Antwerpse projectontwikkelaar zet eerste stappen in Wallonië

Nieuwbouwproject met 39 appartementen en 2 commerciële ruimtes blazen het centrum van Aarlen nieuw leven in

De Antwerpse projectontwikkelaar ‘Antonissen Development Group’ zet zijn eerste stappen in Wallonië, meer bepaald in de stad Aarlen. Na drie jaar geleden de Luxemburgse markt te hebben ontdekt, is het nu tijd voor de ontwikkelaar om zich op de Waalse markt te richten. Met het nieuwe project 'Cœur d'Îlot', gelegen in het hartje van Aarlen, blaast de projectontwikkelaar de wijk nieuw leven in. Met deze 39 appartementen wil de groep tegemoet komen aan de vraag van betaalbaar wonen in de regio.

Aarlen is een stad in volle (her)opbouw en is populair bij Belgen die in Luxemburg werken maar op zoek zijn naar betaalbare huisvesting. Er is namelijk nog steeds een groot verschil tussen de prijs per vierkante meter tussen België en Luxemburg waarbij België nog altijd een paar duizend euro goedkoper is. De Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group voelt zich klaar om de taalgrens over te steken en heeft daarbij besloten om in eerste instantie in Aarlen tegemoet te komen aan de vraag naar betaalbare woningen. Het project ‘Coeur d’Îlot’ omvat 5 studio's, 11 appartementen met één slaapkamer, 11 appartementen met twee slaapkamers, 11 appartementen met drie slaapkamers en een appartement van 162 m² met 4 slaapkamers.

"Wij zijn bijzonder trots om onze eerste stappen in Wallonië te zetten. Met dit project willen wij niet alleen die regio nieuw leven inblazen, maar ook voldoen aan de vraag die er leeft. Er zijn veel Belgen die in Luxemburg werken en die graag in België blijven, maar evengoed kunnen Luxemburgers de grens oversteken en in België komen wonen tegen een meer betaalbare prijs."

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Heropwaardering

Het doel van dit duurzame vastgoedproject is om het terrein, dat er sinds de jaren ‘80 verlaten bijligt, een nieuw leven te geven. ‘Cœur d'Îlot’ ligt werkelijk aan de denkbeeldige ‘toegangspoort’ van de stad. Het project heeft een totale woonoppervlakte van 4.358 m² op een perceel van 2.057 m², waarvan toch wel 32% van het project voorzien wordt van groene zones. Bovendien voldoet elke woonunit aan de Waalse EPB-vereisten, worden er groendaken voorzien, én beschikken zo goed als alle appartementen over zuid gerichte privétuin of -terras. Er is daarnaast ook ruimte voor 59 ondergrondse parkeerplaatsen en een fietsenstalling naast het gebouw.

Met ‘Coeur d’Îlot’ is het de bedoeling om het historische stadsweefsel te herstellen met respect voor de bestaande gebouwen, zowel wat volume als architectuur betreft. Daarnaast omvat het project ook twee commerciële ruimten op de benedenverdieping van het gebouw om het gebied nog levendiger te maken.

Stijlvol én doordacht

De meeste appartementen hebben een terras en de appartementen op de begane grond hebben een privétuin. Daarnaast zijn alle appartementen – inclusief de studio’s – voorzien van een domoticasysteem waarmee het mogelijk is om de voordeur vanop afstand te openen, de verwarming en de verlichting op afstand te regelen, etc.

"Coeur d'Îlot is bedoeld als warme én praktische plek om te wonen voor alle bewoners. Alle woningen zijn bereikbaar via vijf aparte inkomhallen met lift en hebben elk een eigen bergruimte in de kelder of op zolder. Dit alles is gedaan om het gevoel te creëren dat, ondanks het feit dat het een gebouw is, de bewoners hun eigen privé en ruime ruimten hebben. Ten slotte is het project ideaal gelegen vlakbij het stadscentrum, op 500 meter van de Grote Markt. "

Jean-François Laloux, architect bij Urban Nation Architects & Associates

Mobiliteit

Het nieuwe woonproject ligt op 4 minuten van de snelweg E411, op 10 minuten wandelafstand van het station van Aarlen, op 5 minuten wandelafstand van het stadscentrum en op 35 minuten van Luxemburg-stad. Net voor de residentie is er een bus met verschillende lijnen naar Marbehan, Libramont, Habay, Florenville en het winkelcentrum Hydrion. Er zijn ook verschillende restaurants, supermarkten en sportcentra in de buurt.

Dit laatste is een belangrijke factor voor de Antwerpse ontwikkelaar Antonissen Development Group, die alleen residentiële projecten bouwt op sites die goed scoren op het vlak van mobiliteit.

"In een grote stad én met het oog op het milieu is het van groot belang om je niet steeds met de auto te moeten verplaatsen. ‘Coeur d'Îlot’ ligt op wandelafstand van het stadscentrum en binnen handbereik van diverse winkels, restaurants/cafés en het openbaar vervoer."

Sven Potvin, CEO van Antonissen Development Group

Naast mobiliteit speelt het project ook in op betaalbaarheid. De basisprijs van een appartement met één slaapkamer is 175.000 euro exclusief BTW. De verkoop is net begonnen en het project is al zeer succesvol. De start van de bouw van ‘Coeur d'Îlot’ is gepland voor het einde van het jaar. Naar verwachting zullen de eerste bewoners begin 2024 er hun intrek nemen.

Antonissen Development Group heeft sinds kort een team dat zich uitsluitend op de Waalse markt richt. Dit team bestudeert alle interessante projecten aan de andere kant van de taalgrens. Er zullen er dus binnenkort nog volgen.

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be