Altro Vastgoedgroep kroont zich tot ‘Vastgoedonderneming van het Jaar’

Altro Vastgoedgroep, met hoofdkantoor in het Oost-Vlaamse Destelbergen, mag zich twee jaar lang ‘Vastgoedonderneming van het Jaar’ noemen. Met die prestigieuze award stimuleert, motiveert en bekroont de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB Vlaanderen) het ondernemerschap in de vastgoedsector. “Een mooie eer en een beloning voor het harde werk van onze mensen en het traject dat we de voorbije vijf jaar hebben afgelegd”, zegt Dave Bracke, CEO van Altro Vastgoedgroep.

Het CIB Vlaanderen reikte vandaag in Brugge voor de veertiende keer de Real Estate Awards uit. De Confederatie van Immobiliënberoepen reikt deze prestigieuze prijs om de twee jaar uit, maar door corona dateert de laatste editie van 2019. ​ Heel wat Vlaamse en Brusselse vastgoedkantoren dienden een uitgebreid dossier in, waarin ze onder meer moesten aantonen hoe ze zich onderscheiden in de vastgoedsector, hoe het groeiplan van de onderneming er uitziet, enz… Een onafhankelijke jury selecteerde daarop drie finalisten: Dave Bracke met Altro Vastgoedgroep, Emmanuel Louf met Mijn Habitat en Peter Vanmaldeghem met Realis. Uiteindelijk kon Altro Vastgoedgroep de jury en de vele aanwezigen op de award-avond het meest overtuigen dankzij hun one-stop-shop in residentieel vastgoed, hun groeitraject en de menselijke omgang met klanten én medewerkers en kwam het als beste vastgoedkantoor uit de bus.

“Ons team leefde enorm toe naar de finale en droomde van de titel. ‘Vastgoedonderneming van het Jaar’ worden betekent dan ook heel veel voor ons. Het toont aan dat de weg die we hebben ingeslagen de juiste is: geleidelijk groeien, zonder stappen over te slaan, waarbij de focus volledig op de klant en menselijkheid ligt. Het is een beloning voor al het harde werk dat onze mensen elke dag met de glimlach leveren.” – Dave Bracke, CEO Altro Vastgoedgroep

Sterke groei en menselijkheid

In 2017 stichtten CEO Dave Bracke (46) en CFO Kris Dyselinck (52) Altro Vastgoedgroep en richtten ze een eerste kantoor op in Destelbergen, bij Gent. De keuze voor de naam ‘Altro’ (Italiaans voor ‘anders’, red.) was snel gemaakt. Bracke en Dyselinck willen namelijk met hun vastgoedkantoor anders én beter zijn dan andere kantoren, door klanten een 360° service aan te bieden en hen volledig te ontzorgen. Daarin gaat Altro Vastgoedgroep heel ver, met onder meer een online plaform voor particuliere beleggers, financieel advies, interieurstyling en zelfs een verhuis – en klusjesdienst.

Vijf jaar later is Altro Vastgoedgroep gestaag gegroeid van één naar acht vestigingen en van 9 naar 32 medewerkers: Destelbergen, Wetteren, Gent, Dendermonde, Aalter, Brugge, Brussel en Mechelen. De vastgoedgroep blijft echter ambitieus en wil tegen 2026 nog meer Vlaanderen veroveren door nieuwe kantoren op te richten op strategische locaties, in regio’s waar Altro nog niet actief is en dit volgens het olievlekprincipe. Altro Vastgoedgroep is daarnaast ook financieel gezond en legt ieder jaar steeds hogere omzet – en winstcijfers voor.

“Groeien in omzet is mooi, maar ik kan nog meer genieten van onze mensen te zien groeien in hun job. Ze vormen het hart van wie we zijn, onze belangrijkste focus, onze trots, onze vreugde - onze mensen zijn alles. We zetten daarom sterk in op hun ontwikkeling, dankzij ons coachings – en opleidingstraject, en op hun werkvreugde. Dat resulteerde in de Altro Academy, een intern platform waar onze medewerkers digitaal met elkaar kunnen samenwerken, kennis en informatie kunnen delen en volledig betrokken worden.” – Dave Bracke, CEO Altro Vastgoedgroep

 

Perscontact:

Dave Bracke

Zaakvoerder, Altro Vastgoedgroep

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be