Al 60 procent van nieuw woonproject Zurenborg Poort verkocht

Reconversie van oud kantoorgebouw geeft Zurenborg een extra boost

De verkoop van één van de grootste vastgoedontwikkelingen in het oosten van Antwerpen - Zurenborg Poort - loopt als een trein. Vandaag heeft 60 procent van de appartementen er al een eigenaar. Dat blijkt uit de eerste officiële cijfers van projectontwikkelaar Antonissen Development Group. Voor het project wordt alvast geen extra open ruimte aangesneden: het gaat immers om een reconversie van een oud kantoorgebouw, dat intussen al volledig gesloopt is.

De kans dat de Vlaamse regering de betonstop nog voor de verkiezingen helemaal geregeld krijgt, is klein. De concrete invulling loopt vertraging op. Tegelijkertijd lijkt de Vlaming nog niet meteen gewonnen voor de betonstop. Een gemiste kans, meent projectontwikkelaar Antonissen Development Group, die met het nieuwbouwproject Zurenborg Poort een lans breekt voor kernverdichting en reconversie van oude sites.

“Als we de schaarse open ruimte in Vlaanderen willen bewaren, moeten we met z’n allen compacter, hoger en dichter bij de steden gaan wonen. Reconversie van oude sites tot nieuwe woonwijken is één van de beste manieren om dat te doen. Meer nog: op die manier kan je zelfs extra groene ruimte in de stad creëren. Zo gaan we bij Zurenborg Poort bijvoorbeeld een gemeenschappelijke binnentuin en groendaken voorzien. Het is aan ons om zulke projecten betaalbaar en aantrekkelijk te maken.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Grote interesse

Het nieuwbouwproject Zurenborg Poort - waar het oude kantoorgebouw intussen volledig gesloopt is - is een uitstekend voorbeeld van die visie. Met zes op de tien van de beschikbare appartementen verkocht is één van de grootste vastgoedprojecten in Antwerpen Oost dan ook al stevig uit de startblokken geschoten. Van de 75 woningen - 71 appartementen en 4 duplex appartementen in totaal - hebben ondertussen al 45 een nieuwe eigenaar.

Dat is best opmerkelijk aangezien de eerste steenlegging van het project nog moet plaatsvinden. Het nieuwbouwproject blijkt ook veel interesse op te wekken bij investeerders. Die zien de nieuwe woningen als een uitstekende belegging.

“Vandaag is het energieaspect zowel voor kopers voor eigen bewoning als voor investeerders heel belangrijk. Investeerders die een zeker huurrendement willen halen, kijken dan ook gemakkelijk naar nieuwbouwappartementen waar de energienormen het beste zijn. Dat er veel beleggers op dit project springen, toont meteen het potentieel van deze wijk.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Bovendien zijn niet alleen de appartementen populair, want ook vier van de vijf commerciële ruimtes op de benedenverdieping van het gebouw zijn intussen verkocht.

Art nouveau

Met het nieuwe woonproject krijgt de Zurenborgbuurt er ook een extra architecturale parel bij. De nieuwe iconische gevel, in art nouveau-stijl, is namelijk geïnspireerd op de burgerwoning De Lente uit 1899, één van de vier monumentale huizen op de hoek van de Generaal van Merlenstraat en de Waterloostraat.

“Het is heel belangrijk dat we het bouwproject zo goed mogelijk integreren in de huidige woonbuurt. Daarom hebben we, samen met de architecten, gekozen voor een art nouveau-stijl die je ook in de omliggende straten opmerkt.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Onder het gebouw van zeven etages komen ook 125 parkeerplaatsen. De bewoners krijgen eveneens de mogelijkheid om elektrische laadpalen te laten installeren voor hun groene wagens. De prijzen voor de appartementen starten vanaf 157.000 euro. Tegen het voorjaar 2021 kunnen de eerste bewoners in hun woning trekken.

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Joachim Deman

Bereal - Communicatie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be