Altro Vastgoedgroep opent eerste Gentse kantoor

Vastgoedonderneming van het jaar wil meer inzetten op aanwezigheid in steden

Vastgoedonderneming van het Jaar Altro Vastgoedgroep heeft langs de Oudenaardse Steenweg zijn eerste kantoor in Gent geopend. Met het nieuwe filiaal telt Altro ondertussen acht kantoren in eigen beheer en zal de bekende vastgoedmakelaar zich nog meer richten op de Artveldestad. “De Gentse vastgoedmarkt biedt gigantische mogelijkheden. Via ons nieuw en tegelijk grootste Altro-kantoor kunnen we de huizenjagers beter bedienen”, zegt bestuurder Dave Bracke.

De vastgoedmarkt botst stilaan op zijn limieten en begint te stagneren, maar daar merkt Altro Vastgoedgroep momenteel weinig van. Het voorbije jaar verkochten de makelaars van Altro 23 procent meer woningen in Vlaanderen dan in 2021. Vooral in Gent en omgeving gaat het de Vastgoedonderneming van het Jaar voor de wind. In 2022 steeg hun verkoop er met liefst 55 procent.

Door hun sterke groei in de brede Gentse regio, ging Altro Vastgoedgroep op zoek naar een nieuw kantoor met grotere visibiliteit en bereikbaarheid in de Artveldestad. De vastgoedmakelaar vond een nieuwe vestiging langs de Oudenaardse Steenweg 71, recht tegenover het Instituut Bert Carlier en vlakbij het kruispunt met de De Pintelaan en de Sterre. In het nieuwe pand zullen vijf BIV-makelaars – allen vrouwen - zich vestigen die zich specifiek op de Gentse vastgoedmarkt zullen richten. Tot voor kort werkten zij vanuit de Ghelamco Arena. Het kantoor in de voetbaltempel zal voortaan enkel nog gebruikt worden als meetingruimte.

“We zochten een locatie die vlot bereikbaar is voor onze klanten en partners. Met een ligging langs een van de belangrijkste invalswegen van Gent en ook nog eens de R4, snelwegen, het Gentse stadscentrum en het Sint-Pietersstation in de onmiddellijke omgeving, voldoet ons nieuw kantoor aan al onze eisen. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar en hebben we de mogelijkheid om met ons nieuw kantoor verder door te groeien. We kunnen onze Gentse huizenjagers nu een nog betere service bieden..” – Dave Bracke, zaakvoerder Altro Vastgoedgroep

Gentse koper is gemiddeld 35,9 jaar oud

In Gent bedroeg de gemiddelde prijs van een huis in 2022 373.879 euro. In 2022 lag de leeftijd van een koper van een Gentse woning gemiddeld op 35,9 jaar oud, al was 36,8 procent van de kopers 30 jaar of jonger. De stad Gent en zijn deelgemeenten zijn door hun centrale ligging zeer gegeerd en dat heeft een effect op de vastgoedprijzen. Om het betaalbaar te houden of meer in het groen te wonen, komen heel wat kopers terecht in de deelgemeenten. Maar ook wonen in het bruisende centrum van Gent blijft aantrekkelijk. Veel studenten willen ook na hun studies centraal blijven wonen. 

"De Gentse vastgoedmarkt biedt volgens ons nog gigantische mogelijkheden. Niet alleen het centrum, maar ook de Gentse rand is enorm in trek bij kandidaat-kopers. Steeds meer oudere mensen die hun hele leven in de groene Gentse rand gewoond hebben, keren echter terug naar de binnenstad omdat er zo veel te doen is. Ook studenten blijven er na hun studies graag wonen. Het gevolg: Gent is een beetje slachtoffer geworden van zijn eigen succes, waardoor het voor jonge gezinnen niet evident is geworden om nog iets betaalbaars te vinden. Daarnaast zien we dat er in Gent een groot tekort is aan kwalitatieve en duurzame nieuwbouwprojecten. Daarom lanceren we binnenkort ook twee nieuwe woonprojecten in Gent.” – Dave Bracke, bestuurder Altro Vastgoed

Focussen op strategische locaties en steden

Zaakvoerders Dave Bracke en Kris Dyselinck hadden van bij de start voor Altro Vastgoedgroep een zorgvuldig groeiplan uitgetekend. Sinds de opening van hun eerste kantoor in Destelbergen (Heusden) in 2017 groeide de vastgoedgroep gestaag. Zes jaar later is Altro Vastgoedgroep van één naar acht vestigingen in eigen beheer gegaan: Destelbergen, Wetteren, Gent, Dendermonde, Aalter, Brugge, Brussel en Mechelen. Daarnaast ging het team van 9 naar 35 medewerkers.

De Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB) bekroonde Altro Vastgoedgroep vorig jaar tot ‘Vastgoedonderneming van het Jaar’. Door die titel zijn de ambities van Altro in een stroomversnelling gekomen. De makelaar wil tegen 2026 nog meer Vlaanderen veroveren door nieuwe kantoren op te richten op strategische locaties, in regio’s waar Altro nog niet actief is en dit volgens het olievlekprincipe. Daarom gaat de vastgoedgroep op zoek naar extra erkende BIV-makelaars om het team te versterken, met een sterke focus op de provinciehoofdsteden en centrumsteden.

“Onze titel heeft ons heel wat extra energie en drive gegeven om sneller onze groeiplannen uit te rollen. En die leiden ons meer naar strategisch gekozen locaties in de steden. De voorbije jaren toonden dat de vastgoedmarkt in de (centrum)steden boomt. Het is dan ook logisch dat we ons meer op die markt gaan richten en vooral daar kantoren zullen openen om zo een antwoord te bieden op de steeds grotere vraag." - Dave Bracke, Altro Vastgoedgroep

Dave Bracke

Zaakvoerder, Altro Vastgoedgroep

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be