Aalter verwelkomt nieuw kmo-park met ruimte voor 21 lokale handelaars

Pieter De Crem (burgemeester) en Luc Beke (Global Estate Group) luiden start van de bouwwerken in

Vrijdag 7 juni 2024 - Een oude, verlaten site aan de Venecolaan in Aalter krijgt binnenkort een nieuwe bestemming als kmo-park. Verdeeld over drie bedrijfsgebouwen gaat projectontwikkelaar Global Estate Group hier 21 kmo-units ontwikkelen voor lokale ondernemers. Gisteren gaf Luc Beke, eigenaar van Global Estate Group, samen met burgemeester Pieter De Crem het startschot van de bouwwerken. Het nieuwe kmo-park zal de naam ‘Nexus’ dragen.

Het nieuwe kmo-park Nexus komt op een verlaten site van ca. 1,2 hectare groot aan de Venecolaan in Aalter. Global Estate Group gaat er drie gloednieuwe bedrijfsgebouwen neerzetten, opgedeeld in 21 kmo-units met een grootte die varieert tussen 173 m² en 487 m². Deze units zijn dus ideaal voor lokale of startende bedrijven en kleinschalige kmo’s. De strategische ligging vlak bij de E40, N44 en N37, maakt dit gloednieuwe bedrijvenpark extra interessant voor groeiende ondernemingen.

“Dankzij de uitstekende, strategische ligging in Oost-Vlaanderen is het kmo-park Nexus de ideale plaats voor innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar een centrale uitvalsbasis om te ondernemen. We zien dat Aalter een groeiomgeving is voor innovatieve kmo’s, en dus zagen we meteen veel potentieel op deze site. We zijn blij dat we samen met burgemeester De Crem nu verder kunnen schrijven aan het duurzame ondernemersverhaal in Aalter.” – Kathleen Dewulf, CEO van Global Estate Group

Global Estate Group heeft intussen het terrein bouwrijp gemaakt en uitgebreide rioleringswerken uitgevoerd. Gisteren gingen de effectieve bouwwerken van start. De bouw gebeurt zo klimaatvriendelijk mogelijk door in te zetten op duurzame materialen en technieken. Regenwater wordt bijvoorbeeld gerecupereerd en het overschot aan water kan terug in de grond sijpelen. Er wordt ook ruimte voorzien om achteraf zonnepanelen op de daken te plaatsen als de eigenaars dat wensen. Ook zullen de gebouwen voldoen aan de strengste isolatienormen. Voor de bouw werkt Global Estate Group samen met de lokale aannemer en buur Maenhaut. Op die manier wordt er minder CO2 uitgestoten voor de aanvoer van materialen.

De eerste handelaars worden verwacht hun intrek te kunnen nemen in kmo-park Nexus in maart 2025.

Perscontact

Anna Lauwaerts

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be