Antwerpse vastgoedontwikkelaar zamelt 3.000 euro in voor Kom op tegen Kanker

Antonissen Development Group blijft inzetten op Corporate Social Responsability

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group uit Antwerpen haalde afgelopen zondag 3.030 euro op tijdens de jaarlijkse ‘100 km run’ van Kom op tegen Kanker. CEO Sven Potvin liep, samen met zijn collega’s, in Genk voor het goede doel. Het geld zamelden ze in via giften en een ‘cuberdon’-verkoop waar alle collega’s hun schouders onder zetten.

Dit jaar namen maar liefst 487 organisaties mee aan de 100 km run van Kom op tegen Kanker. Antonissen Development Group uit Antwerpen was daar één van en eindige op de 23ste plaats. Het gaat intussen om de vierde editie. De loopwedstrijd kon in 2020 niet doorgaan wegens corona. In 2021 werd de wedstrijd verzet naar 5 september waarbij die op een ‘coronaproof’ manier kon doorgaan. Maar nu waren de lopers terug voltallig van de partij. Het is een uniek loopevenement waarbij verschillende teams samen lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Doordat ons land in code geel zit, konden ook supporters volop aanwezig zijn. Dit gaf natuurlijk een extra boost aan de deelnemers.

Tussen de honderden lopers liepen afgelopen weekend ook medewerkers van Antonissen Development Group mee. Sven, de CEO van het bedrijf, liep 30 km voor het goede doel, waarnaast Andrew van team acquisitie 10 km liep. Project Developer Joris ging de uitdaging van 40 km aan. Collega Sébastien van team acquisitie is last minute uitgevallen maar Ivo, de vader van Joris, kon hem vervangen en nam 20 km voor zijn rekening. Samen liepen ze 100 km in 3 uur en 24 minuten en verzamelden ze ruim 3.000 euro voor het goede doel ‘Kom op tegen Kanker’.

“We zijn ontzettend tevreden dat we de 100 km met ons vier hebben kunnen uitlopen. Ik ben dan ook trots dat wij zo’n mensen in ons bedrijf hebben en samen onze schouders onder dit initiatief konden zetten. Last minute viel een collega uit, maar Joris zorgde ervoor dat zijn vader die plaats kon innemen. Ook al zijn we alle vier sportief aangelegd, het blijft wel een zware fysieke uitdaging. Naast de lopers heeft het ganse bedrijf zich achter de schermen enorm ingezet door onder andere de cuberdon-verkoop die aardig wat geld opleverde.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Alle medewerkers stonden zelf in voor de fund raising. Antonissen Development Group stond dus niet in voor het financiële plaatje. Door oproepen op social media en de verkoop van de cuberdon-snoepjes droeg elke medewerker zijn steentje bij.

Maatschappelijk welzijn

De Antwerpse projectontwikkelaar maakt van maatschappelijk welzijn één van haar beleidsthema’s en betrekt hun medewerkers waar mogelijk. Zo steunen zij naast ‘Kom op tegen Kanker’ ook de organisatie ‘Athletes for Hope’ van Marc Herremans. Deze organisatie heeft een revalidatieweide met pony’s en minipaarden en Antonissen Development Group neemt sinds eind vorig jaar het peterschap van één van de diertjes op zich. Concreet staan zij daarbij in voor alle kosten van verzorging tot voeding voor dat paardje.

“Het is voor ons van belang om als bedrijf - en bijgevolg als persoon - iets terug te doen voor de medemens. We zien vandaag meer dan ooit wat solidariteit en gezamenlijke inzet kan teweeg brengen. Samen met het ganse bedrijf kijken wij vaak welke mogelijkheden er zijn om goede doelen te steunen.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Momenteel steunt het bedrijf de bovengenoemde goede doelen, maar zij sluiten niet uit om dat lijstje uit te breiden. In het komende jaar zal de ontwikkelaar wellicht nog acties op poten zetten om verschillende groepen in de samenleving te steunen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be