Aarschotse bedrijvenpark ‘De Witte Molen’ krijgt zes extra bedrijfsunits

Door grote vraag van lokale KMO’s dringt de bouw van een derde gebouw zich op

Het nieuwe bedrijvenpark ‘De Witte Molen’ in Aarschot krijgt er zes extra bedrijfsunits bij. Tot nog toe waren er op de site slechts 18 voorzien, maar omdat de  vraag van lokale KMO’s zodanig groot is, dringt een uitbreiding zich op. In totaal komen er nu dus 24 KMO-units. De extra units komen in het derde verzamelgebouw dat ontwikkelaar Kolmont, in overleg met de stad, tijdens de zomerperiode zal bouwen. Ook voor deze units is inmiddels een wachtlijst ontstaan. Intussen zijn - op één na - ook alle bouwgronden op de fonkelnieuwe bedrijvensite verkocht.

Het wordt stilaan dringen voor een plaatsje in de nieuwe KMO-zone ‘De Witte Molen’ in Aarschot. Eerder werden er 18 nieuwe bedrijfsunits naast vijftien bouwgronden voorzien op het bedrijvenpark naast de Ring van Aarschot. Maar omdat de vraag van lokale KMO’s voor meer bedrijfsruimtes blijft toenemen, dringt de bouw van extra units zich nu op.

Concreet bouwt ontwikkelaar Kolmont, na overleg met de stad, tijdens de zomermaanden een derde gebouw op de site met zes extra bedrijfsunits. Hoewel de eerste spade nog in de grond moet gezet worden, heeft Kolmont al een wachtlijst voor kandidaat-kopers moeten opstellen. Met de komst van de extra werkruimtes staat de teller van het aantal nieuwe bedrijfsunits op de site nu op 24.

De bouw van het derde KMO-gebouw met zes extra units start midden 2019. De oplevering van alle nieuwe units is voorzien voor eind 2019 waarop de KMO’s meteen hun nieuwe werkruimte kunnen intrekken.

“Het stadsbestuur van Aarschot is voortdurend in overleg met de lokale KMO’s. De voorbije maanden nam in die gesprekken steeds één onderwerp de bovenhand: er zijn te weinig bedrijfsruimtes in Aarschot. Daarom keurde het stadsbestuur -  na grondig overleg - de bouwvergunning goed voor een derde fase van nieuwe bedrijfsunits op het nieuwe bedrijvenpark ‘De Witte Molen’. Deze ontwikkeling past perfect in de langetermijnvisie van de stad. We werken aan de herontwikkeling van alle bedrijventerreinen in de regio. Zo wordt ook de site  Meetshoven-Nieuwland volledig aangepakt en aangepast naar een industrieterrein dat conform is anno 2019.”

Gwendolyn Rutten, burgemeester Aarschot

Bijzondere locatie

De invulling van ‘De Witte Molen’ begint stilaan vorm te krijgen. Nu is al duidelijk dat al zeker  een zwembadbouwer, een ramenfabrikant en een bedrijf actief in netwerkvoorzieningen en plaats krijgen op de site. Dat het nieuwe bedrijvenpark zoveel interesse geniet bij lokale ondernemers, heeft te maken met de bijzondere locatie ervan. De KMO-zone ligt pal op de kruising van de Aarschotse Ring, de Herseltsesteenweg en de Liersesteenweg.

We merken een gezonde interesse in het nieuwe KMO-park ‘De Witte Molen’. Dat komt omdat we kwalitatieve units met uitstraling aanbieden en dat op een uitstekende locatie. Hierdoor zijn de nieuwe bedrijfsruimtes van de ondernemers heel goed bereikbaar, wat bevorderlijk is voor hun economische activiteiten. En nog meer: het geeft de KMO’s veel meer visibiliteit langs de grote uitvalswegen van Aarschot. Daarnaast maken we van dit bedrijvenpark een duurzame zone.”

Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont

Kolmont voorziet een casco-unit waar de nieuwe eigenaar van de unit instaat voor de inrichting. De eigenaars hebben de mogelijkheid om de unit uit te breiden met een tussenverdiep, wat volgens de ontwikkelaar vaak ingericht wordt als kantoorruimte van het bedrijf.

Carte blanche

Naast de drie bedrijfsverzamelgebouwen, zijn er nog eens 14 bouwgronden waar straks nieuwe bedrijfsruimtes worden neergepoot. Alle beschikbare bouwgronden op de site hebben intussen een nieuwe eigenaar. Slechts één perceel van 4.282 m² is nog beschikbaar voor verkoop.

“De nieuwe ondernemers krijgen op hun bouwgrond ‘carte blanche’, en kunnen dus hun kavel naar eigen wensen inrichten.”

Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont

De eerste werken op de veertien bouwgronden waar de ondernemers hun eigen bedrijf zullen runnen, zijn reeds van start gegaan.

Jeroen Van Neck

Projectontwikkelaar, Kolmont

Koen Cypers

Business Manager, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be