Antwerpse vastgoedspeler koopt in één ruk 18.000 m² kantoren aan toplocatie ‘Antwerp Gate’

Vijf bekende kantoorgebouwen aan de Ring krijgen weldra facelift

Vijf van de meest bekende kantoorgebouwen van Antwerpen krijgen in één keer een nieuwe eigenaar. Het gaat om Antwerp Gate 1 en 2, Regent, Quinten en Royal House, letterlijk de eerste gebouwen die je ziet wanneer je Antwerpen binnenrijdt via de E19. Opvallend: na 6 jaar zijn de kantoorgebouwen terug in handen van een Antwerpse eigenaar. Jomo verkoopt de gebouwen aan projectontwikkelaar Brody, die ze binnenkort allemaal een facelift geeft. Samen zijn de kantoren goed voor een totale oppervlakte van 18.000m2 en een geschatte waarde van zo’n 32 miljoen euro.

De namen van de kantoorgebouwen - Antwerp Gate 1 en 2, Regent, Quinten en Royal House - klinken misschien niet bekend in de oren, maar toch herkent elke Antwerpenaar ze meteen. Vier van de vijf zijn namelijk letterlijk de eerste gebouwen die je ziet wanneer je de stad binnenrijdt via de E19. Opvallend: na 6 jaar komen de kantoren terug in de handen van een Antwerpse eigenaar. Jomo, een bedrijf uit Brussel, verkoopt de vijf gebouwen aan de Antwerpse projectontwikkelaar Brody, die de kantoren nu een grondige facelift gaat geven. De transactie wordt begeleid door CBRE.

“Door hun toplocatie hebben de gebouwen een enorm potentieel. Zeker met de overkapping van de ring in het vooruitzicht gaat hun waarde enkel stijgen de komende jaren. We gaan ze bovendien stuk voor stuk renoveren - de ene al wat ingrijpender dan de andere - om dit potentieel ook maximaal te benutten. Momenteel is 85 procent van de kantoren verhuurd, een bezettingsgraad die we met de renovatiewerken tot 95 procent willen doen stijgen.” Jelle Strijbos, commercieel directeur Brody

De eerste gesprekken met een aantal interieurarchitecten zijn intussen al achter de rug. Bedoeling is om zowel standaard bedrijfsruimtes te voorzien, alsook kantoren op maat, coworking spaces en serviced offices. Daarnaast worden ookcatering, een strijkdienst en yoga-lessen aangeboden.

Kantorenmarkt boomt

Waarom de vastgoedspeler zo’n grote investering doet, wordt al snel duidelijk voor wie de Antwerpse kantorenmarkt van naderbij bekijkt, die boomt als nooit tevoren. Dat blijkt ook uit de recente cijfers van Cushman & Wakefield: Antwerpse kantoren hebben het laagste leegstandcijfer sinds 15 jaar.

“Het is één van de veiligste investeringen die je kan doen: het lage leegstandcijfer bewijst dat de vraag naar kantoren enorm is in Antwerpen. En die populariteit doet ook de huurprijzen stijgen. Als je een kans als deze krijgt, moet je dus niet twijfelen. Het is dan wel de grootste investering uit de geschiedenis van ons bedrijf, maar het is ook degene waarin ik het meeste vertrouwen heb.” Jelle Strijbos, commercieel directeur Brody 

De projectontwikkelaar ziet in de investering vooral ook een manier om te diversifiëren: zo bouwt het bedrijf niet enkel woonprojecten en kantoren, maar gaat het ook zelf vastgoed kopen om te verhuren.

“We willen ons onderscheiden van de andere projectontwikkelaars die enkel aan vastgoedontwikkeling doen. Wie geloofwaardig wil zijn als moderne ontwikkelaar, moet ook zélf in vastgoed durven investeren. Vergelijk het met een bakker die zijn eigen brood niet wil eten: die vertrouw je toch ook niet. We gaan de komende jaren dan ook sterk groeien in dit segment, terwijl we simultaan sterk blijven inzetten op vastgoedontwikkeling. Dat wordt een uitdaging, maar gezien het grote kapitaal dat we ter beschikking hebben via fondsen en investeerders, hebben we er alle vertrouwen in.” Jelle Strijbos, commercieel directeur Brody

Jelle Strijbos

Commercieel Directeur, Brody

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be