Antwerpens meest iconische café “Boer van Tienen” krijgt nieuwe uitbater

Volkskroeg wordt in ere hersteld en grijpt terug naar originele naam “In den Boer van Tienen”

Boer van Tienen - één van de oudste en meest legendarische bruine kroegen van Antwerpen - heeft een nieuwe uitbater. De rasechte Antwerpenaar Alain Roels - onder andere organisator van Antwerpen Zingt - neemt vanaf juni het café over. De nieuwe uitbater wil het icoon verder op de kaart zetten. En opvallend: het café krijgt zijn naam van weleer “In den Boer van Tienen” terug.

Aan de muren hangen foto's van de bekendste koppen van Antwerpen. Stuk voor stuk anciens van de bekende Studio Herman Teirlinck, die zich de overkant van de straat bevond. Sommigen van hen zijn nog steeds klant. De alom bekende kroeg “Boer van Tienen” - het op één na oudste café van Antwerpen - gelegen op het Mechelseplein en de Lange Gasthuisstraat is zonder twijfel een bekend begrip in de culturele wereld van Antwerpen.

Die bekende kroeg krijgt nu een nieuwe uitbater: Alain Roels, o.a. organisator van Antwerpen Zingt neemt vanaf juni de fakkel over, samen met zijn zakenpartner Philippe Janssens.

“Philippe en ik hebben beide een grote passie voor Antwerpen en die willen we verder uitdragen in dit  project. Bovendien weten weinig mensen dat Antwerpen Zingt oorspronkelijk is ontstaan in Boer van Tienen. Met deze nieuwe stap maken we de cirkel rond."

Alain Roels, nieuwe uitbater

Revival

Het ondernemersduo wil niet alleen verder bouwen op de mooie naam van vandaag maar ook het legendarische café verder op de kaart zetten. De twee hebben een sterk investeringsplan voor de toekomst klaarliggen en koppelen dat aan enkele duidelijke ideeën om het café verder te laten herleven.

“De Boer van Tienen is een iconische zaak waar we de kwaliteit opnieuw naar boven willen halen zodat de ziel van het café nog meer aan kracht wint. Het moet een bruin volkscafé blijven maar met meer beleving en kwaliteit. Binnen 100 jaar moet dit legendarisch café nog steeds een icoon zijn. Daar willen wij mee aan de kar trekken.”

Alain Roels

Om het café terug haar grandeur van weleer te geven, verandert de nieuwe uitbater o.a. de naam naar “In den Boer van Tienen”, de oorspronkelijke naam van de herberg.

Rasechte Antwerpenaren

Ondernemer Alain Roels en zijn zakenpartner Philippe Janssens zijn beiden geen onbekenden in Antwerpen. Roels woont al 20 jaar in de oude stad en heeft als mede-eigenaar en uitbater van Café Kalfskop, Restaurant ‘t Duveltje en Brasserie ‘Den 81’ al heel wat horeca-ervaring op de teller. Daarnaast is hij vooral bekend als organisator van Antwerpen Zingt, The Day Before Tomorrow en Soulpark.

Philippe Janssens is CEO van Immpact - één van de grootste ontwikkelaars van Antwerpen - en daarnaast ook gepassioneerd verzamelaar van alles over Antwerpen.

“Bruine volkscafés vechten om te overleven door de opkomst van trendy koffiehuizen en hippe cocktailbars. Maar Antwerpenaren en ook jongeren zijn op zoek naar authentieke plekken met een ziel. We zijn gemotiveerd en hebben een duidelijke visie om “In den Boer van Tienen” opnieuw tot het café-monument van vandaag te maken.”

Philippe Janssens

Alain Roels

Nieuwe uitbater

Koen Cypers

Business manager, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be