Aarschot krijgt er met O’rizon één van de groenste woonprojecten bij

Antonissen Development Group speelt in op stijgende vraag naar duurzaam wonen

In het Hageland – meer bepaald in Aarschot – komt er binnenkort een gloednieuw woonproject met 76 appartementen. Projectontwikkelaar Antonissen Development Group trekt hierbij volledig de groene kaart. Zo wordt het een gasloos project én bezitten alle woonunits een E-peil van 20. Daarnaast wordt maar liefst 30 procent aan groene zones voorzien waarvan een deel publiek toegankelijk wordt. “Wij spelen met dit project in op de stijgende vraag naar duurzame woonoplossingen”, klinkt het. Dankzij dit goede E-peil geniet je als eigenaar van vijf jaar vrijstelling van onroerende voorheffing.

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group heeft een vergunning gekregen voor het gloednieuwe woonproject O’rizon en daaropvolgend is nu ook de verkoop gestart. Concreet gaat het om een nieuwe residentiële site op één van de hoogste punten van Aarschot, in de buurt van de Tiensestraat en de Nieuwstraat. De komende jaren bouwt de Antwerpse ontwikkelaar er 76 appartementen die drie polyvalente ruimtes bevatten die de bewoners kunnen gebruiken voor verschillende doeleinden. Daarnaast worden 99 ondergrondse parkeerplaatsen met de nodige infrastructuur voor laadpalen voorzien, 252 ondergrondse fietsstalplaatsen en nog eens 24 boven de grond voor bezoekers én twee deelwagens. Op die manier speelt de projectontwikkelaar in op de steeds grotere vraag naar duurzame woningen en appartementen.

“Maar liefst 9 op de 10 Vlaamse gemeenten kenden de voorbije jaren een bevolkingsgroei en die mensen gaan vroeg of laat allemaal op zoek naar een geschikte woning die liefst ook energiezuinig is. Ook Aarschot kende de voorbije jaren een stijgende bevolkingsgroei van 2,5 procent. Met uitzondering op Rotselaar kent Aarschot daarbij meteen de sterkste groei ten opzichte van de omliggende gemeenten. Daar willen wij met O’rizon een antwoord op bieden.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Slimme architectuur

De 76 woonunits worden verdeeld over drie bouwvolumes met telkens zeven tot acht appartementen per verdieping. Het gaat om appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Op het gelijkvloers vindt je zowel appartementen met als zonder tuin en vanaf de eerste verdieping is elk appartement voorzien van een eigen terras. Opvallend: de drie gebouwen beschikken over een centrale hal, een atrium, die voor maximale lichtinval zorgt en toelaat om alle appartementen in te delen zodat ze stuk voor stuk hoekappartementen zijn.

“We zitten met dit project op een van mooiste locaties van het Hageland. Het hoogste punt van de site ligt zo’n zes meter hoger dan de Tiensestraat en zelfs dertien meter hoger dan de Nieuwstraat. Hierdoor kunnen de bewoners genieten van een vergezicht. Door bovendien te werken met een centrale hal en daarrond de appartementen in te planten, verlies je minder ruimte en genieten alle appartementen van veel lichtinval.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Extra aandacht voor duurzaamheid

Door de stijgende energieprijzen staat duurzaamheid nog meer op de agenda van huizenjagers. Op hierop in te spelen werd beslist om met geothermie te werken. Zo wordt er via een bodemwarmtepomp aardwarmte onttrokken om te voorzien in de energie van het sanitair warm water en de verwarming van de appartementen. Elk appartement heeft ook standaard vloerverwarming.

Bovendien worden er ook 910 vierkante meter aan groendaken voorzien. Bijgevolg worden de appartementen volledig volgens de BEN-principes opgetrokken. Sterker nog: ze krijgen een E-peil van 20 in plaats van de voorgeschreven 30. Hierdoor krijg je als eigenaar gedurende vijf jaar een vrijstelling van onroerende voorheffing.

“Wij werken in dit project – en meteen voor het eerst – samen met een Energy Service Company, oftewel Esco. Dat is bij ons nog niet zo ingeburgerd, terwijl in de VS bijvoorbeeld heel wat bedrijven en organisaties op die manier te werk gaan. Zij gaan voor ons op zoek naar integrale energieoplossingen waar ook de bewoners baat bij hebben. Zo financieren zij hoog performante energie-opwekkingssystemen die uiteindelijk resulteren in een opmerkelijk lagere energiefactuur.” Bart Dufour, Senior Project Developer Antonissen Development Group

Daarnaast wordt 30 procent, oftewel zo’n 2.400 vierkante meter, van de site voorbehouden voor groene zones. Dit gaat van de groene wandelpaden tussen de drie gebouwen tot de privétuinen en de gemeenschappelijke tuin van 3.575 vierkante meter die ook voor het publiek toegankelijk is. Doorheen de volledige site worden daarbij ook wilde bloemen aangeplant die bijdragen aan de fauna en flora.

Mobiliteit

Maar ook mobiliteit en bereikbaarheid spelen een grote rol. De goede ligging van Aarschot in de driehoek Brussel-Antwerpen-Hasselt en de centrale liggen van O'rizon wordt bevestigd door een Mobiscore van 8,9/10. Dit dankzij de vlotte bereikbaarheid van het stadscentrum en tal van faciliteiten in de buurt.

“Ook al bevind je je midden in het groen, toch sta je binnen enkele minuten te voet of met de fiets in het stadscentrum of aan het station. Ook voor wie zich met de auto verplaatst is dit een ideale ligging en sta je op amper 7 minuten rijden op de E314.” Sven Potvin CEO Antonissen Development Group

Voor verkoopprijzen starten vanaf 283.500 euro. De voorverkoop start 16 augustus.

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

David Acke

PR Consultant, Bereal

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be