Antwerpse verhuurders willen massaal ‘ontzorgd’ worden

Makelaar Heylen Vastgoed start voor het eerst met unieke ‘verhuurservice’ in provincie Antwerpen

Heylen Vastgoed - één van de snelst groeiende vastgoedmakelaars in de provincie Antwerpen - start met een unieke ‘verhuurservice’ voor investeerders. Die zorgt ervoor dat verhuurders van residentiële panden volledig worden ‘ontzorgd’, m.a.w. ze moeten geen rekening meer houden met de praktische kant van de verhuur. De reden? Nooit eerder was de vraag naar het uit handen geven van de verhuur na hun vastgoedaankoop groter. Dit hoeft niet te verbazen, want ook het aantal vastgoedtransacties was in de provincie Antwerpen nooit zo hoog - 10.385 tot en met het derde kwartaal van 2019 alleen al.

Meer dan ooit heeft de Vlaming de baksteen in de maag. De redenen liggen voor de hand: het klassieke spaarboekje brengt niks meer op, én beleggen op de beurs of in fondsen is voor velen nog onbekend terrein. Vandaag heeft naar schatting zo’n 18 procent van de Belgen naast zijn eigen woning nog één of meerdere woningen in portefeuille. Sterker nog: goed één op de vijf huizen of appartementen die vandaag te koop staan, worden gekocht om te verhuren. Bij nieuwbouw ligt dat percentage zelfs nog een pak hoger: ruim de helft van alle nieuwbouwpanden wordt vandaag gekocht door investeerders. 

Alleen is de nood aan ‘ontzorging’ bij die investeerders nooit groter geweest. Daarom start Heylen Vastgoed met een unieke verhuurservice in provincie Antwerpen. Door zo’n ‘ontzorging’ krijgt de verhuurder administratieve en financiële ondersteuning, om bijvoorbeeld huurgelden te innen van huurders die hun huur niet betalen. Maar daarnaast regelt de nieuwe verhuurservice ook gebreken in de huurwoningen, waarbij ze bv. een loodgieter langs sturen.

“Vandaag is de wens om ‘ontzorging’ vooral in de grootsteden gekend maar nu blijkt die nood ook in andere regio’s op te komen. De tijd dat de huisbaas zich voor het minste waterlek of kapotte deurklink naar het huurpand snelt, is immers stilaan voorbij. Investeerders willen zich vandaag zo min mogelijk bekommeren om de verhuur en de rompslomp die daarbij komt. Een verhuurder die verder weg van het verhuurde pand woont, gaat niet voor elk akkefietje naar daar  rijden.”

Jeroen Van Bylen, Hoofd Property Management Heylen Vastgoed 

Nooit meer vastgoedtransacties

Dat er steeds meer vraag is naar die ontzorging, hoeft niet te verbazen. Nooit eerder was het aantal vastgoedtransacties in de provincie Antwerpen zo hoog. Uit cijfers van Statbel blijkt dat maar liefst 10.385 huizen werden verkocht tot en met het derde kwartaal van 2019 alleen al.

Voor een volledige ontzorging van een huurpand wordt zo’n tien procent van de huurprijs voorzien per maand. Concreet betekent dat als je voor een woning 800 euro huur vraagt, je 80 euro ‘ontzorgingsfee’ per maand betaalt. 

Nieuwe huurwetgeving 

 Bovenop de administratieve en financiële ondersteuning van de nieuwe ‘verhuurservice’ komt nog eens dat - met het oog op de nieuwe huurwetgeving vanaf 1 januari 2020 - heel wat huurpanden verplichte renovatiewerken moeten ondergaan. Sommige eigenaars verkopen hun pand, omdat ze de investeringskost niet meer willen doen. Anderen willen hun huurpand graag renoveren om te voldoen aan de nieuwe wetgeving, maar weten vaak niet waar te beginnen. 

“Via projectbegeleiding gaan wij samen met de eigenaar kijken hoe we het pand kunnen renoveren en kijken we naar de ‘verhuurbaarheid’ van het pand. Veel eigenaars hebben het budget, maar niet de goesting om hun pand conform te maken. Op dat momenten kijken wij met verschillende partijen, zoals aannemers, welke nodige werken moeten uitgevoerd worden om het pand terug verhuurbaar te maken.”

Jeroen Van Bylen, Hoofd Property Management Heylen Vastgoed 

 Vanaf 6 januari biedt Heylen Vastgoed deze service aan voor al haar huurpanden. Voor de provincie Antwerpen betekent dat al gauw een 500-tal woningen die hiervoor in aanmerking komen.

Jeroen Van Bylen

Hoofd Property Management, Heylen Vastgoed

Cedric Vanhencxthoven

Zaakvoerder, Heylen Vastgoed

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be