het vlak van akoestiek. Dat wordt onmiddellijk aangepakt met het oog op enkele grote sportgebeurtenissen. Met het WK Veldrijden op 30 en 31 januari 2021 staat zo al een eerste grootschalige event voor de deur, helaas nog wel zonder publiek.

Christophe Desimpel

Voorzitter, KRO

Olivier Orlans

Zaakvoerder, Eventor

Joeri Impens

CEO, Bingoal

Lieven Van den Bogaerd

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be